Zoeken
Shutters op kunststof kozijnen, kan dat?
23 januari 2024

Shutters op kunststof kozijnen, kan dat?

Ben je op zoek naar de perfecte raamdecoratie voor kunststof kozijnen? Dan zijn shutters een populaire keuze. We leggen je graag uit waarom shutters en kunststof kozijnen perfect samengaan.


Misschien vraag je je af: ‘hoe zit het met de montage op of voor kunststof kozijnen?’ In dit artikel leggen we de mogelijkheden uit. Zo kun je een goede afweging maken voor jouw raamdecoratie en maak je de juiste beslissing. We hebben in ieder geval goed nieuws: ja, het is mogelijk om shutters te monteren voor of op kunststof kozijnen, ook zonder dat je hiervoor in het kozijn hoeft te boren!

Plaatsing van shutters: in of op de dag

De keuze tussen 'in de dag' of 'op de dag' plaatsing hangt af van de situatie en persoonlijke voorkeur. Als je ervoor kiest om de shutters in de dagkanten van het raam te plaatsen, dan hoeft er niet in het kozijn geboord en geschroefd te worden. Hierbij worden de shutters voor het kozijn geplaatst en vastgemaakt aan ‘de dag’, oftewel de muur. Deze methode geeft een strakke look.


in-de-dag-montage-shutters.jpg montage-in-de-dag-muur-van-shutters.jpg witte-shutters-in-de-dag-gemonteerd.jpg

 

Als plaatsing 'in de dag' niet mogelijk is, bijvoorbeeld vanwege beperkte ruimte of andere belemmeringen, kan er altijd worden gekozen voor montage op de dag, dus op de muur. Hierbij worden de shutters op het plafond of boven het raam aan de wand bevestigd.


op-de-dag-muur-kozijn-montage-shutters.jpg Van-Eyck-shutters-op-de-dag-montage.jpg zwarte-shutters-montage-op-de-dag-raam.jpg

Dit betekent montage ín en óp de dag

We begrijpen dat het enigszins verwarrend kan zijn wat nou montage in of op de dag betekent. Daarom hebben we het eenvoudiger en overzichtelijker gemaakt met onderstaande afbeelding. Je ziet het bovenaanzicht van een raam.


montage-in-de-dag-raamdecoratie-shutters.jpg

montage-op-de-dag-shutters-raamdecoratie.jpg

Shutters op kunststof kozijn monteren

Net als bij houten kozijnen is het ook bij kunststof kozijnen mogelijk om de shutters eróp te monteren. Om een sterke constructie te maken, wordt er in het kozijn geboord. De frames van de luiken moeten namelijk goed bevestigd worden, omdat anders de shutters niet goed kunnen openen en sluiten. Bovendien geeft deze manier van monteren een mooie, strakke uitstraling aan jouw raamdecoratie.

Blinds op of voor kunststof kozijnen plaatsen

Ook blinds (jaloezieën) kunnen bij kunststof kozijnen gemonteerd worden. Zowel in de dag als op de dag is dit een optie. De monteurs van Van Eyck shutters zorgen ervoor dat de raamdecoratie naadloos aansluit en functioneert. Zo letten we er bij een in de dag montage bijvoorbeeld op dat de raamvleugel, ongeacht de blinds, op kiepstand gezet kan worden en dat de raamvleugel onder de blinds door kan draaien als de lamellen helemaal opgetrokken zijn. Maar dat hangt van diverse factoren af. Kan dat niet, dan is montage óp de dag een goede mogelijkheid.


Een mooie bijkomstigheid bij montage van blinds (jaloezieën) óp kunststof kozijnen: Van Eyck shutters gebruikt speciale klemsteunen, waardoor er dus niet geboord en geschroefd hoeft te worden. Daarbij hanteren we ook eventuele zijgeleiding. Als een raam dan bijvoorbeeld op de kiepstand staat, blijven de blinds mooi op z’n plek hangen.


donkere-jaloezieen-montage-op-of-in-de-dag.jpg blinds-montage-in-de-dag.jpg blinds-montage-op-de-dag.jpg

Laat je adviseren over shutters kunststof kozijnen

We begrijpen dat er veel mogelijk is met shutters, maar dat daar soms wel goed toelichting op gegeven moet worden. Bijvoorbeeld over shutters bij kunststof kozijnen. Daarbij is het goed om de situatie ter plekke te bekijken, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de shutters feilloos gemonteerd worden. Een adviseur van Van Eyck shutters komt graag bij je aan huis voor een vrijblijvend adviesgesprek. Je ontvangt dan ook direct een prijsopgave. We kijken met je mee, laten je alle kleurstalen zien en helpen je bij het maken van de juiste keuzes. Wil jij meer weten over onze shutters en heb je interesse in persoonlijk advies aan huis? Klik dan op onderstaande button en we zien je snel!
ADVIES AAN HUIS

Terug