Zoeken

Retro wonen met Van Eyck shutters

Back to the sixties & seventies, maar dan in een nieuw jasje! Vormen, kleuren en materialen uit de jaren 60 en 70 zijn weer terug te vinden in onze interieurs. Kies de juiste shutters of houten jaloezieën als raamdecoratie om deze stijl helemaal compleet te maken.

 

Een echte retroliefhebber durft te spelen met de kleuren terra, blauw én okergeel. Hoewel het comprimerende kleuren zijn, is deze combinatie helemaal trending. De nieuwste Van Eyck shutters kleur ‘Midnight’ is perfect als basiskleur voor jouw retro-interieur! Deze donkerblauwe kleur is goed te combineren met de woonaccessoires uit dit kleurenpalet en geeft direct wat kleur aan je woning. De kleur ‘Midnight’ is net wat zachter dan de kleur zwart en past perfect binnen de retrowoonstijl. Ga je liever voor een wat lichtere basis kleur als raamdecoratie, ga dan voor een warme eiken kleur shutters of blinds of kies voor rustig wit.

Prijs op maat

 

Moodboard met Retro woonstijl

Shutters in combinatie met retro behang

Het horizontale lijnenspel van Van Eyck shutters en Blinds zorgt voor een te gekke basis voor het retro interieur. Behang daarbij een muur met grafisch patroon, en voilà, het Retro interieur is herboren! Onmisbaar in een retro interieur is een opvallende fauteuil of sofa waar je na een dag werken heerlijk in kan ploffen. Gelukkig hoef je hiervoor niet alle kringloopwinkels af te gaan maar worden er juist veel nieuwe meubels gemaakt met een nostalgische uitstraling uit de jaren 60 en 70.

Laat je interieur stralen!

Door het gebruik van retro kleuren en patronen is het mooi om een aantal elementen in het interieur luchtig te houden. Denk aan glazen lampen of tafels. De shutters zorgen daarnaast voor een speels effect op de lamp! De combinatie van glas en shutters laat jouw interieur letterlijk stralen. Maak het interieur extra stijlvol door te kiezen voor stoelen en kussens van velours. De zachte stof in combinatie met Van Eyck shutters met tilt rod bediening geeft een super-de-luxe tintje aan het interieur!

Speciale raamvormen met Van Eyck shutters

Ronde vormen in je woning zijn een must voor een retro interieur. Denk aan ronde rafeltjes of ronde kussens. Heb jij ronde of ovale raamvormen in huis? Lucky you! Erg leuk om de ramen met Van Eyck shutters te accentueren, zo worden ze helemaal bij het interieur geblend! Naast de krachtige kleuren die eerder benoemd zijn, mag zwart-wit ook zeker terugkomen in dit interieur!

Ga voor WAUW!

Wil je meteen een WAUW-effect als je jouw woning binnenkomt? Zorg dan voor een opvallende grafische print aan de muur in de hal, of bekleed het smalle raam naast de deur met shutters of blinds! Heb je prachtige ramen boven de deur? Kies dan voor onze electrische jaloezieën die je eenvoudig met een afstandsbediening kan bedienen. Speel met licht door de shutters of jaloezieën te openen en laat de zon door de lamellen schijnen, waardoor sfeervolle lichtstepen te zien zijn op de muur. Ook aan jouw trap mag gedacht worden! Laat je trap bekleden met een houtdecor, zodat de trap rustig oogt ten opzichte van de grafische patronen en kleurrijke elementen.

Ovaal raam in Retro woonstijl

Persoonlijk advies aan huis én een prijs op maat ontvangen?

Wil jij ook jouw woning laten stralen met Van Eyck shutters of blinds? Maak een vrijblijvende afspraak aan huis voor professioneel advies en voor een prijs op maat!

prijs op maat

Van Eyck shutters adviseert voor een Retro woonstijl:

 Kleur: lichte beitskleuren, donkerblauw, zwart, wit
 Uitvoering: met lichte of grove houtnerf
 Materiaal: hout
 Bediening: Tilt rod of Clearview
 Lamelmaat: 63, 76, of 89 mm lamel
JA, IK WIL PERSOONLIJK ADVIES AAN HUIS