Zoeken

Shutters op maat

Shutters zijn sfeervolle houten binnenluiken. Deze raamdecoratie voegt echt iets toe aan je interieur. Wij zijn dé specialist in het maken van shutters op maat in heel Nederland en België. Ze zijn toepasbaar voor elk type raam én voor iedere raamvorm; ook voor ronde, schuine en andere speciale raamvormen. We passen shutters zelfs toe als roomdivider of (kast)deuren. Met onze eigen vakmensen staan we voor de hoogste kwaliteit en oog voor detail. 

Onze adviseurs komen graag vrijblijvend bij je aan huis voor een uitgebreid adviesgesprek. Zij tonen je alle mogelijkheden, bespreken je wensen én maken direct een prijs op maat. Liever eerst inspiratie opdoen? Bekijk de vele mogelijkheden van shutters op onze inspiratiepagina.

prijs op maat inspiratie

Creëer zelf jouw shutters!

Van Eyck shutters is gespecialiseerd in shutters op maat. Alle elementen van shutters kun je als het ware zelf samenstellen.
Kies je raamvorm, het materiaal (hout of kunststof), de gewenste kleur, bedieningsvorm, lamelbreedte en montage.
Dit zijn veel keuzes, daarom denken we hierbij graag met je mee tijdens een gratis persoonlijk adviesgesprek. 

Meer informatie
vrijblijvend advies op maat ontvangen?

Creëer samen met ons jouw shutters!

>> Wij gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Privacyverklaring.

Wat kosten shutters op maat? 

De prijs van shutters is van heel veel factoren afhankelijk. Wij bieden een zeer uitgebreide collectie en maken shutters altijd op maat. Daarom komen we graag vrijblijvend bij jou thuis om te kijken wat jouw wensen en mogelijkheden zijn én je te voorzien van persoonlijk advies. Tijdens deze adviesafspraak kunnen we direct een passende prijs voor je maken.

Wil jij unieke, op maat gemaakte shutters? Onderstaand lees je meer over onze werkwijze. 

1. Persoonlijk advies aan huis

advies-op-maat-shutters.jpg

Onze adviseur komt vrijblijvend bij je thuis om je wensen en mogelijkheden te bespreken. We nemen alle (kleur)stalen en voorbeelden mee, zodat je thuis kunt zien wat mooi past in jouw interieur. Onze adviseur helpt je bij het maken van de juiste keuzes en maakt direct een prijs op maat voor je. Ben je enthousiast? Dan gaan we direct voor je aan de slag. >>

2. Definitieve inmeting

shutters-inmeten.jpg

Vervolgens meet een inmeetspecialist jouw shutters tot op de milimeter nauwkeurig tijdens een defintieive inmeting. Al je keuzes worden nogmaals gecheckt en hierna worden jouw shutters direct in productie genomen. >>

3. Uiterst vakkundige montage

vakkundige-montage-van-eyck-shutters.jpg

Zodra je shutters gereed zijn voor montage, komen onze vakmannen jouw shutters monteren. Na een perfecte montage met oog voor detail, laten we de ruimtes keurig achter en kun je direct genieten van jouw op maat gemaakte shutters. 

De voordelen van het
kopen bij
Van Eyck shutters

 

 De allerhoogste kwaliteit

We maken voor onze raamdeocratie alleen gebruik van de beste materialen

 Ervaren specialisten

Alles wordt tot op de milimeter nauwkeurig op maat gemeten en gemonteerd

 Unieke, uitgebreide collecties

Creeer samen met ons jouw unieke shutters

 Uitgebreide inspiratiepagina

Ontdek honderden voorbeelden van andere huishoudens

 Uitstekende klantbeoordelingen

We scoren een dikke 9 uit meer dan 500 beoordelingen van klanten

 Ontdek de vele mogelijkheden

Bekijk met onze 3D-configurator hoe onze shutters in jouw interieurstijl passen. 

 

De shutters Configurator; 
online shutters creëren

Met behulp van de configurator kun je verschillende opties en functies selecteren om jouw ideale raamdecoratie te creëren. Zo kun je de kleur, de lamelbreedte en de bedieningsvorm op jouw type raamvorm en woonkamer toepassen. Je krijgt dan direct te zien welke shutters het beste passen bij jouw stijl. Probeer het direct uit. 

