Shutters schoonmaken? Zo doet u dat eenvoudig en snel!
11 april 2019

Shutters schoonmaken? Zo doet u dat eenvoudig en snel!

Shutters schoonmaken veel werk? Nee hoor! Hier leest u hoe u de shutters het beste en eenvoudigste schoon kunt maken.

 

Wauw! Die nieuwe witte shutters in de badkamer zorgen voor een fantastische sfeer. Het zonlicht schijnt kunstzinnig naar binnen en de shutters zijn een ware blikvanger. Ook de keuken heeft eindelijk die gewenste sfeervolle en stoere uitstraling dankzij de nieuwe zwarte shutters. Ondanks de verschillende afmetingen en vormen van de ramen passen de shutters perfect. Zelfs op het ronde raampje in de badkamer.

Kortom: u bent sinds een paar maanden helemaal tevreden met uw nieuwe shutters en krijgt er veel complimentjes over. U zit echter met één probleempje; hoe maakt u de shutters het beste en gemakkelijkste schoon? Van Eyck shutters zet graag enkele praktische schoonmaak tips op een rijtje.

1. Niet moeilijk doen, als het makkelijk kan

De titel zegt genoeg en misschien ligt het ietwat voor de hand, maar toch willen we het graag even aanhalen. Shutters zijn het gemakkelijkste schoon te maken met een plumeau of duster. Sluit allereerst de lamellen, maak de buitenkant schoon, draai de lamellen 180 graden en maak vervolgens de andere kant schoon. Zo bent u binnen een handomdraai klaar met het schoonmaken van uw shutters! Zo voorkomt u dat u lamel-voor-lamel gaat schoonmaken terwijl het ook sneller en eenvoudiger kan.

2. Maak uw shutters minstens één keer per maand schoon

Na een tijdje zal er wat stof op uw shutters te zien zijn. Het is aan te raden om uw zonwering minstens één keer per maand schoon te maken of af te stoffen. Op deze manier zorgt u er voor dat vuil zich niet aan de shutters kan gaan hechten en u veel moeite moet doen om alles weer schoon te krijgen.

3. Shutters schoonmaken met een plumeau of stofdoekje

Stof op de lamellen kan gelukkig makkelijk verwijderd worden met een een plumeau, duster of speciaal stof absorberend doekje. Het enige wat u hoeft te doen is het afstoffen van de lamellen met het juiste materiaal en voilà: uw shutters zijn weer stofvrij! De eenvoudigste manier om uw shutters af te stoffen is beschreven onder tip 1. Doordat shutters stevig zijn én vast in uw raam geplaatst zijn, heeft u geen last van bewegende lamellen en zijn deze eenvoudig en snel af te stoffen.  

 

houten-shutters-op-maat-gemaakt.jpg

4. Verwijderen van vuil op houten shutters

Wilt u uw shutters eens met een vochtig doekje schoonmaken? Dat kan. Wij raden aan allereerst het stof af te nemen, waarna u de houten shutters schoonmaakt met een zacht en licht vochtig doekje. Het enige waar u op moet letten: gebruik geen schuurmiddel en poets niet kletsnat. Zonwering van kunststof of aluminium kunt u wel met een sopje onder handen nemen.

 

Heeft u nog vragen over shutters schoonmaken? Neem gerust contact met ons op.

Bent u op zoek naar nieuwe raambekleding? Op onze shutters inspiratie pagina vindt u vele voorbeelden van shutters. Ook komen wij u graag aan huis adviseren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of persoonlijk advies aan huis!

Advies aan huis Stel uw vraag

Terug
Prijs op maat
Prijs op maat

Advies aan huis | Prijs op maat

Persoonlijk advies aan huis over shutters en blinds én een prijs op maat ontvangen?

Neem direct contact met ons op. 

prijs op maat

×
Configurator
Configurator

Configurator

Creëer jouw shutters met behulp van onze 3D configurator.

 

Configurator

×