Zoeken

Houten shutters

 Ook voor draaikiep- en ronde ramen

 Maatwerk shutters voor jouw raam

 Met of zonder houtnerf


Met houten shutters creëer je een warme, luxe en gezellige sfeer in huis. Ben je op zoek naar shutters die jouw ruimte helemaal afmaken? Van Eyck houten shutters maakt passende raamdecoratie. Hierdoor passen ze voor elk type raam, voor elke raamvorm én zorgen voor een sfeervolle uitstraling in iedere ruimte.

Houten shutters van de hoogste kwaliteit

Wij bieden drie verschillende collecties houten shutters aan, gemaakt van Paulownia hout of Lindehout. Dit zijn lichte houtsoorten, uitermate geschikt voor raamdecoratie. Onze houten shutters voor binnen zijn van de hoogste kwaliteit. Doordat we gebruikmaken van kwartiersgezaagd hout, technische zijstijlen én sterke pen-gatverbindingen, voorkomen we dat de shutters kromtrekken. Op deze manier borgen wij deze hoge kwaliteit. Ontdek onze diverse collecties houten shutters voor binnen.

 

AFSPRAAK MAKEN

Houten shutters in de eetkamer

Mogelijkheden van maatwerk houten shutters

De houten shutters zijn verkrijgbaar in vele varianten. Zo sluit deze altijd naadloos aan op de stijl en inrichting van je woning. Kies uit diverse collecties, lamelmaten, frames en kleuren. Hiermee creëer je een moderne, industriële, landelijke of juist klassieke uitstraling in huis. Kies je voor houten shutters met een volledig gladgelakte uitvoering of juist voor een karakteristieke houtnerf? Stel de perfecte houten shutters voor jouw interieur samen.

cottage-shutters-wit.jpgVerschillende lamelbreedtes

Bij al onze houten shutters collecties heb je keuze uit de volgende lamelbreedtes:

 • 63 mm
 • 76 mm
 • 89 mm
 • 114 mm

De breedte heeft een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van de ruimte. Hoe breder de lamel, hoe meer ‘body’ jij toevoegt aan de houten shutters. Ook heb je keuze uit talrijke verfkleuren en beitskleuren. Er zijn vele mogelijkheden met de uitgebreide collectie Paulownia hout of Lindehout. Daarnaast maken wij shutters die volledig aansluiten bij jouw wensen en interieur. Dit zodat jij extra kunt genieten.

Onze houten shutters zijn geschikt voor ieder raamtype; grote ramen, kleine ramen, draaikiepramen, erkers, schuiframen en zelfs dakramen. Daarnaast zijn houten shutters geschikt voor iedere woonruimte en speciale raamvormen. Zoals ronde ramen, boogramen, driehoekramen en schuine ramen. Benieuwd of we ook houten shutters voor jouw raam binnen in huis kunnen maken? Neem direct contact met ons op.

Ja, ik wil weten hoe shutters er bij mij thuis uitzien!

>> Wij gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Privacyverklaring.

Jarenlang plezier van houten shutters

Hout is een natuurlijke en duurzame materiaalsoort. Of je nu kiest voor een strakke en gladde afwerking of voor shutters met een zichtbare houtnerf, de houten shutters worden speciaal voor jou gemaakt door onze eigen vakmensen. Van deze houten shutters zal je dan ook jarenlang plezier hebben. Wanneer je kiest voor Van Eyck shutters ben je verzekerd van kwalitatief hoogwaardige raamdecoratie. Wij bieden dan ook vol vertrouwen 5 jaar garantie op onze houten shutters. Deze garantie is van toepassing op de constructie, montage en kleur van de shutters.

Persoonlijk advies?

Zijn houten shutters precies wat jij zoekt? Het is erg belangrijk dat je de juiste keuze maakt wanneer het gaat om shutters. Deze bepalen immers voor een groot deel de sfeer in een ruimte. We komen daarom graag bij je aan huis om alle mogelijkheden te tonen, je wensen te bespreken en direct een passend advies uit te brengen. Hierdoor weet jij precies waar je aan toe bent, wat bij je past én kan je een weloverwogen keuze maken. Wel zo prettig! Maak eenvoudig een vrijblijvende adviesafspraak via het formulier op deze pagina of onderstaande button.

advies aan huis

Meer inspiratie?

Ben je op zoek naar nog wat extra inspiratie? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina. Hier vind je vele toepassingen van houten shutters in diverse ruimtes en voor diverse raamsoorten.

