Zoeken

Een passende shutter voor jouw draaikiepraam

Niet ieder type raamdecoratie past zomaar voor elk raam in huis. Heb je bijvoorbeeld plafondhoge draaikiepramen die naar binnen kiepen of opendraaien? Let er dan op dat je geschikte raamdecoratie uitkiest en deze op de juiste manier laat monteren, zodat je het raam ook na het plaatsen van raamdecoratie nog kunt kiepen en open draaien. Een gordijnroede of jaloezieën kunnen het openen belemmeren. Shutters daarentegen zijn zeer geschikt als raamdecoratie voor draaikiepramen. Wij maken shutters volledig op maat en passen door de diverse montagemogelijkheden vrijwel altijd. Of het nu om een plafondhoog draaikiepraam gaat, een klein draai-kiepraam, een raam in een bijzondere vorm, een dakraam of een openslaande deur? Een shutter voor jouw draaikiepraam is dé perfecte raamdecoratie voor elk type raam.

Wat is een draaikiepraam?

Een draaikiepraam is een raam dat om twee assen kan draaien. Hierdoor kun je het raam op diverse manieren openen. Je kunt het draaikiepraam verticaal op een kier openen, waarbij de bovenkant van het raam als het ware open valt. Ook kan de raamvleugel horizontaal volledig opengedraaid worden. Zo bedien je het draaikiepraam met één kleine trek aan de hendel.

Het kiezen van geschikte raambekleding voor een draaikiepraam is vaak een lastige keuze. Een veelgestelde vraag aan Van Eyck is of een shutter op een draaikiepraam kan worden geplaatst. Het antwoord is ja! Doordat een shutter voor een kiepraam heel nauwkeurig wordt geplaatst en niet in de weg hangt, is het een perfecte raamdecoratie voor dit type raam. Onze shutter voor een draaikiepraam is in verschillende vormen verkrijgbaar en kan op diverse manieren worden gemonteerd.

Witte shutters op rails

Diverse montagemogelijkheden

Wij maken shutters volledig op maat en kunnen ze op diverse manieren monteren. Afhankelijk van het raam en de ruimte eromheen bekijken we welke montage optie het beste past. Zo kunnen we de shutters direct op het raam monteren, maar ook in de dagkanten van het raam, of volledig op de dagkanten van het raam. Bovendien kunnen we shutters in een vierzijdig frame plaatsen, maar bijvoorbeeld ook in een tweezijdig frame; geheel afhankelijk van het raam en de ruimte waar de shutters geplaatst gaan worden. Onze specialisten denken graag met je mee en creëren samen met jou de perfecte shutters op maat. Wij komen graag aan huis om je uitgebreid te informeren en adviseren. Interesse? Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Shutters op een draaikiepraam gemonteerd

Laat je shutters op het draaikiepraam monteren? Dan kan de shutter tegelijk met het draai-kiepraam mee kiepen en draaien. We verlengen de raamboom, zodat deze op de shutter geplaatst kan worden en je hiermee het raam kan openen. Natuurlijk kun je het shutterluik ook apart van het raam openen, zodat het raam toegankelijk blijft om deze bijvoorbeeld schoon te maken. Een op het raam montage is ook ideaal voor draaikiepramen die tevens als openslaande deuren gebruikt worden.

 

PRIJS OP MAAT

Shutters voor een draaikiepraam gemonteerd

Als er voldoende ruimte is kunnen shutters ook voor het draaikiepraam gemonteerd worden. Dan zijn de shutters los van het raam te openen. Wil je het raam op kiepstand zetten? Dan dien je eerst het shutterluik te openen, dan het raam op kiepstand te zetten en daarna kun je het shutterluik weer sluiten. Doordat de shutters voor het raam staan is er voldoende ruimte om het raam op kiepstand te zetten, terwijl de shutterluiken gesloten blijven. Ideaal voor bijvoorbeeld je slaapkamer of badkamer.

Door de talrijke mogelijkheden van shutters, én omdat wij shutters volledig op maat maken, is er altijd een optie die past bij jouw ramen, wensen en ruimte. Benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis? Neem direct contact met ons op. Wij denken graag met je mee. 

Ja, ik wil weten hoe shutters
er bij mij thuis uitzien!

>> Van Eyck shutters gaat vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Privacyverklaring.

