Zoeken

Raamdecoratie voor een draaikiepraam? Shutters zijn Ideaal!

Niet ieder type raamdecoratie past zomaar voor elk raam in huis. Heb je bijvoorbeeld plafondhoge draaikiepramen in huis die naar binnen kiepen of opendraaien? Let er dan op dat je geschikte raamdecoratie kiest en deze op de juiste manier laat monteren, zodat je het raam ook na het plaatsen van raamdecoratie nog kunt kiepen en open draaien. Een gordijnroede of jaloezieën kunnen het openen namelijk belemmeren. Shutters daarentegen zijn zeer geschikt als raamdecoratie voor draaikiepramen. Wij maken shutters volledig op maat en door de diverse montagemogelijkheden passen ze vrijwel altijd. Of het nu om een plafondhoog draaikiepraam gaat, een klein draai-kiepraam, een raam in een bijzondere vorm, een dakraam of een openslaande deur? Shutters zijn dé perfecte raamdecoratie voor elk type raam.

Wat is een draaikiepraam?

Een draaikiepraam is een raam dat om twee assen kan draaien. Hierdoor kun je het raam op diverse manieren openen. Je kunt het draaikiepraam verticaal op een kier openen, waarbij de bovenkant van het raam als het ware open valt. Ook kan de raamvleugel horizontaal volledig opengedraaid worden.

Het kiezen van geschikte raambekleding voor een draaikiepraam is vaak een probleem. Een veelgestelde vraag aan Van Eyck shutters is dan ook: 

 

Ik heb een raam dat naar binnen toe opendraait en kantelt. Zijn shutters dan wel mogelijk?

Ons antwoord: Jazeker!

Ja, ik wil weten hoe shutters
er bij mij thuis uitzien!

>> Van Eyck shutters gaat vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Privacyverklaring.

Diverse montagemogelijkheden

Wij maken shutters volledig op maat en kunnen ze op diverse manieren monteren. Afhankelijk van het raam en de ruimte eromheen bekijken we welke montage optie het beste past. Zo kunnen we de shutters direct op het raam monteren, maar ook in de dagkanten van het raam, of volledig op de dagkanten van het raam. Bovendien kunnen we shutters in een vierzijdig frame plaatsen, maar bijvoorbeeld ook in een tweezijdig frame; geheel afhankelijk van het raam en de ruimte waar de shutters geplaatst gaan worden. Onze specialisten denken graag met je mee en creëren samen met jou de perfecte shutters op maat. Wij komen graag aan huis om je uitgebreid te informeren en adviseren. Interesse? Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Shutters op een draaikiepraam gemonteerd

Laat je shutters op het draaikiepraam monteren? Dan kan de shutter tegelijk met het draai-kiepraam mee kiepen en draaien. We verlengen de raamboom, zodat deze op de shutter geplaatst kan worden en je hiermee het raam kan openen. Natuurlijk kun je het shutterluik ook apart van het raam openen, zodat het raam toegankelijk blijft om deze bijvoorbeeld schoon te maken. Een op het raam montage is ook ideaal voor draaikiepramen die tevens als openslaande deuren gebruikt worden.

 

PRIJS OP MAAT

Shutters voor een draaikiepraam gemonteerd

Als er voldoende ruimte is kunnen shutters ook voor het draaikiepraam gemonteerd worden. Dan zijn de shutters los van het raam te openen. Wil je het raam op kiepstand zetten? Dan dien je eerst het shutterluik te openen, dan het raam op kiepstand te zetten en daarna kun je het shutterluik weer sluiten. Doordat de shutters voor het raam staan is er voldoende ruimte om het raam op kiepstand te zetten, terwijl de shutterluiken gesloten blijven. Ideaal voor bijvoorbeeld je slaapkamer of badkamer.

Door de talrijke mogelijkheden van shutters, én omdat wij shutters volledig op maat maken, is er altijd een optie die past bij jouw ramen, wensen en ruimte. Benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis? Neem direct contact met ons op. Wij denken graag met je mee. 

Meer inspiratie?
Volg Van Eyck shutters!
INSTAGRAM  FACEBOOK

De voordelen van shutters voor jouw draaikiepraam

Shutters op jouw draaikiepraam zien er niet alleen mooi uit, ze hebben ook nog eens meerdere functionele voordelen. Onze specialisten kunnen daar alles over vertellen. We hebben er hier al enkele voor jou opgesomd:

  • Shutters op of voor jouw draaikiepraam zijn niet alleen handig tegen het zonlicht, ze zien er ook heel sfeervol uit. Een echte blikvanger in jouw slaap-, bad- of andere kamer dus.
  • Doordat shutters voor jouw huis een duurzame investering zijn, verhoogt het de waarde van de woning.
  • Het onderhouden en schoonmaken van shutters is erg eenvoudig. Ideaal als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën. Je maakt de shutters schoon met een plumeau of duster. Bij hardnekkig vuil is een lichtvochtige doek al voldoende. Pas daarbij wel op dat je geen gebruik maakt van schuursponsjes of agressieve schoonmaakmiddelen. Dit kan de shutters aantasten en dat zou zonde zijn.
  • Met de shutters kun jij de lichtinval vanuit het draaikiepraam naar eigen hand regelen. Wanneer je een goede film of spannende serie kijkt, kun je de shutters volledig sluiten. Je hebt dan ook geen last van zonlicht op het scherm. Heb je juist behoefte aan natuurlijk zonlicht? Kantel dan de lamellen helemaal open, of klap zelfs de shutter luiken open. Zo creëer jij zelf altijd de juiste sfeer in de kamer.
  • Onderschat de isolerende werking van shutters niet. Wanneer het 's winters koud is en de temperaturen laag zijn, zorgen shutters ervoor dat de warmte in jouw huis blijft. 's Zomers houdt het jouw kamer juist heerlijk koel. Niet alleen aangenaam voor jezelf, maar ook voor de energierekening!
  • De shutters zijn ook geschikt als raamdecoratie in een vochtrijke omgeving, zoals de badkamer. Wij hebben hiervoor een speciale collectie ontwikkeld: Van Eyck Endurance collectie. Niet ieder materiaal is namelijk even goed bestand tegen vocht. Wanneer je daar vragen over hebt, kun je gerust contact opnemen met één van onze specialisten.
  • Shutters zijn ook nog eens kindvriendelijk. Er zitten geen touwtjes of andere gevaarlijke bevestigingen aan waar kinderen vast in kunnen blijven zitten. Je kunt ze dus gerust vrij rond laten spelen in de kamer.

Vrijblijvend advies aan huis en een prijs op maat ontvangen?

Ben jij geïnteresseerd in shutters als raamdecoratie voor je draaikiepraam? Laat het ons direct weten. Wij voorzien je graag van meer informatie en uitgebreid advies op maat. Wist je dat onze specialisten vrijblijvend aan huis komen om je alle mogelijkheden te tonen, je wensen te bespreken en direct een prijs op maat te maken? Vraag hier jouw adviesgesprek aan huis aan.

Prijs op maat

Creëer met onze  
3D-configurator!

 

Creëer met onze 3D-configurator. Kies je woonstijl, pas de muur- en vloerkleur aan en speel met de talrijke mogelijkheden, zoals kleuren, lamelmaten, raamvormen en bedieningsvormen.

 

Probeer het direct uit!

3D-configurator