Zoeken
Een antwoord op al uw vragen over shutters en blinds
26 oktober 2017

Een antwoord op al uw vragen over shutters en blinds

Omdat wij van Van Eyck shutters ons kunnen voorstellen dat u graag wat vragen beantwoord ziet over onze shutters en blinds, wijden we hier met alle liefde en plezier een blogbericht aan. Zo weet u of shutters en blinds écht bij uw woning, wensen en verwachtingspatroon passen.

Q1: Zijn shutters verduisterend?

Hier kunnen we kort, maar krachtig op antwoorden: ja, onze shutters en blinds zijn verduisterend. Door de lamellen van de shutters te sluiten zorg je het meeste licht van buiten geen kans heeft om de kamer te verlichten. Hoe groter de lamellen van de shutters zijn, hoe minder licht er door de kieren naar binnen kan schijnen. Naast de afmetingen van de lamellen, speelt de kleur van de shutters of blinds een rol in de mate van verduistering van de kamer. Witte blinds weerkaatsen meer licht en zorgen hiermee voor een lichtere slaapkamer of woonkamer dan zwarte raamdecoratie.

shutters-raamdecoratie-slaapkamer.jpg

Q2: Kunnen mijn ramen open als ik shutters laat monteren?

De specialisten van Van Eyck shutters zullen samen met u bekijken hoe de shutters voor uw ramen gemonteerd kunnen worden om de functie van het raam te behouden. Zo zal het wassen van de ramen mogelijk blijven door de blinds aan de ladderband of het ladderkoort omhoog te trekken of door de shutters in te vouwen. Ook wordt onze raamdecoratie zo gemonteerd dat de ramen tijdens warme zomerdagen gewoon geopend kunnen worden.

 

houten-shutters-in-de-keuken-stijlvol.jpg

Q3: Wordt het niet te donker in huis door shutters?

Nee, dit is niet het geval. Door de ronde vormen van de lamellen wordt het licht wat naar binnen schijnt, weer teruggekaatst in de vertrekken van uw woning. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor smalle harmonica lamellen die volledig open gedraaid kunnen worden; uw woonkamer, keuken of badkamer blijft op deze manier zo licht mogelijk.

houten-shutters-railsysteem-wit.jpg

Q4: Wat is het verschil tussen shutters en blinds?

Het grote verschil tussen shutters en blinds is dat shutters naar de zijkant opengeklapt kunnen worden zoals een luik en blinds opgetrokken worden net als jaloezieën. Ook worden de lamellen van de twee soorten raamdecoratie op een andere manier bevestigd. Bij shutters zitten de lamellen in een frame vastgemaakt terwijl de lamellen bij blinds zijn bevestigd aan een koord. Ook het materiaal van de raamdecoratie verschilt enigszins. Bij Van Eyck shutters kunt terecht voor shutters van hout en duurzaam kunststof. Onze blinds zijn naast hout en aluminium ook verkrijgbaar in lederen varianten. Bekijk onze inspiratiepagina voor vele voorbeelden shutters en blinds.

houten-jaloezien-wit-ladderband.jpg

 

We hopen dat we middels dit blogbericht antwoord hebben gegeven op uw brandende vragen over shutters en blinds. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u altijd een kijkje nemen op onze FAQ-pagina. Wellicht vindt u hier de informatie over shutters die u zoekt. Ook kunt u altijd contact opnemen met de specialisten van Van Eyck shutters voor meer informatie of advies.

Terug