Zoeken
Houd je huis koel deze zomer met shutters als raamdecoratie
1 mei 2023

Houd je huis koel deze zomer met shutters als raamdecoratie

De zomer staat weer voor de deur! De temperaturen lopen weer op waardoor het binnen erg warm kan worden. De warmte komt grotendeels via de ramen binnen, daarom is het belangrijk om goed na te denken over de juiste raamdecoratie. Shutters zijn hier een goede oplossing voor; ze dienen namelijk als dubbele beglazing en hebben een hoog isolerende waarde.

Isolatiewaarde van hout shutters-in-schuin-raam-zonwerend.jpg

De unieke celstructuur in het hout zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Shutters zijn daarom dé ideale raamdecoratie als het om isoleren gaat. Onze shutters worden namelijk gemaakt van hoogwaardig Paulownia hout of Lindehout. Door de shutters simpelweg dicht te klappen houd je gemakkelijk veel warmte buiten.     

Raamdecoratie op maat 

Onze shutters worden exact ingemeten en gemonteerd, waardoor ze perfect aansluiten op het betreffende raam. Daardoor kan er zo min mogelijk warmte binnendringen in de zomer of ontsnappen in de winter. Omdat de shutters op maat worden gemaakt, lenen ze zich ook perfect voor speciale raamvormen

Lucht het huis

Goede timing is cruciaal met het warme weer. Om ervoor te zorgen dat het binnen koel blijft, moet het natuurlijk eerst koel zijn. Open daarom ’s avonds de ramen en deuren in huis om alles lekker door te luchten. Wist je dat de warmte zelfs in de kastjes blijft hangen? Door deze ook open te zetten, koelt het overal nog meer af. Sluit ’s ochtends de ramen, deuren en raamdecoratie om de koelte in huis te houden.

Witte shutters

Om de shutters extra zonwerend te maken, is het slim om voor een witte uitvoering te kiezen. Wanneer ze gesloten zijn reflecteert de zon op de raamdecoratie en houd je daarmee ook de warmte buitenshuis. Daarnaast oogt het huis minder donker wanneer alle luiken gesloten zijn. Hierdoor blijft het huis zijn frisse, lichte uitstraling behouden.

 

witte-shutters-ter-isolatie.jpg     witte-shutters-zorgen-voor-isolatie-van-ramen.jpg 

Ook shutters als isolatie?

Wil jij je huis ook isoleren met shutters als raamdecoratie? We komen graag vrijblijvend bij je aan huis voor een advies op maat. Laat je gegevens achter via onderstaande button, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Maak een afspraak

Terug