Veelgestelde vragen over houten shutters

Vind jouw vraag én antwoord in de veelgestelde vragen over houten shutters.

Houten shutters zijn binnenluiken die bestaan uit verstelbare lamellen. De shutters hebben een fraaie uitstraling en creëren een warme sfeer in jouw interieur. Houten shutters kunnen bestaan uit verschillende soorten hout. Bij Van Eyck shutters heb je de keuze uit Paulownia en Lindehout. Stevige houtsoorten die beschikken over een unieke nerfstructuur. Maar je kunt er ook voor kiezen om een volledig vlakke variant te bestellen. Zowel een houtnerf als vlakke variant hebben hun eigen stijl en passen in tal van interieurs.


Met shutters kun jij eenvoudig de lichtinval in de kamer regelen. Kantel de lamellen naar jouw wens en speel met het zonlicht. Niet alleen de kanteling, maar ook de lamelbreedtes hebben invloed op de lichtinval. Van Eyck shutters biedt lamellen aan van 63, 76, 89 en 114 mm breedte.

Ja! Bij Van Eyck shutters worden de houten shutters op maat gemaakt. Onze vakspecialisten komen bij jou thuis langs om alles nauwkeurig op te meten. Vervolgens maken we de shutters van begin tot eind helemaal op basis van de inmetingen van onze specialisten.


Hierdoor kunnen we de houten shutters perfect in iedere raamvorm en -type toepassen. Heb je dus een vierkant, rond, schuin of driehoekig raam? Dat maakt voor ons niet uit, want de shutters passen altijd. Dat geldt ook voor draaikiepramen. Ook voor dergelijke veluxramen passen shutters altijd.


Het is een groot voordeel van Van Eyck shutters en deze vorm van raambekleding. Bij andere raamdecoratie, zoals bijvoorbeeld gordijnen, verdwijnen de contouren van het raam achter de raamdecoratie. Bij shutters worden die vormen juist geaccentueerd en zorgen we ervoor dat je raam altijd bereikbaar is als je daarom wenst.


Benieuwd wat er allemaal mogelijk is met Van Eyck shutters? Maak vrijblijvend een adviesafspraak aan huis en onze adviseur vertelt je meer.

De prijzen van onze houten shutters zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Afmetingen
 • Type raam
 • Vorm van het raam
 • Kleur
 • Materiaal
 • Indeling van de luiken
 • Type frame
 • Soort bediening


Op basis van deze gegevens stellen we een prijs op maat op. Dat gebeurt direct bij een adviesgesprek aan huis. Daar legt een Van Eyck shutters-adviseur je alle mogelijkheden uit, denkt met je mee over het maken van de juiste keuze en maakt aan de hand van een korte inmeting een prijs op maat op. Zo weet je direct waar je aan toe bent!


Ben je benieuwd naar wat shutters bij jou thuis zouden kosten? Maak dan vrijblijvend een adviesafspraak met Van Eyck shutters.

Wij leveren en plaatsen houten shutters van de allerhoogste kwaliteit. Deze shutters bestaan uit Paulownia hout of Lindehout. Een verantwoorde keuze dus. De voordelen van shutters zijn eindeloos! Maar we leggen er hier een aantal aan je voor.

1. Shutters werken sfeerverhogend

Zo zorgen onze houten shutters voor een gezellige en warme uitstraling. Het werkt sfeerverhogend! Je regelt namelijk heel eenvoudig de mate van lichtinval in je huis. Zo kun je een bepaalde kamer verduisteren, om bijvoorbeeld jouw sfeervolle verlichting en kaarsen het werk te laten doen. Maar op een heerlijke zonnige dag kun je de zonnestralen ook binnen laten vallen. Ook dát werk sfeerverhogend, maar brengt je bovendien warmte in huis.

2. Shutters passen voor ieder raam

En dat is pas een klein gedeelte van de voordelen van shutters. Wat dacht je namelijk van de vormen waarin onze raamdecoratie gemaakt kan worden? Shutters passen op ieder type raam. Bijvoorbeeld ook draaikiepramen. Maar ook de vorm maakt niets uit. Of het nu schuin, rond of driehoekig is, wij maken de shutters perfect op maat. Daarmee behoud je de opvallende vorm van het raam. Superfijn!

3. Shutters zijn eenvoudig te bedienen

Nog een fijne bijkomstigheid: de bediening van shutters. Door het kantelen van één lamel, draaien alle andere lamellen in het luik mee. Zo kun je ook slechts gedeelten van de volledige shutters sluiten. Daardoor kun je alsnog veel licht binnen laten vallen, of juist alle zonnestalen buiten houden.


