Witte shutters voor grote ramen

FAQ
Veel gestelde vragen over shutters en blinds

Veelgestelde vragen over shutters en blinds

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen over shutters en blinds.

Na de definitieve opmeting bedraagt de levertijd*:

 • voor shutters met een reguliere, rechthoekige vorm, zonder bijzondere afwerking en/of kleur: 12 tot 14 weken
 • voor shutters met een bijzondere vorm, afwerking en/of kleur: 14 tot 16 weken

Deze tijd is nodig om de shutters tot in detail te perfectioneren. Onze shutters zijn een made-to-measure product. Dat wil zeggen dat de shutters voor ieder raam tot op de millimeter op maat gemaakt worden.

 

*De levertijden gelden onder voorbehoud van eventuele onvoorziene omstandigheden.

 

Mocht je meer informatie over de huidige levertijden krijgen, dan kun je daarover navraag doen bij een van onze adviseurs. Zij komen vrijblijvend bij je thuis langs om advies en een prijs op maat te geven.

Na de definitieve opmeting bedraagt de levertijd*:

 • voor blinds geldt: 6 tot 8 weken

Deze tijd is nodig om de blinds tot in detail te perfectioneren. Onze blinds zijn een made-to-measure product. Dat wil zeggen dat de blinds voor ieder raam tot op de millimeter op maat gemaakt worden.

*De levertijden gelden onder voorbehoud van eventuele onvoorziene omstandigheden.

 

Benieuwd naar wat Van Eyck shutters allemaal voor je kan betekenen en wat de huidige levertijden zijn? Neem dan even contact met ons op. Een adviseur komt vrijblijvend bij je thuis langs om alle mogelijkheden te bespreken. Bovendien ontvang je dan direct een prijs op maat.

Ja, ook voor dakramen zijn shutters geschikt. Dakramen (ook wel veluxramen genoemd) kunnen op diverse manieren voorzien worden van shutters als raamdecoratie. Ze kunnen in de dagkanten of direct op het dakraam gemonteerd worden. Wanneer de shutters op het raam gemonteerd worden, kunnen deze in het geval van een tuimelraam ook met het raam mee tuimelen. Meer inspiratie en voorbeelden van shutters op dakramen vind je op onze inspiratie pagina: dakramen.

 

Shutters zijn bij uitstek de juiste raamdecoratie voor dergelijke speciale ramen. Met shutters voor veluxramen blijf je het dakraam eenvoudig bedienen. Daarbij biedt het de perfecte zonwering en regel je in een handomdraai hoeveel licht er naar binnenvalt. Zo kun je de veluxramen op je slaapkamer ook heel goed verduisteren.

Ja, shutters zijn uiterst geschikt voor bijzondere raamvormen. Eén van de vele voordelen van shutters is dat ze exact op maat gemaakt worden, precies in dezelfde vorm als het raam. Dus of je nu een rond, ovaal, driehoek, zeshoek of andere raamvorm hebt; maatwerk shutters passen altijd. Bovendien accentueren ze de mooie, bijzondere raamvorm in je woning en vormen ze een ware eyecatcher binnen je interieur. Meer inspiratie en voorbeelden van shutters voor speciale raamvormen vind je op onze inspiratie pagina: speciale raamvormen.

 

Het is een groot voordeel ten opzichte van andere raamdecoratie zoals gordijnen: met shutters behoud je de mooie vorm van de ramen. Sterker nog: de ronde, schuine, driehoekige of andere vorm wordt prachtig geaccentueerd.

Ja, shutters zijn ook geschikt voor draaikiepramen. Shutters kunnen op diverse manieren voor draai-kiep ramen worden gemonteerd: in de dagkanten van het raam of direct óp het raam. Wanneer je kiest voor een montage in de dagkanten, dan kun je het raam op kiepstand zetten terwijl de shutter luiken voor het raam gesloten blijven. Wil je het raam naar binnen toe opendraaien? Dan dien je eerst de shutterluiken te openen. Kies je voor een montage van de shutters op het raam? Dan draaien en kiepen de shutters tegelijkertijd met het raam mee.

 

Shutters zijn ideaal voor draaikiepramen, want zeker niet iedere raamdecoratie is hier geschikt voor. Omdat we de shutters volledig op maat maken, passen ze altijd perfect voor een draaikiepraam. Het is de perfecte oplossing als je op zoek bent naar raambekleding voor je draaiend en kiepend raam.

Shutters en blinds worden geheel op maat en naar wens geproduceerd. Daarom maken we voor jouw shutters of blinds ook graag een prijs op maat.


Vanwege de vele keuzemogelijkheden in bijvoorbeeld kleuren, lamelmaten, stijlen, frames, uitvoeringen en bedieningsmogelijkheden is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat shutters of blinds kosten. Voor een gedetailleerde prijs van shutters of van blinds komt een Van Eyck shutters adviseur vrijblijvend aan huis voor een persoonlijk adviesgesprek. We bespreken je wensen, tonen alle mogelijkheden en meten de ramen op. Na opmeting van de ramen en op basis van jouw wensen ontvang je direct ter plaatse een prijsopgave voor shutters of blinds op maat. De prijs (€) is inclusief montage door onze eigen vakmensen.

Ja, onze shutters zijn ook geschikt voor in de badkamer. We bieden hiervoor de Van Eyck Endurance collectie aan. Deze collectie bestaat uit kunststof shutters en is hierdoor uitermate geschikt voor natte ruimtes. De Van Eyck Endurance collectie is bestand tegen hoge luchtvochtigheid en temperatuurswisselingen.


