Zoeken

Shutters voor grote ramen

Grote ramen zorgen voor veel lichtinval en shutters zijn daarvoor de perfecte raambekleding. Voor ieder groot raam maakt Van Eyck shutters raamdecoratie volledig op maat. Op deze pagina zie je tal van voorbeelden!


Shutters zorgen voor de perfecte decoratie in alle raamvormen. Hoe groot je raam ook is, wij zorgen voor de perfect passende raambekleding. Daarnaast regel je lichtinval met shutters heel gemakkelijk, ook bij grote ramen. Én het is natuurlijk supermooi.

Bedieningsmogelijkheden van shutters op grote ramen

Voor grote ramen zijn shutters heel eenvoudig in gebruik. Door het kantelen van één lamel, kantelen alle andere lamellen in het luik mee. Dit noemen we Clearview shutters. Dit werkt ook perfect bij hoge ramen, waar je normaliter lastig bij de bovenkant zou kunnen.


Je kunt ook kiezen voor de bediening met een tilt rod. Dit is een bedieningsstokje dat aan de voorkant van de shutters bevestigd zit. Vooral bij grote ramen kan dit handig zijn, omdat ze vaak hoog zijn, kan het lastig zijn om de bovenste lamel te bedienen. Met het bedieningsstokje kun je alle lamellen kantelen. Zo regel je supersimpel hoeveel licht er door de grote ramen valt.


Ook de privacy is makkelijk te waarborgen, ondanks dat er een groot raam is waar mensen doorheen zouden kunnen kijken. Fijn toch? Zo kun je heerlijk genieten van je rust, maar ook op slaapkamers het licht grotendeels buitenhouden. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld badkamers. Anderzijds kun je genieten van de binnenvallende zonnestralen wanneer jij dat wilt. Naast dat het supermooi is, is het dus ook heel erg praktisch!

Grote schuine ramen met shutters

Volledig maatwerk, onze shutters passen op ieder groot raam

Om ervoor te zorgen dat shutters voor een groot raam passen, komt onze inmeetspecialist bij je langs. Die meet de ramen nauwkeurig op. Onze adviseur gaat vrijblijvend met je in gesprek om jouw wensen door te nemen. Daarna kunnen onze vakmannen aan de slag. Zij zorgen voor maatwerk, tot op de millimeter nauwkeurig.


Door het maatwerk van Van Eyck shutters kunnen shutters ook perfect geplaatst worden voor tal van raamtype en raamvormen. Denk aan halfronde, schuine of driehoekige ramen. Het is bij ons allemaal mogelijk!

Inspiratie opdoen

Wij hebben meer dan tien jaar ervaring in het maken en plaatsen van shutters. We hebben dan ook regelmatig shutters geplaatst voor grote ramen. Veel voorbeelden daarvan vind je op onze Inspiratiepagina. Hieronder zie je ook een mooie selectie van shutters voor grote ramen.

Wat zijn de 3 voordelen van shutters voor grote ramen?

Stel je eens voor: het is een druiligere herfstavond in oktober. De temperaturen komen niet meer boven de 10 graden uit. Plotseling hoor je buiten de regendruppels tegen het raam aan kletteren. Opgelucht dat je net op tijd binnen bent, pak je een heerlijk warme kop thee voor jezelf. Het is namelijk de perfecte gelegenheid om eens een nieuwe film of serie op te zetten. Terwijl je Netflix hebt opgestart, doet het najaarszonnetje nog één keer goed zijn best. Daarbij vallen de lichtstralen net op het beeldscherm. Gelukkig kantel je de lamellen van de shutters in een handomdraai, waardoor je in een mum van tijd een sfeervolle kamer hebt gecreëerd. Eindelijk kun je beginnen aan jouw avondje heerlijk bankhangen.


Lang leve het gebruiksgemak van shutters voor grote ramen


voordeur-met-grote-witte-shutters.jpgZoals je al hebt kunnen lezen, leveren shutters jou een portie gebruiksgemak op. En dat niet alleen; met shutters voor grote ramen creëer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Met een simpele handbeweging zet je de shutters precies op de stand zoals jij deze wil hebben. Is het een heerlijke zomerse dag buiten? Laat de zon dan door je hele kamer stralen, zet de shutters op standje ‘wijd open’ en profiteer van al het natuurlijk licht dat jouw kamer binnenstraalt. Wil jij genieten van een spannende film? Je kunt eenvoudig de shutters helemaal sluiten. Steek wat kaarsjes aan en je creëert een prachtig sfeervol tafereel. Het is ook mogelijk om shutters halfopen te zetten. Zo laat je genoeg licht door voor een verlichte ruimte, zonder dat je sfeer verliest. Kortom; de lichtinval in jouw ruimte regel je snel en eenvoudig.