Onze Van Eyck shutters-adviseur legt alle mogelijkheden en voordelen aan je voor. Maak vrijblijvend een adviesafspraak en we komen graag bij je langs!

Shutters schoonmaken hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Met een plumeau of duster kom je al een heel eind. Voor het iets grondigere werk kun je ook gewoon een vochtig doekje gebruiken. Voilà! Jouw shutters zijn in een mum van tijd weer schoon.
Benieuwd naar meer tips? Lees dan eens deze blog!


Let wel op: gebruik geen kletsnatte poetsdoek voor het schoonmaken van de houten shutters. Ook schuurmiddel kun je beter vermijden. Daardoor kunnen er krassen ontstaan op de Van Eyck shutters.

 

Heb je nog vragen over het schoonmaken van shutters of wil je graag geadviseerd worden over de mogelijkheden bij Van Eyck shutters? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven je graag advies aan huis!

Rond, vierkant, rechthoekig, schuin. Niets is ons te gek! Houten shutters passen voor allerlei vormen van ramen. Wij van Van Eyck shutters maken de raamdecoratie volledig op maat en plaatsen het voor jouw gewenste raamvorm.

Shutters kunnen in iedere kamer

Het maakt dus niet uit of je het in de woonkamer, hal, slaapkamer, keuken, het kantoor, de overloop of badkamer wil plaatsen. Shutters komen in iedere woonruimte perfect tot hun recht en maken van de kamer een ware eyecatcher. Voor de badkamer hebben we zelfs speciale, vochtbestendige shutters.

Shutters kunnen voor kiepraam en draairaam

Ook het type raam maakt niet uit. Shutters zijn de perfecte vorm van raamdecoratie om het vóór of óp een draairaam of kiepraam te monteren. Daarmee blijft het raam goed bereikbaar. Zo kan het nog opengeklapt worden, waarbij de shutters bijvoorbeeld meedraaien of aan de kant geschoven kunnen worden. Dat is bij andere raamdecoratie vaak niet mogelijk.

Advies aan huis

Benieuwd wat de mogelijkheden met shutters zijn? Maak dan vrijblijvend een adviesafspraak met ons. Onze Van Eyck shutters-adviseur legt je dan alle mogelijkheden voor.

Of je raam nou groot of klein is, shutters passen in allerlei groottes. Datzelfde geldt voor de vorm van het raam. Shutters worden volledig op maat gemaakt en door vakmensen geplaatst. Twijfel dus niet of je raam te groot of klein is.

 

We hebben namelijk tal van voorbeelden van grote én kleine ramen waar shutters voor of op geplaatst zijn. Onze ervaring in het maken en monteren van shutters in tal van raamsoorten is groot. We kunnen je dan ook haarfijn uitleggen hoe we te werk gaan en een prijs op maat maken. Bovendien denken we graag mee aan het maken van de juiste keuze.

Maten van lamellen in shutters

Welke afmetingen de lamellen van onze shutters hebben? Dat is afhankelijk van jouw smaak. De mogelijke lamelmaten bij Van Eyck shutters zijn:

 • 63 mm.
 • 76 mm.
 • 89 mm.
 • 114 mm.

Advies aan huis

Een adviseur komt bij je thuis langs om advies te geven. Daarna worden de ramen opgemeten en de shutters perfect passend gemaakt. Appeltje-eitje!

Op al onze houten shutters geven we 5 jaar garantie. Zo ben je verzekerd van een goede aankoop. Zéker omdat we een CBW-erkend bedrijf zijn. Meer over de garantie die wij bieden, lees je op onze garantiepagina.


Ook op Van Eyck blinds zit garantie. 3 jaar om precies te zijn. Deze garantie is geldig op constructie, montage en kleur. Je bent door de garantie verzekerd van een goede aankoop.

 

Heb je nog vragen over de garantie van Van Eyck shutters? Neem gerust contact met ons op.

Heb je nog andere vragen over onze shutters? Onze specialisten helpen jou graag verder!

Creëer met onze  
3D-configurator!

 

Creëer met onze 3D-configurator. Kies je woonstijl, pas de muur- en vloerkleur aan en speel met de talrijke mogelijkheden, zoals kleuren, lamelmaten, raamvormen en bedieningsvormen.

 

Probeer het direct uit!

3D-configurator