Zoeken
Isolerende raambekleding: shutters houden warmte vast en kou buiten
27 november 2023

Isolerende raambekleding: shutters houden warmte vast en kou buiten

Op zoek naar raambekleding die isolerend werkt? Shutters zijn dé oplossing. Daarmee bespaar je ook nog eens op de torenhoge energieprijzen. Van Eyck shutters houden namelijk de warmte binnen.isolerende-shutters-en-raamdecoratie-voor-energiebesparing.jpg


Het is een actueel probleem: de energieprijzen rijzen de pan uit. Mensen zoeken naar oplossingen om de kosten te drukken, voor de korte en lange termijn. In dat geval kunnen shutters een duurzame investering voor je zijn. We brengen de sfeer in huis met onze raambekleding, maar zorgen er ook voor dat shutters in de zomer en winter bijdragen aan het verlagen van de energieprijzen.


Onderzoek

 

Uit onderzoek blijkt dat shutters als ‘dubbele beglazing’ dienen en isolerende raambekleding zijn. Onderzoekers van de Edinburgh World Heritage Trust gebruikten warmtecamera’s om inwoners aan te tonen hoe ze hun rekeningen kunnen verlagen. Wat blijkt: met shutters voor de ramen tonen de beelden een diepblauwe kleur bij de ramen. Bij warmte die naar binnen komt wordt juist een (donker)rode kleur getoond. Hét bewijs dat warmte en kou niet ontsnappen en binnendringen in woningen met shutters. Oftewel: shutters zijn dé perfecte en isolerende vorm van raambekleding en daarnaast brengen ze ook nog sfeer aan je interieur.


Koel in de zomer
 

In de zomer kun je eenvoudig de zonnestralen buiten houden, waardoor het huis koel blijft. Door de shutters simpelweg dicht te klappen, valt er weinig tot geen licht binnen. Dit kun je eenvoudig zelf reguleren. Dit zorgt ervoor dat je het gewenste aantal licht naar binnen laat vallen. Ook hou je de warmte van de zomer buitenshuis. De shutters werken zodoende isolerend.

 

Warm in de winter
 

Daar tegenover staat de winter. Een periode van kou, waarin we al snel de verwarming aanzetten. Maar dat gaat in de huidige markt snel in de kosten lopen. De energieprijzen zijn namelijk heel hoog op dit moment. Daarom zijn shutters een goede keuze om de kosten voor energie te drukken. De koude lucht krijgt geen kans om je woning binnen te dringen als je de shutters sluit. Kantel eenvoudig de lamellen en merk hoe duurzaam onze Van Eyck shutters zijn. Je bespaart al snel heel veel op je energierekening.

 

Nog meer voordelen
 

Het valt niet mee om je woning op de gewenste temperatuur te houden. Van Eyck shutters helpen daarbij. Een groot voordeel is dat onze shutters volledig passend gemaakt worden en dus voor ieder raam passen. Wat voor bijzondere vorm het raam ook heeft. Bij alle andere soorten raambekleding is het een stuk ingewikkelder of helemaal niet mogelijk.
Doordat de shutters perfect op het raam passen, komt de isolerende werking van de shutters het best tot z’n recht. Warmte en kou maken geen schijn van kans als de lamellen gesloten zijn.

 

shutters-keuken-buitenaanzicht.jpg witte-shutters-met-vast-paneel.jpg buiten-aanzicht-shutters-toograam.jpg


Vrijblijvend adviesgesprek


Heb je nog meer vragen over onze shutters en de isolerende werking? We adviseren en inspireren je graag. De Van Eyck shutters adviseur komt vrijblijvend bij je thuis langs om te laten zien wat er mogelijk is. Daarnaast ontvang je direct een prijsopgave. Nieuwsgierig? Vul via onderstaande knop het contactformulier in en dan spreken we je snel!

AFSPRAAK MAKEN

Terug