Zoeken
Gordijnen voor schuine ramen? Dit is de slimste keuze
7 november 2023

Gordijnen voor schuine ramen? Dit is de slimste keuze

gordijnen-voor-schuin-raam.jpgAls het gaat om het aankleden van schuine ramen, staan veel huiseigenaren voor een uitdaging. Het vinden van de juiste raamdecoratie die perfect past, kan een lastige opgave zijn. Vaak wordt er gekozen voor gordijnen, maar heb je wel eens nagedacht over shutters als raamdecoratie? We leggen je graag uit waarom dat bij schuine ramen een betere keuze kan zijn in plaats van gordijnen.

 

Knelpunten van gordijnen voor schuine ramen

Gordijnen zijn vaak een erg geliefde optie als raamdecoratie, maar als het gaat om schuine ramen passen gordijnen vaak niet.

Wist je dat er een andere perfecte raamdecoratie optie is voor schuine ramen? Ontdek onze maatwerk shutters! Wij vertellen je graag meer over de voordelen van shutters ten opzichte van gordijnen voor schuine raamvormen.

 

 Beperkte pasvorm en functionaliteit
Bij een bijzondere vorm van een raam, zoals een schuine, is het juist heel mooi om dat te accentueren. Door het gebruik van rechthoekige gordijnen, is de speciale vorm niet meer zichtbaar. Heel erg jammer! Shutters kunnen daarentegen de bijzondere vorm van het schuine raam benadrukken. Wij maken de raamdecoratie volledig passend. Zo past onze raambekleding perfect voor jouw schuine raam. Én de shutters zijn dan nog steeds eenvoudig te bedienen.

 

 Schuin raam bij schuin dak
Soms is het simpelweg niet mogelijk om gordijnen op te hangen, zo blijkt uit onderstaande foto’s. Op slaapkamers en badkamers lopen ramen soms parallel aan het schuine dak. Dan is het onmogelijk om daar gordijnen of bijvoorbeeld standaard plisségordijnen en jaloezieën op te hangen voor een schuin raam.

 
zwarte-shutters-voor-schuin-raam.jpg voordelen-nadelen-gordijnen-voor-schuin-raam.jpg slaapkamer-met-schuin-raam-en-raambekleding.jpg

Het beste alternatief voor gordijnen voor schuine ramen

Hieronder belichten we een aantal belangrijke voordelen van het kiezen voor shutters bij schuine ramen:

 

schuin-raam-met-gordijnen-of-shutters.jpg Volledig maatwerk, past in iedere raamvorm
Bij Van Eyck shutters kunnen we raamdecoratie perfect passend maken, wat betekent dat ze naadloos passen bij de vorm van schuine ramen. Daardoor worden de bijzondere vormen prachtig geaccentueerd, bepaal je helemaal zelf de hoeveelheid licht die naar binnen valt en regel je eenvoudig de mate van privacy.

 

 Eenvoudig in onderhoud en erg duurzaam

Shutters zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden in vergelijking met gordijnen. Met een doekje of plumeau kunnen ze gemakkelijk worden schoongemaakt. Je hoeft ze niet uitgebreid te wassen en te reinigen, zoals bij gordijnen het geval kan zijn. Daarbij kun je nog steeds eenvoudig bij de ruiten, om ook die schoon te maken bijvoorbeeld. Onze raamdecoratie draai je eenvoudig open of haal je uit het paneel.
Daarnaast is het een praktische en aantrekkelijke langetermijninvestering. Je hoeft ze niet om de paar jaar te vervangen.

 

 Stijlvolle raamdecoratie
Laten we eerlijk zijn: shutters vinden wij ook simpelweg veel mooier dan gordijnen. Onze raamdecoratie geeft je woning een uitstraling met klasse. Daarbij bieden we met een uitgebreide collectie de mogelijkheid om de perfecte raamdecoratie voor jouw woonstijl te vinden. Of je nu voor zwart, wit of een andere wenskleur gaat, het past altijd in jouw interieur.


speciale-raamvorm-witte-shutters.jpg witte-shutters-voor-groot-schuin-raam-gordijnen.jpg gordijnen-of-shutters-in-badkamer.jpg

Slimme keuze

Hoewel gordijnen een populaire keuze zijn voor standaard ramen, kunnen ze bij schuine ramen dus beperkingen met zich meebrengen. Bij het overwegen van raamdecoratie voor schuine ramen, is het duidelijk dat shutters een slimme keuze zijn voor een perfect evenwicht tussen stijl en functionaliteit.


We helpen je graag op weg met je raamdecoratie voor schuine ramen. Onze adviseur komt bij je aan huis om de vrijblijvende mogelijkheden te bespreken. Maak via onderstaande knop een adviesafspraak aan huis en we zien je snel!

ADVIES AAN HUIS

Terug