Veel gestelde vragen over shutters en blinds

 

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen over shutters en blinds.

Uiteraard volgen wij nauwgezet de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend nemen we dan ook de nodige (hygiëne)maatregelen en volgen de adviezen op om verspreiding en/of besmetting te voorkomen.

Dit houdt enerzijds in dat het voltallige Van Eyck shutters personeel de geldende (hygiëne)maatregelen in acht neemt. Het betekent bovendien dat we thuis blijven in geval van koorts, hoesten en/of verkoudheidsklachten. Bovendien is het goed om te weten:

Dat we bij een adviesafspraak:

 • geen handen schudden bij binnenkomst en vertrek
 • voldoende afstand bewaren
 • voor en na de afspraak de handen wassen

 

Bij een montageafspraak zullen we:

 • geen handen schudden bij binnenkomst en vertrek
 • voldoende afstand bewaren
 • voor en na montage de handen wassen
 • pauzeren in de montagebus


Heb je een advies- of montageafspraak? Dan gaat deze vooralsnog gewoon door. Ondervind je echter gezondheidsklachten of ben je besmet met het coronavirus? Dan vragen we je om ons daarvan op de hoogte te stellen. We zullen onze afspraak dan uitstellen naar een latere, in overleg te bepalen, datum. Indien we genoodzaakt zijn de afspraak vanuit onze kant uit te stellen, dan brengen we je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.

We wensen iedereen een goede gezondheid toe en hopen dat we door samen onze verantwoordelijkheid te nemen, de gevolgen van dit virus voor ons allen zo goed mogelijk weten te beperken. 

Directie en medewerkers Van Eyck shutters 

Na de definitieve opmeting bedraagt de levertijd*:

 • voor shutters met een reguliere, rechthoekige vorm, zonder bijzondere afwerking en/of kleur: 10 tot 12 weken
 • voor shutters met een bijzondere vorm, afwerking en/of kleur: 12 tot 14 weken

Deze tijd is nodig om de shutters tot in detail te perfectioneren. Onze shutters zijn een made-to-measure product. Dat wil zeggen dat de shutters voor ieder raam tot op de millimeter op maat gemaakt worden.

 

*De levertijden gelden onder voorbehoud van eventuele onvoorziene omstandigheden.

Na de definitieve opmeting bedraagt de levertijd*:

 • voor blinds: 6 tot 8 weken

Deze tijd is nodig om de blinds tot in detail te perfectioneren. Onze blinds zijn een made-to-measure product. Dat wil zeggen dat de blinds voor ieder raam tot op de millimeter op maat gemaakt worden.

*De levertijden gelden onder voorbehoud van eventuele onvoorziene omstandigheden.

Ja, ook voor dakramen zijn shutters geschikt. Dakramen (ook wel veluxramen genoemd) kunnen op diverse manieren voorzien worden van van shutters als raamdecoratie. Ze kunnen in de dagkanten of direct op het dakraam gemonteerd worden. Wanneer de shutters op het raam gemonteerd worden, kunnen deze in het geval van een tuimelraam ook met het raam mee tuimelen. Meer inspiratie en voorbeelden van shutters op dakramen vind je op onze inspiratie pagina: dakramen.

Ja, shutters zijn uiterst geschikt voor bijzondere raamvormen. Eén van de vele voordelen van shutters is dat ze exact op maat gemaakt worden, precies in dezelfde vorm als het raam. Dus of je nu een rond, ovaal, driehoek, zeshoek of andere raamvorm hebt; maatwerk shutters passen altijd. Bovendien accentueren ze de mooie, bijzondere raamvorm in je woning en vormen ze een ware eyecatcher binnen je interieur. Meer inspiratie en voorbeelden van shutters voor speciale raamvormen vind je op onze inspiratie pagina: speciale raamvormen

Ja, shutters zijn ook geschikt voor draai-kiepramen. Shutters kunnen op diverse manieren voor draai-kiep ramen worden gemonteerd: in de dagkanten van het raam, of direct op het raam. Wanneer je kiest voor een montage in de dagkanten, dan kun je het raam op kiepstand zetten terwijl de shutter luiken voor het raam gesloten blijven. Wil je het raam naar binnen toe open draaien? Dan dien je eerst de shutter luiken te openen. Kies je voor een montage van de shutters op het raam? Dan draaien en kiepen de shutters tegelijkertijd met het raam mee. 

