Veel gestelde vragen over shutters en blinds

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over shutters en blinds.

 • Wat is de levertijd van shutters?
  Na definitieve opmeting van de shutters streven wij naar een levertijd van 12 weken. Voor speciale vormen shutters geldt een levertijd van 14 weken. Deze tijd is nodig om de shutters tot in detail te perfectioneren. Onze shutters zijn een made-to-measure product. Dat wil zeggen dat de shutters voor ieder raam tot op de millimeter op maat gemaakt worden.

 • Wat is de levertijd van blinds?
  Na definitieve opmeting van de blinds rekenen wij een levertijd van 4 tot 6 weken. Ook blinds worden door Van Eyck shutters op maat gemaakt.

 • Zijn shutters ook geschikt voor dakramen, veluxramen en draai-kiepramen?
  Eén van de vele voordelen van shutters is het feit dat ze voor vrijwel ieder type raam geschikt zijn als raamdecoratie of zonwering. Van Eyck shutters heeft uiteenlopende raamvormen succesvol voorzien van shutters. Dakramen (ook wel veluxramen genoemd) en draai-kiepramen, maar ook ronde ramen en toogramen, voor nagenoeg elk raam bieden shutters uitkomst.

 • Wat is de prijs van shutters? / Wat kosten shutters?
  Wat is de prijs van blinds? / Wat kosten blinds?
  Vanwege de vele keuzemogelijkheden in bijvoorbeeld kleuren, stijlen, frames, uitvoeringen en bedieningsmogelijkheden is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat shutters kosten en wat blinds oftewel houten jaloezieën kosten. Shutters en blinds worden geheel op maat en naar uw wens geproduceerd. Voor een gedetailleerde prijs van shutters of prijs van blinds, biedt Van Eyck shutters een gratis adviesgesprek aan huis om samen met de adviseur uw wensen en mogelijkheden te bespreken. Na opmeting van uw ramen en op basis van uw wensen en situatie ontvangt u ter plaatste een prijsopgave voor shutters of blinds op maat. De prijs van shutters en de prijs van blinds is inclusief montage door onze eigen vakmensen.

 • Kunnen shutters ook in de badkamer?
  Ja, onze shutters zijn ook geschikt voor in de badkamer. We bieden een speciale Endurance-collectie, bestaande uit kunststof shutters, uitermate geschikt voor natte ruimtes. De Endurance-collectie is bestand tegen hoge luchtvochtigheid en temperatuurswisselingen. Ook houten shutters zijn toepasbaar in badkamers, zolang ze niet direct in contact staan met water.

 • Hoe kan ik shutters of blinds bestellen?
  Shutters bestellen bij Van Eyck shutters begint bij het maken van een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Deze neemt onze showroom mee naar u thuis. Het grote voordeel hiervan is dat u de verschillende mogelijkheden kunt bekijken in de ruimte(s) waar de shutters voor bestemd zijn. Op deze manier krijgt u een goed beeld van welke shutters passen bij uw situatie. Bent u akkoord met de prijsopgave dan volgt de definitieve inmeting en worden de shutters voor u besteld. Ook het bestellen van blinds (houten jaloezieën) gaat via deze werkwijze.

 • Wat zijn de voordelen van shutters?
  Iedere vorm van raamdecoratie of zonwering heeft aantrekkelijke eigenschappen. Shutters van Van Eyck shutters zijn een duurzame vorm van raambekleding die bovendien de waarde van uw huis verhogen. Onze shutters werken zonwerend, isolerend en brengen sfeer in huis. Shutters zijn stijlvol en laten u spelen met licht. U bepaalt zelf de mate van lichtinval en privacy. Daarbij zijn shutters toepasbaar voor elke type raam en raamvorm en verkrijgbaar in talrijke stijlen en uitvoeringen. Ook zijn shutters erg praktisch en onderhoudsvriendelijk.

 • Hoe lang is de garantie op shutters en blinds?
  Van Eyck shutters biedt de unieke garantie van 5 jaar. Deze garantie is van toepassing op de constructie, montage en kleur van de shutters. Voor blinds (houten en aluminium jaloezieën) hanteren we een garantietermijn van 3 jaar. Ook de garantie op blinds is geldig op de constructie, montage en kleur. Bij oplevering van uw shutters en/of blinds ontvangt u het Van Eyck shutters garantiecertificaat.

Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Stel uw vraag advies aan huis