Zoeken
Shutters als zonwering om je huis koel te houden
4 juni 2024

Shutters als zonwering om je huis koel te houden

Ben je op zoek naar zonwering om je huis of andere ruimtes koel te houden? Er zijn verschillende mogelijkheden om de zon buiten te houden. Heb je bijvoorbeeld al ooit aan shutters gedacht? In deze blog gaan we in op het gebruik van shutters als zonwering en geven we je nog meer tips om je huis koel te houden op warme zomerdagen!

zonwering-raambekleding-shutters.jpgShutters als zonwering geven je controle over lichtinval

Shutters zijn luiken met horizontale lamellen, gemonteerd aan de binnenkant van je raamkozijnen. Deze lamellen zijn eenvoudig te verstellen waardoor je zelf kan bepalen hoeveel zonlicht er binnen valt. Zo kun je ervoor kiezen om de lamellen open te zetten, voor een deel óf compleet te sluiten. Omdat shutters bestaan uit meerdere panelen, kun je er ook voor kiezen om het ene paneel wel en het andere paneel niet open te zetten. Je hebt dus erg veel controle over de mate van zonwering. Op een warme dag kan je de shutters dan deels gesloten houden. Zo is het mogelijk om je huis koeler te houden, zonder dat je hiervoor inlevert aan daglicht!
Maak direct een afspraak

Voordelen van shutters als zonwering

Shutters zijn een vorm van zonwerende raamdecoratie, waardoor gordijnen niet meer nodig zijn. Daarnaast zijn ze eenvoudig in onderhoud en gemakkelijk te reinigen. Doordat stof weinig grip heeft op de lamellen, verkleinen ze de kans op huisstofmijt en bieden ze een uitkomst bij allergieën. Shutters zijn een duurzame vorm van zonwering en raamdecoratie en toepasbaar op elk type raam. Ronde ramen, driehoekramen, draaikiepramen, veluxramen vormen allen geen probleem wanneer je kiest voor shutters als zonwerende raambekleding. Shutters werken zowel zonwerend als isolerend en bieden volop privacy.

Creëer een sfeervolle uitstraling met shutters als zonwering

Shutters zijn een sfeervolle en stijlvolle vorm van zonwering. Naast de functionele voordelen zijn shutters ware sfeermakers in je woning. Ze voegen echt wat toe aan het interieur en zijn verkrijgbaar in diverse stijlen; van strak en modern tot een meer landelijke en klassieke uitstraling. Gaat de voorkeur uit naar shutters met gladde, brede panelen of toch liever shutters waarin de houtnerf nog duidelijk zichtbaar is? Doordat het een maatwerk product is met keuze uit verschillende collecties en mogelijkheden, kunnen shutters geheel naar wens gemaakt worden.

 

zon-buiten-houden-in-huis.jpg zonwering-in-woonkamer-van-shutters.jpg zwarte-raambekleding-als-zonwering-shutters.jpg zwarte-zonwering-in-huis.jpg

Meer tips om je huis koel te houden

Het gebruiken van shutters als zonwering kan dus helpen met het koel houden van je huis of een andere ruimte. Om nog meer maatregelen te nemen om je huis te verkoelen, geven we je graag nog wat extra tips mee. Zo blijft het zelfs op de warmste dagen lekker koel in je woning!

Doorwaaien in de avond en ochtend

Een tip die al vaak gehanteerd wordt: het luchten van de woning. Zet de ramen en shutters open op momenten van de dag dat het wat koeler is. Zo laat je je huis doorwaaien en verzamel je de koele lucht. De beste momenten om je huis te laten doorwaaien is wanneer de zon onder is. Dit zijn dus de avonden, de nacht en de ochtend.
Een ander goed moment om je huis te laten doorwaaien is wanneer het net heeft geregend. Als de druppels verdwenen zijn, zet dan snel even de ramen open!

Houd ramen overdag dicht

Op de rest van de dag kun je het beste de ramen dicht houden. Zorg voor goede zonwering voor de ramen, dan houd je de warmte buiten.


Bovenstaande tips vragen om goede zonwering als raambekleding. Er is geen enkele raamdecoratie die hier beter op aansluit dan shutters. Daarmee kun je namelijk zelf bepalen hoeveel lamellen je openzet. Je kantelt ze ook eenvoudig dicht en het raam blijft altijd goed bereikbaar. Zo kun je heel het paneel openklappen of aan de kant schuiven. Ideaal om de zon buiten te houden en de koelte naar binnen te halen!

Shutters zijn geschikt voor iedere ruimte

Shutters zijn toepasbaar in elke ruimte. Mooi en praktisch voor in de woonkamer, slaapkamer, keuken, serre, maar ook ideaal voor in de badkamer. Ook zijn shutters de oplossing als zonwering. Je hebt keuze uit houten shutters of kunststof shutters en uit diverse lamelbreedtes, bedieningsvormen en kleuren. Het geheel is aan te passen aan jouw wensen en woonstijl en om zo de zon buiten te houden.

Advies aan huis

houtkleurige-raambekleding-als-zonwering-in-huis.jpg zwarte-raamdecoratie-als-zonwering-in-huis.jpg witte-raamdecoratie-als-zonnewering.jpg

Terug