Zoeken

Van Eyck blinds: houten jaloezieën

Met blinds, ook wel houten jaloezieën genoemd, breng je sfeer in je woning. Door het kantelen van de lamellen is de toetreding van daglicht eenvoudig te reguleren. Met deze houten jaloezieën kun je naar hartenlust ‘spelen’ met licht. Blinds zijn prachtig als raamdecoratie en dienen perfect als zonwering. Bovendien zijn ze geheel op te trekken, waardoor ramen eenvoudig toegankelijk blijven. Van Eyck blinds worden volledig passend gemaakt en zijn in hout én aluminium uitvoerbaar.

Creëer zelf de juiste look

Stel jouw jaloezieën naar wens samen door eindeloos te combineren met de vele kleuren, materialen, lamelmaten en ladderbanden. Kies je voor een egale kleurtint of juist voor een natuurlijke beitskleur? Kies je voor jaloezieën met een ladderband of zonder ladderband? Ze worden volledig naar wens geproduceerd en je bepaalt zelf de uitstraling van jouw houten of aluminium blinds. Ze zijn van hoogstaande kwaliteit en worden vakkundig ingemeten en geplaatst door onze eigen vakmensen.


Wil je meer weten over houten en aluminium blinds? Klik op onderstaande buttons voor meer informatie en foto's:

HOUTEN BLINDS  ALUMINIUM BLINDS

Ja, ik wil meer informatie en
vrijblijvend advies aan huis

>> Wij gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Privacyverklaring.

Houten blinds met ladderband

Ga naar Houten blinds met ladderband
Zwarte blinds in eetkamer

Houten blinds zonder ladderband

Ga naar Houten blinds zonder ladderband
Blinds in kinderkamer

Aluminium blinds

Ga naar Aluminium blinds
Zwarte aluminium blinds

Blinds met en zonder ladderband

Onderling worden de lamellen met elkaar verbonden door middel van een ladderband of ladderkoord. Ladderbanden zijn beschikbaar in diverse kleuren, die voortreffelijk combineren met de aluminium of houten blinds. Laat je creativiteit de vrije loop en combineer eindeloos. Vanzelfsprekend staan wij je graag bij met persoonlijk advies aan huis.

Meer informatie en een prijsopgave ontvangen?

Onze specialisten komen graag aan huis voor persoonlijk advies. Zij tonen je alle mogelijkheden, bespreken je wensen en maken direct een prijs. Interesse in een vrijblijvend adviesgesprek bij jou thuis? Laat het ons direct weten!
ADVIES AAN HUIS

Drie jaar garantie op jaloezieën (blinds)

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over onze blinds? Bekijk dan de veelgestelde vragen hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met één van onze productspecialisten.

Blinds (ook wel houten jaloezieën genoemd) zijn horizontale, dunne latten of strookjes die je in verschillende standen kunt verstellen om de lichtdoorgang door het raam te regelen. De latten worden aangestuurd door middel van een koord of band, verbonden met twee of meerdere punten op de lamellen. Hierdoor kun je ze volledig optrekken of naar beneden laten zakken. Wanneer je de lamellen naar elkaar trekt, vallen deze in elkaar. De blinds nemen dus erg weinig ruimte in beslag, waardoor je de ramen wagenwijd open kan zetten.


Blinds bestaan vrijwel altijd uit horizontale lamellen. Het licht regel je door de lamellen schuin of minder schuin zetten. Hoe schuiner de lamellen staan, hoe minder licht er doorgelaten wordt. Wanneer de lamellen verticaal staan, zal er geen licht meer doorgelaten worden. Iedere lamel staat met elkaar in verbinding, waardoor dit met één beweging te bewerkstelligen is.

Advies over blinds

Ben je benieuwd wat onze blinds (houten jaloezieën) bij jou thuis kunnen doen? Onze adviseurs komen graag vrijblijvend bij je langs om er alles over te vertellen en de mogelijkheden te laten zien. Bovendien kunnen zij dan direct een prijs geven.

We kunnen op voorhand niet precies zeggen wat blinds gaan kosten bij jou thuis. Dat is namelijk afhankelijk van meerdere factoren.


Bijvoorbeeld het raamoppervlak, de raamsoort en het materiaal. Bij Van Eyck shutters maken we voor iedereen een persoonlijke prijs tijdens het adviesgesprek. We hebben dus geen vaste prijzen (€) voor blinds.


Om een prijs te geven, komt een Van Eyck shutters-adviseur vrijblijvend bij je thuis langs. Dan worden alle mogelijkheden besproken en bovendien direct de bijbehorende prijs genoemd. Zo weet je waar je aan toe bent!

Shutters en blinds zijn beide stijlvolle raambekleding. Toch zijn er verschillen tussen beide soorten. Het eerste verschil is de manier waarop ze opengaan. Shutters worden naar de zijkant geklápt, waardoor je dit kunt vergelijken met luiken. Blinds worden opgetrokken, waardoor je ze kunt vergelijken met jaloezieën.