Shutters en blinds worden geheel op maat en naar wens geproduceerd. Daarom maken we voor jouw shutters of blinds ook graag een prijs op maat.

Vanwege de vele keuzemogelijkheden in bijvoorbeeld kleuren, lamelmaten, stijlen, frames, uitvoeringen en bedieningsmogelijkheden is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat shutters of blinds kosten. Voor een gedetailleerde prijs van shutters of van blinds komt een Van Eyck shutters adviseur vrijblijvend aan huis voor een persoonlijk adviesgesprek. We bespreken je wensen, tonen alle mogelijkheden en meten de ramen op. Na opmeting van de ramen en op basis van jouw wensen ontvang je direct ter plaatse een prijsopgave voor shutters of blinds op maat. De prijs is inclusief montage door onze eigen vakmensen.

Ja, onze shutters zijn ook geschikt voor in de badkamer. We bieden hiervoor de Van Eyck Endurance collectie aan. Deze collectie bestaat uit kunststof shutters en is hierdoor uitermate geschikt voor natte ruimtes. De Van Eyck Endurance collectie is bestand tegen hoge luchtvochtigheid en temperatuurswisselingen. Ook houten shutters zijn in bepaalde situaties toepasbaar in badkamers, indien ze niet direct in contact staan met water én wanneer de luchtvochtigheid niet te hoog is. Benieuwd welke collectie het beste past in jouw badkamer? Wij adviseren je graag aan huis

Maak een afspraak met één van onze adviseurs en zij helpen je bij het bestellen van je shutters en/of blinds.

Het begint bij het maken van een vrijblijvende advies afspraak met één van onze adviseurs. Hij of zij neemt onze showroom mee naar je thuis en laat je ter plaatse alle mogelijkheden zien. Het grote voordeel hiervan is dat je direct bij je thuis kunt zien wat het mooiste past binnen jouw interieur. Na het bespreken van je wensen en mogelijkheden en het opmeten van je ramen kan onze adviseur direct een passende prijsopgave maken. Ben je akkoord met de prijsopgave, dan volgt de definitieve inmeting en worden de shutters en/of blinds voor je besteld. 

Shutters zijn een hoogwaardige vorm van raamdecoratie en hebben een aantal aantrekkelijke eigenschappen. 

Shutters van Van Eyck shutters:

 • worden exact op maat gemaakt
 • zijn geschikt voor elk raamtype
 • zijn uitermate geschikt voor bijzondere raamvormen 
 • werken zonwerend én isolerend
 • zijn stijlvol en brengen sfeer in huis
 • laten je spelen met licht; bepaal in een handomdraai de lichtinval en privacy
 • zijn verkrijgbaar in talrijke kleuren, stijlen en uitvoeringen; passen in ieder interieur
 • zijn praktisch en onderhoudsvriendelijk
 • zijn een duurzame vorm van raambekleding

Van Eyck shutters biedt 5 jaar garantie op shutters. Deze garantie is van toepassing op de constructie, montage en kleur van de shutters. Voor blinds (houten en aluminium jaloezieën) hanteren we een garantietermijn van 3 jaar. Ook de garantie op blinds is geldig op de constructie, montage en kleur. Bij oplevering van je shutters en/of blinds ontvang je het Van Eyck shutters garantiecertificaat.

Het onderhouden van shutters is eenvoudig. Het afstoffen met een Swiffer Duster, plumeau, of (microvezel) stofdoek is al voldoende. De lamellen zijn stevig en zitten vast in het shutter frame, waardoor ze eenvoudig schoon te maken zijn. Zit er vuil op de shutters? Deze kun je verwijderen met een zachte, licht vochtige doek.

 • Let op: gebruik géén ruw sponsje. Dat kan krassen veroorzaken op de shutters. 

Meer informatie over het schoonmaken van shutters lees je op onze pagina: shutters schoonmaken

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

advies aan huis