Zoeken
Zijn onze ‘’American’’ shutters iets voor jou?
30 juni 2017

Zijn onze ‘’American’’ shutters iets voor jou?

Het feit dat de American shutters uit Amerika komen zal u niet verbazen. Maar wist u ook dat deze houten shutters pas sinds de jaren negentig in Nederland werden verkocht? Zo’n twintig jaar geleden werden deze sfeervolle houten luiken ontdekt door een Nederlander en vervolgens op de Hollandse markt geïntroduceerd. En met succes, want vandaag de dag zijn de American shutters populairder dan ooit tevoren!

De oorsprong van de American shutters

In Nederland zijn de American shutters, in vergelijking met Amerika, relatief kort verkrijgbaar. De Amerikanen gebruiken de houten shutters namelijk al ruim tweehonderd jaar als zonwering en sfeermaker. De eerste echte shutter fabriek werd gebouwd in Californië, maar oorspronkelijk komen de shutters uit het Oude Griekenland. Hier werden ze al gebruikt om de warme Griekse zonnestralen tegen te houden gedurende de dag.

 

 houten-shutters-american-shutters

Waarom American shutters zo geliefd zijn

Amerikaanse shutters zijn niet alleen in Amerika en Griekenland populair; ook de bevolking van ons koude kikkerlandje loopt warm voor de inklapbare shutters. Maar waarom groeit onze interesse in American shutters en wat is de reden dat de shutters zo ontzettend geliefd zijn?

1: Inklapbare shutters als zonwering

Back to basics: de belangrijkste eigenschap van shutters is het tegenhouden van zonlicht. Zo wilt u vroeg in de ochtend liever nog niet wakker worden van de opkomende zon en vindt u het prettig om op de hete, zwoele zomerdagen de shutters voor uw raam dicht te zetten. American shutters zijn ideaal om de lichtinval naar wens te regelen door de lamellen helemaal open of dicht te zetten. Uiteraard kunt u ook de lamellen half openen zodat er wel voldoende licht in huis is, maar u geen ongemak ervaart bij het kijken van uw favoriete tv-serie. Het weren van de zon met houten Amerikaanse shutters zorgt niet alleen voor de perfecte lichtinval in uw woning; de houten raambekleding heeft ook een isolerende functie. De zomerhitte krijgt minder kans om uw huis binnen te dringen en tijdens de koude wintermaanden blijft het gezellig warm in huis. Hierdoor heeft u het hele jaar door een comfortabel gevoel in huis én bespaart u op uw energierekening!

 

 

2: Shutters zijn sfeervol

Bent u op zoek naar stijlvolle raamdecoratie? Zoek dan niet verder, want American Shutters van Van Eyck shutters passen bij iedere huisstijl. Of u nu een romantische, landelijke of moderne look wilt creëren, shutters zijn de perfecte manier om uw woning in een sfeervol jasje te steken. Omdat onze shutters volledig passend gemaakt worden, zijn ze op diverse raamtypes, raamvormen en afmetingen te plaatsen. Verder heeft u de keuze uit verschillende kleuren, materialen, bedieningsvormen en lamelbreedtes, zodat de houten luiken goed op uw huidige interieur aansluiten. Heeft u moeite met kiezen en weet u niet precies wat het beste bij de look en feel van uw woning past? Geen probleem! Onze specialisten geven u met alle liefde en plezier advies!


3: Uw privacy wordt gewaarborgd met American shutters

Een ander voordeel van onze American shutters is het feit dat u privacy heeft op de momenten dat u dit wenst. Zo zijn shutters ook ideaal voor in een badkamer. Zo is het ook mogelijk enkel de helft van de shutters dicht te zetten en door het bovendeel nog lekker licht te laten komen. Kantel de shutters en open uw boek en geniet van een heerlijk moment voor jezelf.

 

 

  

American Shutters van Van Eyck

Van Eyck shutters heeft een uitgebreid aanbod aan shutters: kies met houten shutters bijvoorbeeld voor duurzaamheid en een huiselijke sfeer. Kunststof shutters zijn erg praktisch in de badkamer aangezien deze extra bestand zijn tegen hoge luchtvochtigheid. Omdat de keuze voor de juiste shutters lastig kan zijn, denken wij graag met u mee en geven we u uitgebreid advies tijdens een afspraak bij u thuis. Hier kunnen we namelijk het beste de sfeer in uw woning proeven en tijdens een kop koffie uw wensen en ideeën inventariseren. Na productie van de shutters, komt onze monteer bij u langs om de raambekleding op zorgvuldige wijze te monteren.

 

Bent u nieuwsgierig naar onze American shutters of heeft u interesse in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met één van onze experts? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!

Advies aan huis  Contact

Terug