Zoeken

Shutters voor dakramen

Een mooi groot dakraam zorgt voor een grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval in jouw woning. Wil je zelf de lichtinval bepalen en een sfeervolle raamdecoratie vinden? Kies dan voor een paar prachtige shutters voor je dakraam. Shutters geven een sfeervolle uitstraling aan jouw kamer. Daarnaast bepaal je zelf hoeveel licht in jouw woning naar binnen komt. Of je nu geniet van warme zonnestralen of een gemoedelijke verduisterde kamer wilt, met shutters voor je dakraam bepaal je dat helemaal zelf. Super praktisch en sfeervol.

Licht en sfeer in huis met shutters voor je dakraam

Dakramen zorgen voor extra licht in huis en maken van een donkere ruimte een mooie, lichte leefruimte. Het vangt meer zonnestralen op dan een normaal raam. Maar wat nou als je dat even wat minder wilt? Welk type raamdecoratie past op een dakraam en heeft een prettige en eenvoudige bediening? Shutters voor je dakraam zijn in dat geval uitermate geschikt! Naast dat ze enorm sfeervol zijn, zorgen ze ook voor een prachtige lichtinval en laten je spelen met licht. Kantel de lamellen in een handomdraai en bepaal zelf de gewenste lichtinval.

Shutters voor ieder dakraam

Heb jij een dakraam op zolder, in je slaapkamer, badkamer of elders in huis en ben je op zoek naar geschikte raamdecoratie? Wij maken passende shutters voor je dakraam. Zo weet je zeker dat deze op jouw type raam aansluit. Of het nu om een klein dakraam op zolder gaat of om een groot dakraam met een speciale raamvorm; onze shutters passen op ieder type raam.

Meer informatie, persoonlijk advies aan huis én een prijs ontvangen?
Neem direct contact met ons op.

ADVIES AAN HUIS Stel je vraag

Dakraam met witte openklapbare shutters

De nauwkeurige aanpak van Van Eyck shutters

Hoe gaan wij te werk: Bij Van Eyck shutters komt onze adviseur eerst langs bij jou thuis. Hier kijken we naar het dakraam dat jij van shutters wil voorzien. Samen bespreken we jouw wensen en alle mogelijkheden. Welke collectie spreekt jou aan? Welke stijl past binnen jouw interieur? Aan welke kleuren geef jij de voorkeur? En ga je voor een tilt rod of clearview bediening van de shutters? Dit zijn allemaal wensen en mogelijkheden die bepalend zijn voor jouw perfecte shutters.

velux-dakramen-shutters.pngSamen kijken we welke shutters perfect zijn voor jouw dakraam. Vervolgens meten we nauwkeurig het dakraam op, zodat we precies weten welke maten shutters er gebruikt moeten worden. Op basis van al deze gegevens maken we direct een prijsopgave. Ben jij enthousiast? Dan gaan we voor jou aan de slag!


Onze inmeetspecialist meet nog een keer nauwkeurig de dakramen op. Vervolgens behandelen we nogmaals jouw keuzes voor de shutters in het dakraam. Daarna gaan we jouw shutters in productie nemen en plannen we een afspraak in voor het definitief monteren van jouw shutters in het dakraam. Zodra ze gereed zijn, komen onze eigen vakmensen de shutters monteren. Door de jarenlange ervaring gebeurt dit bekwaam en met oog voor detail. Wanneer de montage gereed is, laten we de ruimte keurig achter en kun jij gaan genieten van de nieuwe shutters in jouw dakraam!

Modieuze zonwering: shutters voor je dakraam

Hoewel het soms erg prettig kan zijn als je woning wordt verlicht door de stralende zon, zijn er ook momenten dat je behoefte hebt aan verduistering. Zo slaap je in een donkere slaapkamer nu eenmaal beter en vindt je het misschien heerlijk om in een donkere, met kaarslicht verlichtte, badkamer een ontspannend bad te nemen. Voor deze momenten ben je op zoek naar modieuze zonwering die voor álle type ramen in de kamer kunnen worden geplaatst. Voor verticaal geplaatste ramen zijn er veel mogelijkheden wat raamdecoratie betreft; denk aan vouwgordijnen, plisségordijnen of jaloezieën. Bij schuine of horizontaal geplaatste dakramen is dit een ander verhaal. Hier moet de raamdecoratie speciaal gemonteerd worden, zodat deze mooi voor het dakraam blijft hangen en je het raam kunt blijven openen indien nodig. Shutters voor je dakraam zijn hierbij dé sfeervolle oplossing.