Shutters voor grote ramen zijn toepasbaar voor ieder type raam


Een tweede voordeel van shutters is dat ze te monteren zijn voor ieder raam. Het maakt daarbij niet uit of je over een groot raam of juist klein raam beschikt. En de vorm? Onze shutters passen voor een vierkant, rechthoekig, rond of veelhoekig raam. Bij Van Eyck shutters zorgen we ervoor dat ieder raam tot op de millimeter nauwkeurig wordt opgemeten. Hierdoor kunnen zelfs de meest bijzondere ramen van prachtige raamdecoratie worden voorzien. De shutters kunnen daarmee op twee verschillende manieren bediend worden. Dit kan via een Tilt rod of Clearview bediening.

Het verschil tussen beide? Bij een Tilt rod verbinding bevindt zich aan de voorkant een verticale lat. De lamellen zijn aan deze lat bevestigd en kunnen hierdoor eenvoudig kantelen. De Tilt rod verbinding zorgt in jouw interieur voor een mooie, authentieke uitstraling. Daarbij bepaal jij zelf of je de lat in het midden of aan de zijkant van de lamellen toepast. Bij een Clearview verbinding ontbreekt de bedieningslat. De bediening vindt plaats aan de lamellen zelf. Ze zitten namelijk aan de achterzijde aan elkaar verbonden. Deze verbinding kan zowel zichtbaar als verborgen zijn. Met een Clearview verbinding creëer je juist een moderne, strakke uitstraling.


Het schoonmaken is een eenvoudige klus


groot-raam-met-witte-shutters.jpgTot slot behandelen we nog een voordeel waar je in eerste instantie niet snel aan zal denken. Het schoonmaken van shutters in grote ramen is namelijk een makkelijke klus. En het is niet eens tijdrovend. Heb jij ooit gordijnen gehad? Dan weet je dat het schoonmaken een vervelende karwei kan zijn. De gordijnen dien je eerst los te maken, waarna je ze in de wasmachine gooit. Vaak heb je ook nog de pech dat ze er dan erg gekreukt uitkomen. Of wat te denken van het instellen van het verkeerde wasprogramma, waardoor ze een totaal andere uitstraling krijgen? Niet iets waar je blij van wordt. Ook het stomen van gordijnen kost veel moeite en tijd.

 

Dan kun je met shutters je handen dichtknijpen. Shutters voor grote ramen maak je namelijk eenvoudig schoon met een plumeau. Sluit de shutters en stof eerst de ene kant af. Wanneer dit klusje geklaard is, sluit je de lamellen de andere kant op. Ook deze kant stof je binnen enkele seconden gemakkelijk af. Heb je last van vliegenvlekken of ander hardnekkig vuil? Dan kun je het best een vochtige doek gebruiken.

 

Vind jij shutters interessant, maar lijken blinds je ook mooi? Neem dan een kijkje op de Blinds-pagina!

Ja, ik wil weten hoe shutters er bij mij thuis uitzien!

>> Wij gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Privacyverklaring.

Wil jij nu ook shutters voor grote ramen kopen?

Ben je inmiddels overtuigd van de voordelen van shutters? Dan kunnen we elkaar de hand schudden! Daarom helpen we je ook graag verder met het kopen van shutters, volledig afgestemd op jouw ramen. We komen graag bij je langs om kennis te maken en de grote ramen eens met eigen ogen te bekijken.


Advies op maat

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw grote ramen? Wij geven je graag advies op maat. We komen vrijblijvend bij je thuis langs en maken dan direct een prijsopgave op maat. Zo weet je direct waar je aan toe bent.
ADVIES AAN HUIS

Creëer met onze  
3D-configurator!

 

Creëer met onze 3D-configurator. Kies je woonstijl, pas de muur- en vloerkleur aan en speel met de talrijke mogelijkheden, zoals kleuren, lamelmaten, raamvormen en bedieningsvormen.

 

Probeer het direct uit!

3D-configurator