Zoeken
 Alles over houten jaloezieën | Van Eyck shutters
5 februari 2018

Alles over houten jaloezieën | Van Eyck shutters

Wilt u een andere sfeer in uw woonkamer creëren? Dan kan het veranderen van uw raamdecoratie al het gewenste effect geven. Bij Van Eyck shutters zijn we gespecialiseerd in shutters en blinds als raamdecoratie, en kennen we de markt en de laatste trends als geen ander. Houten blinds (oftewel houten jaloezieën) zorgen voor een unieke, stijlvolle en warme sfeer in uw woning. Lees in dit artikel meer over deze stijlvolle, functionele vorm van raamdecoratie.

blinds-landelijk-industrieel-interieur.jpg

Keuzemogelijkheden

Houten blinds zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van horizontale houten lamellen die ook gedeeltelijk of in zijn geheel opgetrokken kunnen worden. Omdat u bij het samenstellen van houten blinds (jaloezieën) veel keuzemogelijkheden heeft, passen ze in vrijwel ieder interieur. Qua kleuren heeft u bijvoorbeeld niet alleen de keuze uit houttinten, maar ook uit een vele egale kleuren. Door een kleur te kiezen die bij uw interieur past, bepaalt u zelf de look & feel die de blinds achterlaten.

 

Naast kleur heeft u keuze uit diverse lamelmaten en kunt u bepalen of u de blinds met of zonder ladderbanden wilt. Een ladderband is een decoratieve band die verticaal over de jaloezieën loopt en de ponsgaatjes van de blinds wegwerkt. Bij Van Eyck shutters hebben we ladderbanden in veel verschillende uitvoeringen. Hierdoor kunt u zelf bepalen of u de ladderband in dezelfde kleur wilt als de lamellen, of juist voor een contrasterende kleur wilt gaan. Bovendien kunnen houten blinds geheel op maat gemaakt worden, waardoor ze zowel voor brede als smalle ramen geschikt zijn. Heeft u een modern, landelijk of juist klassiek interieur? Door de vele verschillende keuzeopties passen blinds binnen ieder interieur!

 houten-blinds-wit-met-ladderband.jpg houten-jaloezieen-houtkleur-klassiek-interieur.jpg blinds-zwart-hout.jpg

Waarom houten jaloezieën?

Zelf bepalen hoeveel licht uw woonkamer binnenkomt? Ook dan zijn houten jaloezieën een goede keus. Door de lamellen van de jaloezieën te kantelen creëert u eenvoudig en snel de gewenste hoeveelheid licht. Ook kunnen de ze gedeeltelijk of geheel opgetrokken worden. 

Een ander voordeel van houten jaloezieën is de isolerende functie. Hout zorgt er namelijk voor dat in de zomer de warmte wordt buitengehouden, terwijl in de winter de warmte van de verwarming juist vastgehouden wordt. Waar in de winter normaliter 10 tot 30% van de warmte via de ramen verdwijnt, houdt u dit met houten jaloezieën dus juist vast. Dat betekent een lagere energierekening én mooie raamdecoratie!

Houten jaloezieën en shutters combineren

Voor het ene raam zijn shutters de perfecte keuze en voor het andere raam zou u liever voor blinds kiezen. Geen probleem! Door de juiste afstemming tussen onze jaloezieën (blinds) en shutters zijn deze perfect te combineren.

blinds-houten-jaloezien-en-shutters.jpg

 

Blinds van Van Eyck shutters worden op maat gemaakt. De lamellen worden uit kwartiersgezaagd, wat kromtrekken voorkomt. Blinds kunnen dan ook met lamellen tot een breedte van 2,5 meter worden uitgevoerd. Heeft u bredere ramen? Geen probleem. Er worden twee blinds naast elkaar gemonteerd en worden perfect uigelijnd, waardoor de splitsing nauwelijks zichtbaar is. Beide blinds worden verwerkt achter één koof, waardoor het één mooi geheel blijft.

 

Blinds kunnen op diverse manieren gemonteerd worden. Ze kunnen in de dag geplaatst worden (in de raamopening) of op de dag geplaatst worden (ietwat voor het raam, op de muur). Dit is afhankelijk van uw raam en de ruimte van uw rondom uw kozijn. Onze adviseurs komen graag uw situatie bekijken en geven u direct passend advies over de juiste toepassing.

 

Vrijblijvend advies aan huis?

Bent u enthousiast geworden over houten jaloezieën en bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Neem dan contact op met Van Eyck shutters. Wij laten u alle mogelijkheden zien, voorzien u van persoonlijk advies en een passende offerte aan huis.

Terug