Zoeken

Van Eyck shutters in een 'Urban Jungle' interieur

Veel groen, diverse planten en natuurlijke materialen. Haal de natuur in huis voor een Urban Jungle interieur! Urban Jungle is een hippe woonstijl die steeds vaker in huis wordt toegepast. Cluster grote en kleine planten en creëer een klein oerwoud in huis. Gebruik natuurlijke en aardse kleurtinten en natuurlijke materialen. Dit zorgt voor een natuurlijk gevoel, sfeer en gezelligheid in huis. Onze houten shutters en blinds (houten jaloezieën) passen perfect in dit sfeertje.

Haal de natuur naar binnen

Planten staan altijd leuk in huis. Maar hoe creëer je nu dat echte Urban Jungle gevoel? In plaats van her en der een plant in huis, maak je van je huis een Urban Jungle door op diverse plaatsen meerdere én verschillende planten terug te laten komen. Combineer grote en kleine planten, hangplanten, tropische planten, vetplanten en cactussen en plaats deze in verschillende leuke potten, manden en kratjes. Heb je geen groene vingers? Tip: ook met mooie kunstplanten zet je een heerlijk Urban Jungle sfeertje neer.

Planten staan centraal in een Urban Jungle interieur. Maar met planten alleen ben je er nog niet. Versterk het botanische gevoel door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren in de rest van je interieur.

Urban Jungle woonstijl moodboard

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen, zoals rotan, hout, katoen en linnen passen perfect binnen een Urban Jungle interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rotan meubels en accessoires, zoals een mooie stoel en rotan hanglamp. Ook houten shutters of houten jaloezieën passen perfect binnen een Urban Jungle interieur. Vooral met shutters creëer je een exotische sfeer in huis. Ze zijn heel sfeervol als raamdecoratie, maar ook toepasbaar als kastenwand of roomdivider! Kies voor shutters of jaloezieën waarbij de houtnerf mooi zichtbaar is. Ruwe materialen versterken namelijk het Urban Jungle gevoel. En wat dacht je van een mooi wandkleed van organisch katoen?

Natuurlijke kleuren

Natuurlijke kleuren, zoals groen, grijs, zandkleuren en beitskleuren doen het goed binnen een Urban Jungle interieur. Combineer deze kleuren met een botanische print tegen de muur en maak de Urban Jungle compleet.

Je kunt er voor kiezen een muur in een bepaalde kleur te schilderen, maar je kunt er ook voor kiezen om juist je raamdecoratie een kleurtje te geven. Van Eyck shutters en blinds zijn in vele kleuren en kleurtinten verkrijgbaar. Zoek je toch net een andere kleur? Ook wenskleuren zijn bij Van Eyck shutters mogelijk. 

Creëer een Urban Jungle in elke ruimte

De Urban Jungle woonstijl kun je in heel je huis terug laten komen. Wat dacht je van mooie planten en bamboe meubelen in je badkamer? En vergeet je hal niet. Laat bijvoorbeeld je trap renoveren en bekleden met een eikenhouten trapdecor, plaats een mooie grote plant in je hal en zorg voor een Urban Jungle verbinding tussen je boven- en benedenverdieping.

Omdat planten centraal staan binnen een Urban Jungle interieur is het ook heel belangrijk voldoende licht in huis te krijgen. Shutters en blinds zijn super sfeervol. Bovendien zorgen ze voor heel veel licht in huis. Middels het kantelen van de lamellen kun je zelf het daglicht sturen. Ideaal om je planten van de juiste hoeveelheid licht te voorzien.

Meer inspiratie of persoonlijk advies aan huis?

Ben jij op zoek naar meer inspiratie over shutters en blinds? Of wens je een persoonlijk adviesgesprek aan huis? Laat het ons direct weten!  

advies aan huis

Van Eyck shutters adviseert voor een 'Urban Jungle' interieur:

 Kleur: wit, zwart, groen en houttinten
 Uitvoering: lichte houtnerf, grove houtnerf
 Materiaal: hout
 Bediening: clearview of tilt rod
 Lamelmaat: 63 mm, 76 mm, 89 mm of 114 mm lamel

Ja ik wil persoonlijk advies aan huis