Bovendien worden kunststof shutters voor in de badkamer volledig op maat gemaakt. Zo passen ze altijd voor jouw raam, wat voor type het ook is.
Daarbij zijn de kunststof shutters niet alleen heel praktisch. Shutters uit de Van Eyck Endurance-collectie zijn ook heel erg mooi. Je regelt in een handomdraai de sfeer en privacy in de badkamer. Niet onbelangrijk natuurlijk!


Ook houten shutters zijn in bepaalde situaties toepasbaar in badkamers, indien ze niet direct in contact staan met water én wanneer de luchtvochtigheid niet te hoog is. Benieuwd welke collectie het beste past in jouw badkamer? Wij adviseren je graag aan huis.

Maak een afspraak met één van onze adviseurs en zij helpen je bij het bestellen van je shutters en/of blinds.


Het begint bij het maken van een vrijblijvende advies afspraak met één van onze adviseurs. Hij of zij neemt onze showroom mee naar je thuis en laat je ter plaatse alle mogelijkheden zien. Het grote voordeel hiervan is dat je direct bij je thuis kunt zien wat het mooiste past binnen jouw interieur.


Na het bespreken van je wensen en mogelijkheden en het opmeten van je ramen kan onze adviseur direct een passende prijsopgave maken. Ben je akkoord met de prijsopgave, dan volgt de definitieve inmeting en worden de shutters en/of blinds voor je besteld. 

Shutters zijn een hoogwaardige vorm van raamdecoratie en hebben een aantal aantrekkelijke eigenschappen.


Shutters van Van Eyck shutters:

 • worden exact op maat gemaakt
 • zijn geschikt voor elk raamtype
 • zijn uitermate geschikt voor bijzondere raamvormen 
 • werken zonwerend én isolerend
 • zijn stijlvol en brengen sfeer in huis
 • laten je spelen met licht; bepaal in een handomdraai de lichtinval en privacy
 • zijn verkrijgbaar in talrijke kleuren, stijlen en uitvoeringen; passen in ieder interieur
 • zijn praktisch en onderhoudsvriendelijk
 • zijn een duurzame vorm van raambekleding


Daarnaast biedt Van Eyck shutters de mogelijkheid om een adviseur vrijblijvend langs te laten komen. Hij of zij kijkt en denkt met je mee bij het maken van de perfecte keuze. Want er zijn heel veel mogelijkheden binnen de shuttersbranche. Ben je benieuwd? Maak dan een afspraak door het formulier in te vullen.

Van Eyck shutters biedt 5 jaar garantie op shutters. Deze garantie is van toepassing op de constructie, montage en kleur van de shutters.


Voor blinds (houten en aluminium jaloezieën) hanteren we een garantietermijn van 3 jaar. Ook de garantie op blinds is geldig op de constructie, montage en kleur. Bij oplevering van je shutters en/of blinds ontvang je het Van Eyck shutters garantiecertificaat.

CBW-erkend

Daarnaast is Van Eyck shutters CBW-erkend. Daardoor ben je zeker van je aankoop. Wij zijn pas tevreden als de klant dat ook is! Mocht je hier nog vragen over hebben, dan helpen we je graag. Neem gerust contact met ons op.

Het onderhouden van shutters is eenvoudig. Het afstoffen met een Swiffer Duster, plumeau, of (microvezel)stofdoek is al voldoende. De lamellen zijn stevig en zitten vast in het shutter frame, waardoor ze eenvoudig schoon te maken zijn. Zit er vuil op de shutters? Deze kun je verwijderen met een zachte, licht vochtige doek.

 • Let op: gebruik géén ruw sponsje. Dat kan krassen veroorzaken op de shutters.

Tips voor schoonmaken shutters

Meer informatie over het schoonmaken van shutters lees je op onze pagina: shutters schoonmaken. Hier vind je enkele tips:

 1. Sluit de lamellen, maak buitenkant schoon, draai de lamellen om en maak ook die kant schoon
 2. Maak ze minstens één keer per maand schoon
 3. Gebruik een plumeau, duster of vochtige doek
 4. Gebruik geen schuurmiddel en poets niet kletsnat

Er zijn bepaalde dingen waar je goed over na moet denken bij het aanschaffen van shutters. Bijvoorbeeld welke kleur goed bij je interieur past, welke bediening van de shutters je wilt hanteren en waar je allemaal deze raamaankleding wilt plaatsen.

 

Tips bij het kopen van shutters

Dit zijn enkele tips voor het aanschaffen van shutters:

 • Waar in huis wil je shutters plaatsen?
 • Welke kleur shutters wil je?
 • Hoe groot moeten de lamellen zijn?
 • Welke bediening voor de shutters wil je? Clearview of tilt rod?
 • Wil je wel of geen houtnerf in de shutters?

 

Hulp bij kiezen van shutters

Het zijn behoorlijk wat vragen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van shutters. Om je een handje op weg te helpen, komt een adviseur van Van Eyck shutters graag vrijblijvend bij je thuis langs. Hij of zij geeft advies en vertelt je wat de mogelijkheden zijn. Daarbij ontvang je direct een prijs op maat. Zo weet je waar je aan toe bent. Ben je nieuwsgierig? Maak hier dan vrijblijvend een afspraak.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

advies aan huis

Van Eyck shutters België en Nederland