Het plaatsen van shutters voor je dakraam

Shutters voor je dakraam kunnen direct op het raam zelf en voor het raam gemonteerd worden. Kies je voor een op het raam montage en heb je een tuimelvenster, dan kantelt de shutter tegelijkertijd met het tuimelraam mee. Het shutterluik kan dan natuurlijk ook los van het raam geopend worden, zodat je eenvoudig bij het raam kan om deze bijvoorbeeld schoon te maken. Kies je ervoor om de shutters voor het dakraam te laten monteren, dus in de dagkanten, dan staat de shutter los van het dakraam en dien je het raam en de shutter los van elkaar te openen/sluiten. Het is in beide gevallen mogelijk om het raam op kiepstand te zetten en je woning te voorzien van frisse lucht.


Dakraam shutters blijven met behulp van een drukknop, ook wel een jachtsluiting genoemd, mooi gesloten. Met deze drukknop kun je de shutter luiken namelijk vergrendelen en ontgrendelen en zullen ze niet ongewenst openvallen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Ben jij op zoek naar inspiratie voor shutters in een dakraam? Van Eyck ondersteunt jou daar graag bij. Op onze speciale inspiratiepagina vind jij een uitgebreide fotogalerij met honderden foto's van shutters, blinds en verschillende interieurs. Foto's waar jij inspiratie vandaan kunt halen, waardoor het maken van een keuze voor de juiste shutters eenvoudiger wordt. Diverse ruimtes in verschillende stijlen worden uitgelicht met diverse type shutters, waardoor jij snel kunt vergelijken welke shutters het beste bij jouw interieur passen! Op zoek naar specifieke voorbeelden van shutters in een dakraam? Bekijk dan onze inspiratiepagina: shutters in dakramen. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op! Want voor sfeervolle raamdecoratie voor jouw dakraam ben je bij ons aan het juiste adres!

Heb jij vragen?

Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken? Wij denken graag met je mee. Onze adviseur komt vrijblijvend aan huis, neemt de gehele collectie met zich mee en creëert zo samen met jou de perfecte shutters. Ben jij benieuwd wat er voor jouw ramen mogelijk is? Vraag direct een persoonlijke adviesafspraak aan.

Creëer de perfecte shutters voor je dakraam

Met stijlvolle, duurzame shutters als raamdecoratie en zonwering maak je van je dakramen echte blikvangers. We bieden je vier uitgebreide collecties met keuze uit diverse lamelmaten, bedieningsopties, kleuren, materialen en afwerkingen, zodat de shutters voor jouw dakraam geheel naar wens gemaakt kunnen worden, passend bij jouw interieurstijl. Eén van de grote voordelen van shutters is dat ze voor alle raamtypen geschikt zijn. Zo kun je de grote slaapkamerramen, de schuine dakramen én dat kleine ronde raampje voorzien van identieke raambekleding.

Onze shutters voor je dakraam zijn verkrijgbaar in vele beits- en lakkleuren, met of zonder zichtbare houtnerf. Wens je een klassieke of landelijke uitstraling? Kies dan voor een shutter met smallere lamellen en een tilt rod bediening (met een bedieningsstokje aan de voorzijde van de lamellen). Liever een modernere uitstraling? Kies dan voor een shutter met bredere lamellen en een clearview bediening (zonder bedieningsstokje aan de voorzijde van de lamellen).

Ja, ik wil weten hoe shutters er bij mij thuis uitzien!

>> Wij gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Privacyverklaring.

De eenvoudige bediening van shutters voor je dakraam

Om zelf te bepalen hoeveel licht dat door jouw dakraam naar binnen komt zijn shutters een perfecte oplossing. Wij bieden shutters met verschillende bedieningsmogelijkheden aan. Zo kun je de shutters voor je dakraam bedienen met een stokje dat aan de voorkant is bevestigd. Dit wordt ook wel de tilt rod genoemd. Door het stokje te bewegen, gaan de lamellen open of dicht en bepaal je de lichtinval.


Een andere optie is de clearview bediening. Bij deze bediening zijn de lamellen subtiel aan de achterkant aan elkaar verbonden. Hier komt geen bedieningsstokje aan te pas. Kantel één lamel en alle andere lamellen kantelen met het luik mee. Wil je liever helemaal geen zichtbare verbinding tussen de lamellen zien, maar wil je wel dat deze verbonden en eenvoudig te bedienen zijn? Dan kun je ook kiezen voor een verborgen clearview. De lamellen zijn in dat geval verbonden door het frame. Dit geeft een strakke en moderne uitstraling. Zo bedien je jouw shutters voor je dakraam heel eenvoudig.


Goed om te weten: Van Eyck shutters passen echt voor alle soorten dakramen. Denk daarbij ook aan Velux, Rooflite, Roto en Fakro dakramen. Op die manier kun je onze raamdecoratie altijd perfect toepassen op de ramen in jouw huis.

Creëer met onze  
3D-configurator!

 

Creëer met onze 3D-configurator. Kies je woonstijl, pas de muur- en vloerkleur aan en speel met de talrijke mogelijkheden, zoals kleuren, lamelmaten, raamvormen en bedieningsvormen.

 

Probeer het direct uit!

3D-configurator