Zoeken
Is jouw woonkamer klaar voor kerst?
4 december 2023

Is jouw woonkamer klaar voor kerst?

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan maar één ding betekenen: de kerst komt er weer aan! Om de warmte in huis te halen en alvast in de kerststemming te komen, geven we een aantal tips om je woonkamer klaar te maken voor Kerstmis.

Raamdecoratie

We denken natuurlijk aan een kerstboom als het om kerstdecoratie gaat, maar heb je wel eens gedacht aan mooie kerst raamdecoratie? Ramen zijn eenvoudig te versieren met sfeervolle raamstickers. Dit ziet er van binnen én van buiten leuk en gezellig uit, waardoor de ramen een mooi kersttintje krijgen. Raamstickers zijn leuk te combineren met shutters of blinds. Open de lamellen naar wens en geniet van deze gezellige raamdecoratie.

 

Blinds-met-kerst-notenkraker.jpg Raamstickers-in-kerstthema-met-zwarte-blinds.jpg Raamstickers-in-kerssthema-met-zwarte-blinds-witte-stickers.jpg

Decoreer de vensterbank 

Natuurlijk mag de vensterbank niet worden overgeslagen als het om kerstdecoratie gaat. De houten Van Eyck blinds zijn gemakkelijk een stukje omhoog te trekken en laten zo veel ruimte over voor kerstdecoratie op de vensterbank. In combinatie met houten accessoires, zoals de klassieke notenkraker of houten rendiertjes, ziet jouw vensterbank er al feestelijk uit.

 

Ook met shutters is de vensterbank gemakkelijk te decoreren. Leg kerstlampjes op de vensterbank tussen het raam en de shutters. Zet de kerstlampjes aan wanneer het donker begint te worden. Het licht komt zo mooi door de shutters heen en zorgt voor een sprookjesachtig effect!

 

Shutters-met-sfeerverlichting-kerst.jpg Witte-shutters-met-kerstverlichting-in-raamkozijn.jpg

Stem je kerstdecoratie af op je interieurstijl

Met een kleurenpalet bewaar je de rust in de kerstdecoratie. Kies daarom voor twee of drie kleuren en laat deze steeds terugkomen.

 

Heb je een modern interieur? Maak dan gebruik van zwart, zilver en goud. Combineer dit met warme lichtjes en zorg zo voor een luxe en warme uitstraling. Is jouw moderne interieur toe aan iets extra’s? De zwarte Van Eyck shutters sluiten perfect aan op een modern interieur. Kantel de lamellen naar wens voor het extra knusse kerstgevoel.

 

Zwarte-raamdecoratie-met-interieur-versierd-met-kerstdecoratie.jpg Shutters-in-beitskleur-met-kerstdecoractie-interieur.jpg Shutters-in-de-keuken-met-kerstdecoratie.jpg

 

Wanneer je veel planten en groen in de woonkamer hebt, zoals bij een urban jungle interieur, kun je het beste kiezen voor karameltinten in je kestdecoratie. De frisse, groene kleur van de planten combineert perfect met natuurlijke materialen zoals onze houten shutters met zichtbare houtnerf. Dit versterkt de botanische stijl en combineert mooi met de zachte karamelkleur.

 

Kies bij een industriële stijl voor brons of goud. Deze kleuren zijn mooi bij de ruige, natuurlijke materialen en betonkleuren die deze woonstijl met zich meebrengt. Van Eyck shutters in de kleur antraciet zijn dan ook perfect voor deze industriële woonstijl! Houd naast de kleuren, ook de kerstdecoratie minimalistisch. Een aantal mooie eyecatchers kunnen al zorgen voor dat gezellige kerstsfeertje. Vul bijvoorbeeld een grote schaal met kerstballen of maak gebruik van een minimalistische kerstboom. Deze zijn er in allerlei soorten en maten; een spiraalvormige kerstboom van ijzer, een kerstboom met een prikkabel (grote slinger met buitenlampen) of een houten driehoek met kerstballen erin.

Do it yourself

In een creatieve bui? Maak dan je eigen kerstdecoratie! Er is in de natuur veel te vinden waar je een mooi kerststukje van kunt maken. Verzamel bijvoorbeeld mos, dennentakken en dennenappels. Prik het groen in een oaseblok of -krans en combineer dit met kleine kerstballetjes, lampjes en slingers. Zet het kerststukje in het raamkozijn of hang de kerstkrans voor het raam of aan de deur.

Raambekleding-in-beitskleur-kerstversiering-kerstbal.jpg Zwarte-shutters-met-bijpassende-kerstversiering.jpg Raamdecoratie-in-de-kinderkamer-met-kerstversiering.jpg Shutters-in-beitskleur-rode-kerstkaars.jpg

Ook shutters in het nieuwe jaar 2023?

Nu je huis helemaal kerstklaar is, kun jij alvast in de stemming komen. Blik je alvast vooruit op het nieuwe jaar en is jouw huis wel toe aan een nieuwe look? Maak een vrijblijvende adviesafspraak met één van onze adviseurs en misschien geniet jij volgend jaar wel van mooie shutters, passend bij jouw interieurstijl.

 

Laat je gegevens achter en word geadviseerd door één van onze adviseurs. Misschien decoreer jij dan volgend jaar wel jouw woonkamer mét shutters in kerststijl. Klik op onderstaande button, vul het formulier in en dan zien we je snel!

ADVIES AAN HUIS

Terug