Zoeken
Raamdecoratie ideeën, tips en inspiratie
16 maart 2018

Raamdecoratie ideeën, tips en inspiratie

Tijd voor nieuwe raamdecoratie! Goede keuze, maar nu komt het moeilijkste gedeelte gezien er veel soorten raamdecoratie bestaan. Welke raamdecoratie past het beste bij u wensen, het interieur van uw woning en uw ramen? Om dit zo goed mogelijk te inventariseren is het van belang om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden op gebied van raambekleding. Om u een handje te helpen, zetten we in dit blogbericht voor u op een rijtje welke soorten raamdecoratie er zijn. We hopen u hiermee te voorzien van raamdecoratie ideeën, tips en inspiratie zodat u de juiste keuze kunt maken.

Diverse raamdecoratie ideeën

Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie. Het is niet alleen lastig om de juiste keuze te maken voor het soort raamdecoratie; in veel gevallen moet u ook bedenken welk materiaal raamdecoratie het beste bij uw interieur past. Gaat u voor stof, of juist voor houten of aluminium lamellen? Om u te helpen en te inspireren opperen wij hierbij diverse raamdecoratie ideeën.

1.       Shutters (binnenluiken)

Shutters zijn binnenluiken met verstelbare lamellen die de lichtinval in uw woning perfect kunnen reguleren. Shutters is de Engelse benaming voor luiken, waarmee we in Nederland en België de binnenluiken van woningen bedoelen. Naast het spelen met licht door de lamellen van de shutters open, halfopen, of dicht te kantelen, bepaalt u ook zelf de juiste mate van privacy. Bovendien hebben shutters vele andere voordelen. Zo hebben shutters een isolerende en zonwerende werking, zijn ze makkelijk schoon te houden en eenvoudig te bedienen.

Verder worden shutters door een specialist op maat gemaakt, waardoor dit type raamdecoratie voor elk soort raam (dakraam, draai-kiepraam, schuifpui, etc.) gemonteerd kan worden. Doordat shutters op maat gemaakt worden, zijn ze ook uiterst geschikt voor speciale raamvormen. En last but not least: shutters zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals hout en kunststof. Ze zijn dus ook geschikt voor vochtige ruimtes, zoals bijvoorbeeld badkamers!

shutters-van-hout-moderne-uitstraling.jpg shutters-toepasbaar-badkamer-kunststof.jpg

2.       Gordijnen

Het gordijn is van oudsher de meest bekende en populaire raambekleding. Al decennialang hangen we deze gezellige sfeermakers voor de ramen zodra het buiten gaat schemeren. 

Naast het klassieke plooigordijn, kunt u de ramen bekleden met rolgordijnen, plissé gordijnen of vouwgordijnen. Indien u kiest voor een plissé, rol- of vouwgordijn, dan heeft u de mogelijkheid om het gordijn onder en boven te verstellen naar de juiste hoogte. Zo kunt u de ruimte helemaal verduisteren of het gordijn enkel op ooghoogte ophangen. Plooigordijnen worden vaak gecombineerd met andere gordijnen of vormen van raamdecoratie.

3.       Rolluiken

Wilt u een ruimte helemaal verduisteren? Bijvoorbeeld in uw slaapkamer? Dan zijn rolluiken als raambekleding een goede optie. Naast het weren van zonlicht, zijn rolluiken uitermate geschikt om de veiligheid in huis te verhogen. Echter, indien u op zoek bent naar sfeervolle raambekleding kunt u beter voor een ander type raamdecoratie kiezen, zoals shutters of jaloezieën. 

4.       Raamfolie

Raamfolie is een voordelige manier om de zon te weren uit uw woning. Het houdt de warmte tegen en kan eenvoudig worden aangebracht op de ramen. Ook zijn er vaak diverse kleuren raamfolie beschikbaar en is deze soort raambekleding ideaal voor het creëren van privacy in huis. Een nadeel van raamfolie is dat het makkelijk beschadigd raakt en er niet altijd even stijlvol uitziet.

5.       Blinds (jaloezieën)

Indien u het interieur van uw woning een nieuwe look wilt geven, zijn blinds aan te raden. Blinds worden ook wel jaloezieën genoemd en zijn verkrijgbaar in meerdere soorten en maten. Evenals shutters zijn blinds ideaal voor het reguleren van het daglicht wat naar binnen schijnt. Bij Van Eyck shutters kunt u naast shutters ook blinds op maat laten maken en monteren. Kiest u voor één van de egale kleurtinten of juist een meer gedurfde uitvoering? Blinds zijn verkrijgbaar in hout en aluminium, waarbij u nog vele keuzes heeft op het gebied van kleur, lamelmaat en afwerking. 

houten-jaloezieen-electrische-blinds-op-maat.jpg houten-blinds-wit-met-ladderband.jpg

Bent u geïnspireerd door deze raamdecoratie ideeën?

Van Eyck shutters is specialist in op maat gemaakte shutters en blinds. We kennen de laatste trends en geven u met liefde en plezier advies bij uw keuze voor nieuwe raambekleding. Neem contact op met een van onze specialisten en laat u inspireren en informeren over onze shutters en blinds!

Terug