Zoeken
Ontdek de rustgevende Japandi stijl met Van Eyck shutters
3 oktober 2023

Ontdek de rustgevende Japandi stijl met Van Eyck shutters

Oktober Woonmaand is de maand waarin we extra aandacht besteden aan ons interieur en wat is er nu beter dan een frisse start met de Japandi woonstijl? Deze stijl combineert de rustieke elementen uit Japan met moderne Scandinavische invloeden. Dat resulteert in een minimalistisch en rustgevend interieur.

 

In deze blog leer je meer over de stijl Japandi en laten we je zien hoe Van Eyck shutters naadloos passen bij deze lichte woonstijl.

Natuurlijke materialen in woonstijl Japandi

shutters-blancs-en-baie-avec-lumiere-interieur.jpgIn de Japandi stijl worden warme, natuurlijke elementen van de Japanse cultuur met de eenvoud en functionaliteit van de Scandinavische stijl gecombineerd. Dit resulteert in een lichte, luchtige omgeving. Vooral als je houdt van een lichte woonstijl.

 

In de Japandi stijl spelen natuurlijke materialen een hoofdrol. Denk aan hout, bamboe en linnen. Deze materialen voegen warmte toe aan je interieur. Combineer bijvoorbeeld een strakke houten eettafel met lichte linnen gordijnen voor een prachtige Japandi uitstraling. De materialen die gebruikt worden in deze woonstijl hebben vaak elegante vormen en zachte rondingen. Laat dit bijvoorbeeld terugkomen met een ovale eettafel of glooiende fotolijst.

Zachte kleurenpaletten

Een van de kenmerken van Japandi is het gebruik van lichte, neutrale kleuren zoals wit, beige, grijs en pasteltinten. Deze kleurenpaletten zorgen voor een kalmerende sfeer en maken je interieur lichter. Licht interieur is een belangrijk aspect van de Japandi stijl en het draagt bij aan de serene uitstraling.

Japandi en Van Eyck shutters: een perfecte match

Een essentieel onderdeel van de Japandi woonstijl is het creëren van een lichte en luchtige ruimte. Van Eyck shutters passen perfect in dit plaatje. Met shutters kun je eenvoudig de hoeveelheid natuurlijk licht in een kamer regelen. Op een zonnige dag kun je ze volledig openen om volop licht binnen te laten en op momenten van privacy kun je ze eenvoudig sluiten. Dit maakt shutters de ideale raamdecoratie voor een lichte stijl.

Minimalistisch design

Japandi draait om minimalisme en de strakke lijnen van Van Eyck shutters passen hier naadloos bij. De eenvoudige, tijdloze uitstraling van shutters voegt een vleugje elegantie toe aan je interieur zonder dat het overweldigend wordt. Bovendien kunnen shutters worden aangepast aan je persoonlijke voorkeuren, zodat ze perfect passen bij de rest van je Japandi inrichting. Denk bijvoorbeeld aan de kleur die je de shutters geeft en voor welke collectie je gaat. Het is goed om daar een adviseur over mee te laten denken.

 
salon-de-style-scandinave-avec-shutters-en-fenetre-bar.jpg japandi-woonstijl-licht-interieur-tips.jpg 


In deze blog hebben we je al een aantal tips gegeven over hoe je met jouw interieur de woonstijl Japandi creëert. Houd je meubels eenvoudig en functioneel. Vermijd overbodige decoraties en accessoires. Een lage houten salontafel en eenvoudige, comfortabele stoelen passen perfect in deze stijl.

Van Eyck shutters als blikvanger

Om de Japandi-sfeer te versterken, kun je Van Eyck shutters voor je ramen plaatsen. Kies voor witte of lichte kleuren om de zachte uitstraling van de ruimte te behouden. Je zal merken dat shutters de absolute blikvangers van de ruimte worden. Ze geven bijvoorbeeld jouw woonkamer een prachtige upgrade. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grote functionaliteit van onze raambekleding. In een handomdraai bepaal je de lichtinval in jouw woning. Kantel de lamellen open en laat de zonnestralen binnenvallen.

Creëer je eigen Japandi interieur tijdens Oktober Woonmaand

Oktober Woonmaand is het perfecte moment om je interieur een make-over te geven en voor de lichte, minimalistische Japandi stijl te gaan. Van Eyck shutters biedt de perfecte raamdecoratie om deze interieurstijl te realiseren en met de juiste keuzes in meubilair en kleuren kun je de Japandi stijl in je eigen huis integreren.

 

Wij van Van Eyck shutters helpen je graag verder met het creëren en verwezenlijken van een lichte woonstijl. Door voor de juiste collectie en kleur te gaan, pas je Japandi heel handig toe in je huis. We geven vrijblijvend advies en je ontvangt direct een offerte.
ADVIES AAN HUIS

Terug