Zoeken
Het verschil tussen shutters en jaloezieën
22 december 2022

Het verschil tussen shutters en jaloezieën

Wat is het verschil tussen shutters en jaloezieën? Deze twee soorten raamdecoratie worden weleens door elkaar gehaald. Wij leggen je de overeenkomsten én verschillen uit!

Dit zijn shutters

Shutters zijn sfeervolle binnenluiken met horizontale lamellen erin. Shutters zijn vaak van hout, maar kunnen ook van kunststof gemaakt worden. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld in de badkamer. Shutters zorgen voor een mooie, verstelbare lichtverdeling.
De lamellen zitten vast in een houten luik, die weer op of aan het raamkozijn bevestigd wordt. Er wordt altijd voor gezorgd dat het raam nog toegankelijk blijft. Bijvoorbeeld door de shutters uitneembaar te maken, de shutters naar de zijkant te schuiven via een railsysteem of door de shutters naar de zijkant te klappen.

witte-shutters-op-de-badkamer.jpg witte-shutters-lamellen-geopend-en-open-luik.jpg shutters-wit-met-railsysteem-naar-zijkant.jpg

Dit zijn jaloezieën

Jaloezieën, ook wel blinds genoemd, zijn ook horizontale lamellen die met elkaar verbonden zijn. Deze zitten niet in een frame. Het verschil tussen shutters en jaloezieën is dat blinds zijn verbonden met elkaar door middel van een ladderband of ladderkoord. Hierdoor is het mogelijk om de lamellen in zijn geheel open te trekken, waardoor ook hier het raam toegankelijk blijft. Stel de jaloezieën af op jouw woonstijl en kies uit diverse kleuren, lamelmaten en ladderbanden.

blinds-op-de-slaapkamer.jpg houten-blinds-met-ladderband-open.jpg blinds-in-houtkleur-in-de-woonkamer.jpg

Bediening van jaloezieën en shutters

Shutters zitten dus vast in een luik en zijn gemaakt van hout of kunststof. De shutters bedien je gemakkelijk door de lamel vast te pakken en deze te kantelen. Je kunt ook voor een bedieningsstokje op de shutters kiezen. Dit noemen we een tilt rod.


Als we shutters vergelijken met jaloezieën, zit hier het grote verschil. Jaloezieën zitten aan elkaar vast door middel van een ladderband en zijn te bedienen met touwtjes. Je kunt zelfs kiezen voor een elektrische bediening! Daarnaast zijn jaloezieën aan de bovenkant van het raamkozijn bevestigd, waar shutters in of aan het gehele raamkozijn worden gemonteerd.

 

Blinds-in-houtkleur-bedienen-met-touwtjes.jpg witte-shutters-op-de-dag.jpg

Shutters passen in speciale raamvormen

Shutters lenen zich perfect voor speciale raamvormen. Denk hierbij aan ronde, driehoekige of schuine ramen. Het is natuurlijk mooi om deze ramen te accentueren met passende raamdecoratie. Onze shutters worden exact passend gemaakt en volgen precies de lijnen van het raam. Zo komt het speciale raam mooi tot zijn recht!

 

rond-raam-geaccentueerd-met-shutters-opengeklapt.jpg witte-shutters-in-puntraam.jpg witte-shutters-in-boograam-met-tiltrod.jpg 

Veelzijdigheid van shutters


Shutters als roomdivider

Hoewel jaloezieën alleen als raamdecoratie dienen, zijn shutters wat veelzijdiger. Ook dit is een van de verschillen. Denk er bijvoorbeeld eens aan om je ruimte te scheiden met shutters. Zo kan de ruimte opgesplitst worden, maar blijft er de mogelijkheid om de shutters aan de kant te schuiven en de ruimte in zijn geheel te gebruiken.

 

Shutters als kastdeuren

Shutters kunnen ook gebruikt worden als kast- of louvredeuren. Zo creëer je een volledig passende, unieke kastwand. Je kunt ervoor kiezen om de shutterdeuren uit te voeren met lamellen, met een volledig dicht paneel of een combinatie van deze twee.

 

Shutters als radiatorbekleding

Trek je raamdecoratie door met shutters als radiatorbekleding en creëer een luxe sfeer. Zo zijn de vensterbank, het raam én de radiator één geheel. Daarnaast kunnen de shutters naar wens worden bediend. Open de lamellen wanneer je de radiator gebruikt en sluit ze wanneer deze uit staat.

 

beige-shutters-als-kastdeuren.jpg shutters-als-kastdeuren-berging.jpg shutters-in-beitskleur-als-roomdivider.jpg 

Vrijblijvend advies aan huis

Kun je na het lezen van deze informatie nog steeds niet kiezen tussen shutters en jaloezieën? Klik op onderstaande button, vul het contactformulier in en plan een afspraak in met één van onze adviseurs. Wij voorzien je graag van een vrijblijvend advies.

AFSPRAAK MAKEN

Terug