Zoeken
Maak de woonkamer winterproof met deze interieurtips
11 januari 2018

Maak de woonkamer winterproof met deze interieurtips

Terwijl de straten en pleinen langzaam worden gehuld in een wonderlijk en winters laagje schitterende sneeuw, geniet u in uw woonkamer van een warm kopje Rooibosthee. Vers gezet, met een beetje honing; heerlijk! Het winterseizoen is weer aangebroken en het liefst spendeert u uw vrije tijd in een knusse woonkamer. Gelukkig kunt u uw woonkamer in een handomdraai een winterproof look geven en omtoveren tot een gezellig en knus winter wonderland.

1. Sfeerverlichting in de woonkamer

In de winter wordt het sneller donker waardoor het licht eerder aan gaat. Omdat het buiten aardig koud kan worden, wilt u in uw woning graag een warme sfeer creëren. Het ophangen van sfeervolle verlichting draagt hier in grote mate aan bij. Vermijd wit en kil licht en maak niet te veel gebruik van grote lampen. Combineer de hoofdverlichting in de woonkamer met accentverlichting, kleine wandlampjes en moderne vloerspots en kies voor lampen met geel of oranje gekleurd licht. Verder is het plaatsen van sfeerkaarsen een perfecte manier om uw woonkamer gezellig te maken.

2. De geur van de winter

Mocht u van plan zijn om sfeerkaarsen aan te schaffen, dan zorgt u met kaarsen met een winters geurtje voor een extra warm gevoel. Ook geurstokjes met geuren als patchoeli, steranijs en kruidnagel geven de woonkamer een winterse sfeer.

3. Natuurlijke materialen en accessoires

Door uw woonkamer aan te kleden met meer accessoires, meubels en verlichting zal deze knusser en warmer ogen. Vul die ene lege hoek op een mooie lamp en plaats een grote poef naast de bank zodat u volledig op uw gemak van uw favoriete film geniet. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen komt de winterse sfeer in de woonkamer nog meer tot leven. Een grote rieten mand met een wollen kleed, een boomstronk als tafeltje in de hoek en schapenvel op de bank en uw woonkamer is 100% winterproof!

4. Stijlvolle raamdecoratie: shutters!

Al die prachtige verlichting maken uw woonkamer tot één grote, warme lichtbron. Met stijlvolle raambekleding zorgt u ervoor dat alles wat zich in de woonkamer afspeelt binnen vier muren blijft. Kies voor shutters in een warme kleur en kantel de lamellen als het buiten begint te schemeren. Het voordeel van shutters is dat u gedurende de dag de lichtinval eenvoudig kunt reguleren. Hierdoor creëert u niet alleen ’s avonds een warme en gezellige woonkamer met deze raambekleding, maar geniet u ook overdag van het prachtige winterse daglicht in huis. Bekijk de Van Eyck shutters fotoalbum voor meer voorbeelden en inspiratie.

Voor meer informatie over shutters als raambekleding kunt u altijd contact opnemen met de specialisten van Van Eyck shutters. We geven u met liefde en plezier advies over onze raambekleding.

 

shutter-donker.jpg moderne-shutters-op-maat-gemaakt.jpg

5. Kies het juiste groen

Bent u een liefhebber van bloemen en planten en wilt u uw woonkamer graag voorzien van prachtig groen? Kies dan in de winter voor planten die goed tegen warme en droge lucht kunnen en overleven met minder daglicht. Ga bijvoorbeeld voor Hulst, Kerstroos of Peperomia en geef de woonkamer een groene en frisse look.

 

Van Eyck shutters wenst u en knusse en comfortabele winter. Indien u interesse heeft in onze raambekleding kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten. 

Terug