Een shutter draaikiepraam voor de perfecte sfeer en uitstraling

Met de shutters voor een kiep kantelraam kun jij de lichtinval naar eigen hand regelen. Wanneer je een goede film of spannende serie kijkt, kun je de shutters volledig sluiten. Je hebt dan ook geen last van zonlicht op het scherm. Geniet je graag van een beetje natuurlijk zonlicht op je gezicht? Kantel de lamellen van de shutter of shutters luiken helemaal open. Zo creëer jij zelf altijd de juiste sfeer in de kamer.


Een shutter voor je draaikiepraam is niet alleen bijzonder sfeervol door de lichtinval die naar binnen komt. De uitstraling van de shutter zelf is net zo belangrijk. Dit heeft een grote bijdrage aan de sfeer van jouw kamer. Een mooie witte shutter geeft een heel lichte en moderne uitstraling aan de kamer. Een tijdloze zwarte shutter voor jouw kiepraam zorgt juist weer voor veel contrast in de ruimte en brengt een industriële sfeer. Vertel ons wat jouw favoriete kleur is en welke goed bij de rest van jouw interieur past, dan realiseren wij het voor je.

Een shutter draaikiepraam in de badkamer?

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor jouw kiepraam in de badkamer? Shutters zijn een sfeervolle en passende oplossing. Het gebruik van een kunststoffen shutter op een draaikiepraam in de badkamer heeft veel voordelen. Kunststoffen shutters zijn namelijk volledig vochtbestendig. Ideaal voor gebruik in een badkamer, waar veel temperatuurwisselingen en een hoge luchtvochtigheid aanwezig zijn. Vocht- en schimmelplekken zie je dan ook niet snel op kunststoffen shutters verschijnen. Dit geldt zeker niet voor alle materialen. Speciaal voor een vochtrijke omgeving, zoals de badkamer, hebben wij een speciale collectie ontwikkeld: Van Eyck Endurance collectie.


Naast dat een kunststoffen shutter voor een draaikiepraam in de badkamer heel vochtbestendig is, is het ook heel onderhoudsvriendelijk. De lamellen trekken niet snel stof aan en zijn heel geschikt voor mensen met een stofallergie. Het weinige beetje stof dat er wel op blijft liggen, maak je gemakkelijk schoon met een plumeau, duster of lichtvochtige doek. Let erop dat je de kunststoffen shutters niet met een schuursponsje of agressief schoonmaakmiddel schoonmaakt. Dit kan de lamellen beschadigen en dat zou zonde zijn. 

Een duurzame shutter voor een draaikiepraam

Wist je dat shutters in jouw woning de waarde van jouw huis kan verhogen? Dat heeft allemaal te maken met de isolatiewaarde van een shutter. Omdat shutters nauw op jouw draaikiepraam worden aangesloten en een relatief hoge isolatiewaarde hebben, heeft warme lucht geen kans om via tochtkieren te ontsnappen. Met een shutter voor jouw draaikiepraam is tocht verleden tijd. Zo blijft warme lucht tijdens koude winters in jouw huis en geniet je van een aangename temperatuur. Ook tijdens hete zomerdagen houden de shutters warme lucht buitenshuis en blijft jouw kamer heerlijk koel. Dat is niet alleen aangenaam voor jou en jouw medebewoners, maar ook voor de energierekening. Een shutter voor jouw draaikiepraam is daarom een waardevolle en duurzame investering voor jouw woning.

PRIJS OP MAAT

Vrijblijvend advies aan huis en een prijs op maat ontvangen?

Ben jij geïnteresseerd in shutters als raamdecoratie voor je draaikiepraam? Laat het ons direct weten. Wij voorzien je graag van meer informatie en uitgebreid advies op maat. Wist je dat onze specialisten vrijblijvend aan huis komen om je alle mogelijkheden te tonen, je wensen te bespreken en direct een prijs op maat te maken? Vraag hier jouw adviesgesprek aan huis aan.

Creëer met onze  
3D-configurator!

 

Creëer met onze 3D-configurator. Kies je woonstijl, pas de muur- en vloerkleur aan en speel met de talrijke mogelijkheden, zoals kleuren, lamelmaten, raamvormen en bedieningsvormen.

 

Probeer het direct uit!

3D-configurator