Zoeken
Hotel Chic: een luxe en stijlvolle interieurstijl
17 oktober 2023

Hotel Chic: een luxe en stijlvolle interieurstijl

Het gevoel van een chic hotel

Hotel Chic is een verfijnde woonstijl die écht gaat om het creëren van een luxe hotelgevoel. Binnen deze stijl lijkt het hele interieur op elkaar te zijn afgestemd. Beperk je daarom tot een aantal kleuren in je decoratie, muren en interieur. Of maak gebruik van het ton-sur-ton effect: dit betekent letterlijk toon op toon, oftewel kleur op kleur. Je maakt dan gebruik van één kleur in verschillende tinten, waardoor het interieur rustig blijft ogen.

Materialen die de elegante uitstraling van een luxe hotel met zich meebrengen zijn bijvoorbeeld fluweel, marmer, en zijde. Door deze stoffen te verwerken in een interieur met strakke en ronde vormen, ontstaat er een elegante woonomgeving. Ook warme, donkere tinten komen vaak terug in deze woonstijl. Kleuren zoals donkerblauw en bordeauxrood stralen veel luxe uit. Wie niet houdt van een donker interieur kan kiezen voor warme, natuurlijke tinten.

Raamdecoratie binnen de Hotel Chic woonstijl 
donkere-shutters-met-tiltrod-in-woonkamer-in-hotel-chic-stijl.jpg

Versterk het hotelgevoel met shutters als raamdecoratie. Omdat shutters volledig passend gemaakt worden, dragen ze bij aan de luxe en elegantie van een Hotel Chic interieur. Bovendien passen ze in elk raamtype, waardoor je ook een strak resultaat geven wanneer de ramen een afwijkende vorm hebben.

Daarnaast zorgen shutters voor een prachtige natuurlijke lichtinval waardoor er een knusse en warme omgeving gecreëerd wordt. Een gevoel dat je ongetwijfeld eerder ook in een chic hotel hebt ervaren! Door de shutters licht te kantelen behoud je privacy terwijl je geniet van natuurlijk daglicht.

Shutters in een zwarte of donkere kleur met een gladde afwerking sluiten perfect aan op de chique woonstijl. Ook zorgen ze voor strakke lijnen in het interieur, wat helemaal binnen deze stijl past. Liever geen donkere shutters? Ze zijn ook mogelijk in diverse soorten wenskleuren!

Wil je extra elegantie toevoegen aan je shutters? Een tilt rod bediening, een bedieningsstokje die op de shutters wordt geplaatst, geeft de shutters een luxe uitstraling. Daarnaast, zijn de shutters zo erg gemakkelijk te bedienen.

Een badkamer vol luxe

Een hotelgevoel in huis is natuurlijk niet compleet zonder een prachtige badkamer. Om de badkamer net zo luxe als een hotel aan te laten aanvoelen, kun je een paar kleine aanpassingen doen. Denk aan lekkere geurstokjes, dikke hotelhanddoeken, een plant(je) op de badkamer. Een slaapkamer met aangrenzende badkamer is natuurlijk ook pure luxe!

 

aangrenzende-badkamer-bij-slaapkamer-met-zwarte-shutters-in-woonstijl-hotel-chic.jpg shutters-in-de-slaapkamer-in-woonstijl-hotel-chic-1.jpg

Ook op de badkamer zorgen shutters voor een elegant en luxe hotelgevoel. De Van Eyck Endurance collectie wordt gemaakt van kunststof, waardoor de shutters vochtbestendig zijn. Dat doet geen afbreuk aan de uitstraling, want ze zijn nauwelijks van houten shutters te onderscheiden. 

Ook genieten van shutters in jouw Hotel Chic interieur? 
Onze adviseur denkt graag met je mee over hoe shutters passen binnen jouw Hotel Chic interieur. We komen graag vrijblijvend bij je aan huis voor het geven van advies en een offerte. Zien we je snel?

 

Ik wil graag advies aan huis

Terug