Een ander verschil tussen shutters en blinds is de manier waarop de lamellen bevestigd zijn. Bij shutters zitten deze namelijk in het frame bevestigd. Blinds zijn daarentegen aan een koord bevestigd. Anders kunnen ze ook niet omhoog getrokken worden.


Het laatste verschil zijn de materialen. Wij bieden shutters aan van diverse houten materialen of van duurzaam kunststof. Bij blinds heb je een uitgebreidere keuze. Daar heb je de keuze tussen diverse houtmaterialen, aluminium en ook lederen varianten.

Doordat we bij Van Eyck shutters altijd zelf eerst langskomen, kunnen we blinds op nagenoeg ieder raam toepassen. Het maakt dus niet uit of jij over een...


...tuimelraam;
...draairaam;
...vast raam;
...valraam;
...draaikiepraam;
...uitzetraam;
...verticaal of horizontaal schuifraam...


...beschikt. Ook de raamvormen hebben geen invloed op blinds. Of je raam nu een rechthoekige, vierkante of ronde vorm heeft: wij maken ze passend op iedere raamvorm. Onze inmeetspecialist komt bij jou langs om de maten tot op de millimeter nauwkeurig op te meten. Doordat wij onze producten vervolgens zelf produceren, kunnen we je 100% garanderen dat de blinds passend voor jouw raam zijn.

Bij Van Eyck shutters heb je een keuze tussen houten of aluminium blinds. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Deze behandelen we hieronder.


Voordelen houten blinds
 Met houten blinds creëer jij extra gezelligheid in huis. Ze geven namelijk een warme uitstraling af, waardoor ze in diverse interieurstijlen een echte eyecatcher vormen;
 Door de dikkere lamellen geef je als het ware extra body aan je ramen;

 Met houten blinds kun je goed met het licht spelen. De lamellen zijn namelijk glad, maar weerkaatsen niet. Hierdoor heb je bij het gebruik van houten blinds geen last van spiegelend zonlicht;

 Een geluidsreducerende werking, voor zowel geluiden buitens- als binnenshuis. Denk bijvoorbeeld aan druk verkeer buiten of juist het geluid van kinderen in huis;

 Een isolerende functie. Dat wil zeggen dat ze de warmte binnenhouden wanneer het 's winters koud is, maar de hitte juist tegenhouden als het zomers warm is. Verwacht geen wonderen, maar het heeft zeker invloed.

 

Nadelen houten blinds

 Het onderhouden van houten blinds kan als een vervelend klusje ervaren worden. Doordat de lamellen horizontaal hangen, zullen ze veel stof en ander rondvliegend viezigheid opvangen.

 Om de houten blinds schoon te maken, raden we af dit met (te) veel water te doen. Wanneer het houten materiaal te lang met vocht te maken krijgt, zal het langzaamaan verkleuren en kan het krom trekken. Ook het gebruik van reinigingsmiddelen zijn om deze redenen sterk af te raden. Hardnekkig vuil is hierdoor wat lastiger te verwijderen.


Voordelen aluminium blinds

 Aluminium blinds zijn erg dun en kunnen uitstekend tegen vocht. Hierdoor zijn ze prima te gebruiken in vochtrijke omgevingen, zoals badkamers.

 Ze hebben een moderne uitstraling, waardoor ze fraai in bijvoorbeeld een industrieel interieur passen.

 Omdat ze niet bestaan uit natuurlijk materiaal, zijn ze ook uitstekend bestand tegen reinigingsmiddelen. Hierdoor kun je eenvoudig hardnekkige vlekken van aluminium blinds verwijderen.


Nadelen aluminium blinds

 Net als houten blinds hangen aluminium blinds horizontaal. Dat wil zeggen dat er makkelijk stof en ander rondvliegend vuil op kan blijven zitten en plakken.

 Door de aluminium uitstraling passen ze niet in ieder interieur. Vooral in interieurstijlen waar veel natuurlijke materialen gebruikt worden.

Absoluut! Door perfecte afstemming van kleuren en uitvoeringen zijn Van Eyck blinds en shutters perfect te combineren.


We denken graag met je mee. We begrijpen namelijk dat het best lastig zou kunnen zijn om een keuze te maken uit alle mogelijkheden van shutters en blinds. Maar we kunnen je verzekeren dat er een perfecte optie tussen zit. Zéker ook als je shutters en blinds in één ruimte zou willen combineren.

Woonstijl en combineren

Je kunt Van Eyck blinds en shutters namelijk op heel veel manieren combineren. Dat heeft met veel factoren te maken. Wat voor stijl wil je bijvoorbeeld uitstralen in een bepaalde woonruimte. Wil je de shutters en blinds in dezelfde kleur? Heb je daar vragen over of ben je benieuwd wat bij jou thuis de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! De Van Eyck shutters adviseur denkt graag met je mee.