Zoeken

Kies uit diverse lamelmaten en -breedtes voor shutters

Shutters zijn niet zomaar standaard lamellen in een doorsnee kleur met gebruikelijke afmetingen. Bij Van Eyck shutters bieden we diverse lamelmaten en lamelbreedtes. Deze lamelmaten spelen een cruciale rol bij het creëren van de gewenste sfeer met je shutters. Het is dan ook goed om hierin een weloverwogen keuze te maken.


Bij Van Eyck shutters kun je kiezen uit de volgende lamelmaten:


 63 millimeter
 76 millimeter
 89 millimeter
 114 millimeter

 

Witte shutters met kleine, smalle lamellen
Brede zwarte shutters en lamellen
Witte brede shutterlamellen

Maar eerst, wat zijn lamellen precies?

Laten we eerst verduidelijken wat een lamel in dit geval precies is; een horizontale, licht bolvormige lat die je met de hand kan verstellen. De lamellen van shutters zijn onderling met elkaar verbonden, zodat je in één handomdraai meerdere lamellen tegelijkertijd kunt kantelen. De shutterlamellen kunnen aan de achterkant aan elkaar worden bevestigd (Clearview) of met een kantelstokje (tilt rod) aan de voorkant, afhankelijk van jouw voorkeur van de bediening en uitstraling.

Het effect van diverse lamelmaten

We laten je graag zien wat verschillende lamelmaten van shutters met je ruimte doen. Zo zie je ook het verschil tussen smalle of brede lamellen. Doe hieronder inspiratie op met foto’s van shutters die we al geplaatst hebben bij tevreden klanten. Je kunt de mogelijkheden ook zelf uitproberen via onze 3D-Configurator, waarbij je kan variëren in de diverse lamelbreedtes. Zo zie je direct hoe de lamelmaten hun effect hebben op jouw woonruimtes!

63 millimeter:

76 millimeter:

89 millimeter:

114 millimeter:

Ja, ik wil weten hoe shutters er bij mij thuis uitzien!

>> Wij gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Privacyverklaring.

Wanneer kies je voor smalle lamellen?

Als we het hebben over smalle lamellen, dan bedoelen we in dit geval 63 en 76 mm. De twee kleinste lamelbreedtes die Van Eyck shutters aanbiedt. De keuze in smalle of brede lamellen is er eentje waarvan je kunt zeggen dat het echt op smaak gebaseerd is. Als je voor smalle lamellen kiest, ogen de shutters wat opvallender en drukker dan wanneer je voor brede lamellen gaat. Smalle lamellen bieden een klassieke en authentieke uitstraling en passen beter bij een stoere uitstraling van de woning.

Wanneer kies je voor brede lamellen?

Brede lamellen (89 en 114 mm) laten meer licht binnen. Bij deze optie zit er meer ruimte tussen de lamellen. Ook zitten er minder lamellen in één shutterluik dan bij smalle lamellen het geval is. Ze ogen wat robuuster, maar brengen daardoor ook wat meer rust in de ruimte. Ideaal voor een modern interieur en als je een buitenmens bent! Je betrekt je tuin bij je woning door de grote lamellen open te kantelen en te genieten van het zonlicht dat binnenvalt.

Houd rekening met de breedte van je shutterluiken

Ook de breedte van de shutterluiken is van invloed op de lamelmaat. Ga je voor smalle luiken, dan passen hier vaak beter smalle lamellen bij. Ga je voor een zo breed mogelijk luik, dan passen in verhouding de bredere lamellen beter. Echter blijft het een kwestie van smaak en kan ieder door de ruime keuze zijn eigen perfecte shutters creëren met afmetingen naar wens.


Hulp bij maken van keuze


Bij Van Eyck shutters helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze. Zo geniet je optimaal van jouw nieuwe shutters, afgestemd op jouw specifieke behoeften en de gewenste sfeer in jouw huis. Ontdek de mogelijkheden en laat ons je helpen bij het kiezen van de perfecte lamelbreedte voor jouw shutters.


Een expert van Van Eyck shutters komt geheel vrijblijvend thuis langs om alle mogelijkheden te bespreken, toont je de diverse lamelmaten aan huis en inspireert je. Ben je benieuwd? Maak dan snel een afspraak!
ADVIES AAN HUIS

Creëer met onze  
3D-configurator!

 

Creëer met onze 3D-configurator. Kies je woonstijl, pas de muur- en vloerkleur aan en speel met de talrijke mogelijkheden, zoals kleuren, lamelmaten, raamvormen en bedieningsvormen.

 

Probeer het direct uit!

3D-configurator