Zoeken
Montagemogelijkheden van shutters
14 maart 2024

Montagemogelijkheden van shutters

Bij het monteren van shutters komt veel kijken. Daarom vertellen we je graag meer over de verschillende montagemogelijkheden van onze shutters. Zo weet je bijvoorbeeld precies wanneer boren noodzakelijk is bij de montage van onze shutters en welke manier van monteren waarschijnlijk van toepassing zal zijn op jouw ramen.

Kan je shutters monteren zonder boren?

Monteren van shutters kan op twee manieren: op de dag en in de dag. Voor beide montagemogelijkheden is het altijd noodzakelijk om te boren. De shutters hangen in een frame die aan de muur bevestigd wordt. Om dit frame zo stevig mogelijk te bevestigen zal er geboord moeten worden, waardoor de shutters in het frame goed kunnen openen en sluiten. In de afbeelding hieronder zie je in een bovenaanzicht hoe de shutters op en in de dag gemonteerd worden.

 

Montage-op-of-in-de-dag.png

Shutters op de dag

Bij shutters op de dag worden ze op of voor de dag geplaatst, oftewel de muur. Deze methode wordt bijvoorbeeld toegepast wanneer het raamkozijn heel ondiep is. Wanneer de shutters dan te dicht op het raam worden geplaatst, kan deze niet meer op kiepstand. Door de shutters te monteren aan de muur in plaats van in het kozijn, kan het raam open zoals gewoonlijk. Bij deze methode zal er dus op de muur worden geboord.

 

witte-shutters-in-een-draaikiepraam.jpg  Shutters-met-draaikiepraam-geopend-op-de-dag.jpg  Shutters-in-de-keuken-hout-grove-zichtbare-nerf.jpg

Shutters in de dag

Bij shutters in de dag, worden ze in de muur geplaatst. Er is dan voldoende ruimte tussen het raam en de muur. Bij shutters voor een draaikiepraam moet er ook voldoende ruimte zijn om deze op de maximale stand te laten kiepen én de shutters in het kozijn te kunnen monteren. Bij deze methode zal er aan de binnenzijde van de muur geboord worden.

 

Bij shutters in de dag kunnen we de shutters ook op het raam zelf hangen. Dit komt vaker voor bij draaikiepramen. De shutters worden zo gemonteerd dat ze mee kunnen kiepen en kantelen met het raam. Door middel van scharnieren kunnen de shutters worden opengeklapt, zo blijft het raam toegankelijk. Voor deze methode zullen de shutters in het raamkozijn worden bevestigd, waar in dit geval ook in geschroefd zal worden.

 

Shutters-in-kozijn-in-de-woonkamer.jpg Shutters-op-de-slaapkamer-in-de-dag-gemonteerd.jpg Shutters-in-het-kozijn.jpg 

Shutters zijn tijdloos

Shutters-in-de-keuken-en-eetkamer.jpgShutters worden zelden gedemonteerd, waardoor het plaatsen ervan weinig risico met zich meebrengt. De shutters hebben een minimalistisch ontwerp, waardoor ze minder trendgevoelig zijn dan andere raamdecoratie. Hierdoor zijn ze eenvoudig te combineren binnen de woontrends door de jaren heen. Daarnaast hebben de shutters geen losse touwtjes en hoeven ze niet gewassen te worden. Zo blijven ze jarenlang mooi op hun plek zitten.

Wist je dat shutters ook een slimme investering zijn? Omdat de shutters aan de woning vastzitten worden ze als basis van de woning beschouwd en bieden ze meerwaarde aan de woning. Je kunt de kosten van de shutters hierdoor meefinancieren in een bouwdepot.

Overleg met onze adviseur

Wil je meer advies over je shutters? Onze adviseur komt graag vrijblijvend bij je aan huis om je de verschillende mogelijkheden te laten zien.

Maak een afspraak

Terug