Zoeken
Shutters schoonmaken? Zo onderhoud je ze eenvoudig en snel!
29 juni 2023

Shutters schoonmaken? Zo onderhoud je ze eenvoudig en snel!

Shutters schoonmaken veel werk? Nee hoor! Hier lees je hoe je de shutters het beste en eenvoudigste schoon kunt maken.


Wauw! Die nieuwe witte shutters in de badkamer zorgen voor een fantastische sfeer. Het zonlicht schijnt kunstzinnig naar binnen en de shutters zijn een ware blikvanger. Ook de keuken heeft eindelijk die gewenste sfeervolle en stoere uitstraling dankzij de nieuwe zwarte shutters. Ondanks de verschillende afmetingen en vormen van de ramen passen de shutters perfect. Zelfs op het ronde raampje in de badkamer.


Kortom: je bent al enkele maanden helemaal blij met je nieuwe shutters en krijgt er veel complimentjes over. Je vraagt je nu alleen af: hoe maak ik de shutters het beste en gemakkelijkste schoon? Van Eyck shutters zet graag enkele praktische schoonmaak tips op een rijtje:

houten-shutters-keuken.jpg shutters-rond-raam.jpg zwarte-shutters-industrieel.jpg

1. Niet moeilijk doen, als het makkelijk kan - shutters schoonmaken

De titel zegt genoeg en misschien ligt het ietwat voor de hand, maar toch willen we het graag even aanhalen. Shutters zijn het gemakkelijkste schoon te maken met een plumeau of duster. Sluit allereerst de lamellen, maak de buitenkant schoon, draai de lamellen 180 graden en maak vervolgens de andere kant schoon. Zo ben je in een handomdraai klaar met het schoonmaken van je shutters! Zo voorkom je dat je lamel-voor-lamel gaat schoonmaken terwijl het ook sneller en eenvoudiger kan.

2. Maak je shutters minstens één keer per maand schoon - onderhoud shutters

Na een tijdje zal er wat stof op je shutters te zien zijn. Het is aan te raden om de shutters minstens één keer per maand schoon te maken of af te stoffen. Op deze manier zorg je ervoor dat vuil zich niet aan de shutters kan gaan hechten en je weinig moeite moet doen om alles weer schoon te krijgen.

3. Shutters schoonmaken met een plumeau of zachte, lichtvochtige doek

Stof op de lamellen kan gelukkig makkelijk verwijderd worden. Het enige wat je hoeft te doen is het afstoffen van de lamellen met een plumeau of duster en voilà: je shutters zijn weer stofvrij! De eenvoudigste manier om je shutters af te stoffen is beschreven onder tip 1. Doordat shutters stevig zijn én vast in het raam geplaatst zijn, heb je geen last van bewegende lamellen en zijn deze eenvoudig en snel af te stoffen.  

4. Verwijderen van vuil op houten shutters en schoonmaken

Wil je je shutters eens met een vochtig doekje schoonmaken? Dat kan. Wij raden aan allereerst het stof af te nemen, waarna je de houten shutters schoonmaakt met een zacht en lichtvochtig doekje. Het enige waar je op moet letten: gebruik geen schuurmiddel en poets niet kletsnat.

 natuurlijk-licht-interieur-met-shutters-raamdecoratie.jpg

Heb je nog vragen over shutters schoonmaken? Neem gerust contact met ons op.

Ben je op zoek naar nieuwe raambekleding? Op onze shutters inspiratie pagina vind je vele voorbeelden van shutters. Ook komen wij je graag aan huis adviseren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of persoonlijk advies aan huis!

Advies aan huis 

Terug