Zoeken
Blinds; Sfeervolle & kindveilige raamdecoratie
8 december 2017

Blinds; Sfeervolle & kindveilige raamdecoratie

U heeft uw keuze voor raamdecoratie gemaakt. Blinds, ook wel jaloezieën genoemd, passen perfect bij uw interieur en geven de sfeer waar u naar op zoek bent. Blinds zijn ontzettend eenvoudig te bedienen en u regelt zelf de gewenste mate van lichtinval. Maar hoe staat het nu eigenlijk met de kindveiligheid van blinds raamdecoratie? Wij vertellen het u graag. U heeft keuze uit drie verschillende bedieningsmogelijkheden. Welke optie u ook kiest, bij alle opties is gedacht aan uiterste kindveiligheid!

Blinds / Jaloezieën met bedieningskoorden

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor blinds met bedieningskoorden. De koorden zijn aan de bovenkant verbonden door middel van een  verbreekbare koordverbinder (foto 1). Hierdoor blijft er slechts één koord over. Mocht er echter toch een benauwende situatie kunnen ontstaan, dan zal de koordverbinder direct verbreken en komen de koorden vrij te hangen.

Daarnaast kunt u als extra veiligheidsmaatregel een koordkikker (foto 2) op een kindveilige hoogte laten plaatsen. Alle loshangende koorden wikkelt u hier omheen, zodat ze buiten het bereik van kinderen blijven.

Blinds van Van Eyck shutters zijn altijd voorzien van een verbreekbare koordverbinder en koordkikker, zodat u kiest voor uiterst kindveilige raamdecoratie.

kindveilige-blinds-van-eyck-shutters-1.png

Blinds / Jaloezieën met slingerstang bediening

Een andere optie zijn blinds (jaloezieën) met een slingerstang bediening. Welke blinds u ook kiest, met deze slingerstang kunt u de lamellen kantelen en uw jaloezieën omhoog en omlaag laten gaan. Zo creëert u gemakkelijk en veilig, zonder loshangende bedieningskoorden, de juiste sfeer in huis. Bovendien is de slingerstang bediening uitermate geschikt voor grote, zware jaloezieën.

Elektrisch bedienbare blinds / Jaloezieën

Een derde optie zijn blinds met een volledig gemotoriseerde bediening. De jaloezieën worden met behulp van een afstandsbediening of wandschakelaar bediend, waardoor alle loshangende bedieningskoorden overbodig zijn. Zo creëert u zelfs op afstand, vanuit uw luie stoel en op een veilige manier de gewenste sfeer. Handig he? Wie wil dit nou niet anno 2017!

houten-blinds-zwart.jpg 

Gratis en vrijblijvend advies aan huis? Dat kan!

Wenst u graag meer informatie over de diverse mogelijkheden? Onze adviseurs komen graag bij u thuis voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin ze de diverse opties uitgebreid aan u zullen presenteren. Tevens nemen zij kleurstalen mee van ons gehele assortiment houten en aluminium blinds. Op deze manier ziet u het beste welke van blinds het mooiste binnen uw interieur passen.

Kortom; wij helpen u graag bij het realiseren van uw perfecte, sfeervolle en tevens kindveilige raamdecoratie. Interesse in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan huis? Neem direct contact met ons op. 

Advies aan huis

Terug