Zoeken

Hoe werken shutters?
Dit zijn de bedieningsmogelijkheden

Shutters hebben heel veel voordelen ten opzichte van andere raamdecoratie. Eén daarvan zijn de bedieningsmogelijkheden. Je kantelt in een handomdraai de lamellen. Daarbij kun je kiezen voor shutters mét of zónder bedieningsstokje.


Met shutters regel je exact de lichtinval en privacy. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de shutters een beetje of half te openen. Sluit je de lamellen helemaal of laat je toch nog wat licht binnenvallen? Dat is vaak afhankelijk van de situatie. Zit je in de avond in de woonkamer en wil je privacy creëren, dan sluit je de lamellen. Datzelfde geldt voor het slapengaan, bij shutters in de slaapkamer. Door overdag de shutters juist open te doen, krijg je veel natuurlijk licht in de woning. Superhandig! Voor iedere woonruimte regel je het eenvoudig met shutters.

Bediening van houten shutters
Witte shutters met tilt rod bediening
Clearview bediening van grijze shutters
Witte shutters met bedieningsstokje

Tilt rod, bediening mét stokje

icoon-Tiltrod.pngBij een tilt rod bediening zit een stokje aan de voorkant van de shutters bevestigd. Hiermee kun je de lamellen eenvoudig kantelen. Door het bedieningsstokje te bewegen, gaan de lamellen open of dicht. Zo regel je heel eenvoudig de lichtinval en kun je heel gemakkelijk shutters bedienen.


De tilt rod bediening geeft een chique en authentieke uitstraling. Het is een traditionele manier van het bedienen van shutters. Het past dan ook heel goed in bepaalde interieurs. In een landelijke woonstijl komt raamdecoratie met een tilt rod heel goed tot z’n recht.
ADVIES AAN HUIS

Clearview, bediening zónder stokje

icoon-clearview.pngTegenover de tilt rod staat de clearview bediening. Bij clearview heb je een vrij zicht door de shutters. Dat houdt in dat er geen bedieningsstokje aanwezig is aan de voorkant van de shutters. Het geeft daardoor een heel andere uitstraling in de woning dan wanneer je wél een stokje hanteert.


Het bedienen van de clearview shutters is eveneens supersimpel. Kantel je één lamel, dan kantelen alle andere lamellen in het luik mee. De lichtinval en privacy is hierbij dus ook heel eenvoudig te regelen. Bij een clearview bediening zijn de lamellen subtiel aan elkaar verbonden. Dit is aan de achterkant van de shutter gedaan, waardoor het nauwelijks zichtbaar is vanaf de voorkant. Shutters bedienen is zo een eitje!


Shutters met een clearview bediening worden vaak toegepast in een modern interieur. Het geeft een rustigere uitstraling dan luiken met een tilt rod.

Verborgen clearview

Dan zijn er ook nog shutters met een verborgen clearview. Deze vorm zorgt ervoor dat er helemaal geen verbinding tussen de lamellen zichtbaar is. Hierbij zijn de lamellen in het frame met elkaar verbonden. Zowel aan de voor- als achterkant van de raamdecoratie is de verbinding onzichtbaar en oogt het heel erg strak. Op de bediening van shutters heeft het niet veel invloed. Alle vormen van bediening van onze raambekleding zijn heel eenvoudig.

Ja, ik wil weten hoe shutters er bij mij thuis uitzien!

>> Wij gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Privacyverklaring.