 

Creëer jouw shutters met de configurator > 

Veelgestelde vragen over Van Eyck shutters:

Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare, horizontale lamellen. Het is een vorm van raamdecoratie en zonwering en ze worden exact op maat gemaakt. De lamellen zijn naar wens te kantelen en zo bepaal je zelf de juiste lichtinval en gewenste mate van privacy. De lamellen zijn in afzonderlijke delen te kantelen en de luiken kunnen op diverse manieren geopend/weggeklapt worden. Bovendien zijn shutters echte sfeermakers binnen je interieur.

 

Er hangen veel voordelen aan het hebben van shutters. Ze zijn bijvoorbeeld veel eenvoudiger in gebruik dan andere raambekleding. Daarnaast kun je een bijzondere vorm van je raam behouden. Sterker nog: shutters accentueren die speciale contouren. Wij kunnen shutters namelijk helemaal op maat maken voor jouw raam.

Eenvoudige bediening

Met een simpele kanteling van de lamellen bepaal je precies de lichtinval in huis. Ook de bediening daarvan is heel eenvoudig. Je kunt het bijvoorbeeld doen met een verbindingsstokje of door simpelweg één lamel te kantelen, waarbij alle andere lammellen in het luik meekantelen.

Onze shutters worden exact op maat gemaakt. Daardoor passen ze op ieder raam. Superhandig als je een speciale vorm raam hebt. Bijvoord met een een ronde, schuine of driehoekige vorm. Zo wordt bovendien de bijzondere vorm behouden, iets wat bij andere raamdecoratie vaak niet het geval is.


Daarnaast zijn shutters een stijlvolle en duurzame vorm van raambekleding. Ze brengen sfeer in huis én werken zonwerend en isolerend. Ze laten je spelen met licht. Zo bepaal je zelf de mate van lichtinval en privacy. Dat kan heel eenvoudig door één lamel te kantelen, waarbij alle andere lamellen meebewegen. Zo kun je genieten van je privacy, maar ook de zonnestralen binnen laten vallen als je daar behoefte aan hebt.

 

Shutters zijn bovendien eenvoudig in het onderhoud. Je kunt ze eenvoudig schoonmaken door er met een plumeau overheen te strijken.

Jazeker! Shutters zijn dé perfecte raambekleding voor speciale raamvormen, zoals schuine en ronde ramen. Ze worden exact op maat en in de vorm van het raam gemaakt, zodat de oorspronkelijke raamvorm behouden blijft en juist prachtig geaccentueerd wordt.

 

Het is toch superjammer als je je speciale raamvorm niet meer ziet als je er raamdecoratie voor hangt? Met shutters kun je júist die mooie vormen behouden. Sterker nog: je benadrukt ze, omdat ze door shutters prachtig geaccentueerd worden.

Ramen opmeten

Een gespecialiseerde inmeter komt bij je thuis langs om je ramen op te meten. Zo kunnen we de shutters volledig op maat maken, voor wat voor raam dan ook! Wij gaan vervolgens aan de slag en de Van Eyck shutters monteurs plaatsen de shutters in je schuine, ronde of driehoekige ramen.

 

Ben je benieuwd naar meer voorbeelden en foto's van onze projecten bij speciale raamvormen? Kijk dan eens op deze pagina!

Ja, één van de vele voordelen van shutters is het feit dat ze voor vrijwel ieder type raam geschikt zijn. Ook voor een dakraam en draaikiepraam dus.

 

Shutters kunnen op het raam gemonteerd worden, zodat de zemet het raam meedraaien, of voor het raam geplaatst worden, zodat het raam afzonderlijk op kiepstand gezet kan worden. Shutters bieden voor nagenoeg elk raam uitkomst.

Shutters zijn perfecte oplossing

Zeker niet iedere vorm van raamdecoratie is geschikt voor een dakraam of draaikiepraam. Gordijnen kunnen bijvoorbeeld in de weg zitten. Het is slim om goed na te denken over welke raamdecoratie je bij je dakraam of draaikiepraam wil plaatsen. Shutters zijn een handige oplossing, want Van Eyck shutters kunnen die volledig op maat maken én we komen ze bij je monteren.

