Zoeken
Shutters financieren uit bouwdepot en hypotheek
17 januari 2023

Shutters financieren uit bouwdepot en hypotheek

Wist je dat je shutters kunt financieren uit een bouwdepot? Superhandig! Zo kun je de kosten van de shutters betalen en wordt het meegenomen in de hypotheek. Hier vind je de uitleg daarover.


Eigenlijk kun je alles wat vastzit aan het huis financieren uit een bouwdepot. Bij raambekleding mag het in het algemeen niet, maar shutters zijn een uitzondering op de regel. Daarbij geldt hetzelfde als bijvoorbeeld zonnepanelen, de vloer, trap en badkamer. Deze zitten muurvast aan het huis en kunnen bij een eventuele verhuizing niet meegenomen worden.

Shutters in bouwdepot

Uit een bouwdepot shutters financieren mag dus omdat het vastzit aan het huis. Van Eyck shutters worden namelijk tot op de millimeter nauwkeurig gemaakt en op het raam of in de dagkanten van het raam vastgemaakt. Daardoor zit het in feite dus vast aan het huis en kun je het bij een verhuizing niet meenemen.

Wat is een bouwdepot?

Houten-shutters-ambachtelijk-interieur.jpgHet bouwdepot is een aparte rekening, waaruit je de kosten van je nieuwbouw of verbouwing betaalt. Een bouwdepot vraag je aan bij de hypotheekverstrekker. De reden dat dit mogelijk is, is omdat de bank ook graag ziet dat je woning meer waard wordt. Er zitten wel verschillende regels aan het afsluiten van een bouwdepot.


Zo geldt een bouwdepot voor twee jaar. Mocht je na die periode niet je volledige bedrag van het depot besteed hebben, dan wordt dat van je hypotheek afgetrokken.
Het is niet mogelijk om je bouwdepot te verhogen als de verbouwing is gestart. Maak dus van tevoren een goed overzicht van wat de mogelijke kosten zullen zijn.

Betalen vanuit het bouwdepot

Shutters kunnen onderdeel zijn van de totale verwachte kosten voor het bouwen of verbouwen van je woning. Bij de aanschaf en betaling van je Van Eyck shutters kun je deze betalen vanuit het bouwdepot. Zo hoef je ze niet direct uit je eigen zak te betalen, maar kun je, net zoals bij je hypotheek, elke maand een stukje van je shutters aflossen.

Shutters verhogen waarde van jouw huis

Niet onbelangrijk: shutters zijn een slimme investering. Onze Van Eyck shutters zijn supermooi en praktisch, maar ze verhogen ook de waarde van je huis. Ze geven je woning een aanzienlijke meerwaarde. Mocht je je huis dus ooit weer verkopen, dan ga je dat in positieve zin merken!

Advies en prijsopgave

Onze adviseurs kunnen nog veel meer vertellen over onze shutters. Zij nemen je mee door de vele mogelijkheden. Ben je hier benieuwd naar? Neem contact met ons op door op onderstaande button te klikken en het formulier in te vullen. Tot snel!
ADVIES AAN HUIS

Terug