Draaikiepraam

Bij een draaikiepraam is het zo dat shutters óp of vóór het raam geplaatst kunnen worden. Meer over de mogelijkheden lees je op deze pagina.

Dakraam

Shutters voor je dakraam kunnen direct op het raam zelf en voor het raam gemonteerd worden. Kies je voor een op het raam montage en heb je een tuimelvenster, dan kantelt de shutter tegelijkertijd met het tuimelraam mee. Wil je hier meer over weten, kijk dan op deze pagina.

Shutters zijn niet geheel verduisterend, maar houden het licht wel grotendeels buiten. Wanneer de lamellen geheel gesloten zijn, zorgen ze voor een grotendeels verduisterend effect. Echter behouden shutters altijd kleine kiertjes waar licht door kan komen.

 

Maar met shutters kun je wel heel eenvoudig de lichtinval regelen. Veel gemakkelijker dan bij andere soorten raamdecoratie. Zo kun je in een handomdraai de lamellen kantelen. Dat doe je door één lamel te bewegen. Alle andere lamellen bewegen dan mee. Of je kiest ervoor om de lamellen met een bedieningsstokje te kantelen. Deze zit op de voorkant van de shutters bevestigd en door aan het bedieningsstokje te trekken, kantel je de lamellen.

 

Op die manier regel je gemakkelijk of het lekker donker is in je slaapkamer. Of je laat juist de zonnestralen binnenvallen als je bijvoorbeeld in de woonkamer zit. Met het kantelen van de lamellen regel je het zelf heel eenvoudig.

Er zijn diverse manieren om shutters te bevestigen. Afhankelijk van je wensen, ramen en ruimte worden shutters óp het raam of vóór het raam bevestigd. De ramen zullen te allen tijde toegankelijk blijven en geopend kunnen worden.


Van Eyck shutters worden exact op maat gemaakt, voor ieder type raam. Zo maakt het niet uit of je raam recht, schuin, rond of driehoekig is. Onze gespecialiseerde opmeter zorgt ervoor dat het precies goed past en de vormen van je raam geaccentueerd worden. Daarna worden de shutters geplaatst door onze eigen vakmensen. Daar heb je dus zelf geen omkijken naar!


Benieuwd naar hoe wij precies te werk gaan? Onze adviseur kan daar alles over vertellen en komt graag vrijblijvend bij jou thuis langs! Maak hier een afspraak.

Na definitieve opmeting van de shutters streven wij naar een levertijd van 14 weken. Voor speciale vormen shutters geldt een levertijd van 16 weken. Deze tijd is nodig om de shutters tot in detail te perfectioneren. Onze shutters zijn een made-to-measure product. Dat wil zeggen dat de shutters voor ieder raam tot op de millimeter op maat gemaakt worden.


Om meer informatie te ontvangen over de actuele levertijden, kan een Van Eyck shutters adviseur vrijblijvend bij je langskomen en uitleg geven. Daarbij worden jouw wensen besproken én ontvang je direct een prijs op maat. Vul hier het formulier in en dan zien we je snel!

Vanwege de vele keuzemogelijkheden in bijvoorbeeld collecties, kleuren, uitvoeringen en bedieningsmogelijkheden is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat shutters kosten.


Ze worden geheel op maat en naar jouw wens geproduceerd. Voor een gedetailleerde prijs komt één van onze adviseurs graag vrijblijvend aan huis om samen je wensen en mogelijkheden te bespreken. Na opmeting van je ramen en op basis van je wensen en mogelijkheden ontvang je ter plaatste een prijsopgave voor shutters op maat. De prijs is inclusief montage door onze eigen vakmensen.


De prijs van shutters is afhankelijk van veel factoren. Een greep daaruit: de kleur, collectie, soort raam, hoeveelheid, grootte van de lamellen. Daarnaast zijn er nog meer elementen. Daarom is het onmogelijk om op voorhand te zeggen wat shutters kosten. Onze adviseur helpt je graag – vrijblijvend – verder tijdens een afspraak aan huis. Daarbij ontvang je direct een prijs op maat.