Zoeken

Van Eyck shutters in een Eclectische woonstijl

Een eclectische woonstijl, je hoort het steeds vaker, maar wat houdt deze woonstijl nu precies in? Eclectisch wil zeggen ‘het samenvoegen en combineren van diverse historische stijlen’. In een eclectisch interieur mogen moderne en oude elementen gecombineerd worden. Het toont lef, avontuur en is persoonlijk en spannend. Hoe passen Van Eyck shutters dan in een eclectisch interieur? Wij laten je graag de mogelijkheden zien.

 

Bij een eclectisch interieur mag je best een beetje buiten de lijntjes kleuren. Het is een mix van diverse stijlen en materialen, gebaseerd op jouw persoonlijkheid en smaak. Combineer oud en nieuw, voeg prints en patronen toe en creëer een eyecatcher in huis. Bijvoorbeeld een opvallende kleur stoel of een bepaald werk aan de muur. Maar denk ook eens aan een speciale kleur shutters als raamdecoratie. Door een fijne afstemming van oud en nieuw, kleuren en materialen leeft een eclectisch interieur en blijft het toch een samenhangend geheel. Ook mogen persoonlijke verzamelingen, zoals souvenirs, boeken en foto’s een mooie plek krijgen binnen je eclectische interieur.

Prijs op maat stel een vraag

Moodboard van eclectische woonstijl

Raamdecoratie in een eclectisch interieur

Ben jij op zoek naar raamdecoratie passend binnen een eclectische woonstijl? Shutters en blinds (oftewel jaloezieën) passen hierbij perfect. Wij maken shutters en blinds volledig op maat en naar jouw wens. Er zijn vele keuzemogelijkheden, waarmee je de juiste stijl van jouw shutters of blinds kan bepalen. Zo kun je kiezen uit verschillende kleuren, lamelmaten, frames en bedieningsvormen.

Kies je voor shutters, dan kun je kiezen voor een tilt rod bediening (met zichtbare bedieningsstok aan de voorzijde van de lamellen) of voor een clearview bediening (zonder zichtbare bedieningsstok). Wens je een klassieke uitstraling van de shutters of liever een strak en modern design? Wij helpen je graag bij het creëren van de perfecte shutters.

Passen jaloezieën beter binnen jouw interieur? Deze kunnen in hout of aluminium en mét of zónder decoratieve ladderband uitgevoerd worden. Kies je voor een decoratieve ladderband? Dan heb je ook nog keuze uit diverse breedtematen en -kleuren. Wist je dat blinds ook uitgevoerd kunnen worden met ladderbanden in een andere kleur dan de lamellen? Bepaal zelf de juiste uitstraling van je raamdecoratie binnen jouw eclectische interieur.

Durf te mixen

In een eclectische woonstijl mix je diverse woonstijlen, kleuren en materialen. Geef je huis karakter en combineer moderne, klassieke en landelijke stijlelementen met elkaar. Kies bijvoorbeeld een moderne bank, kleurrijke kussens, lambrisering op de muur én houten shutters met een grof zichtbare houtnerf (Van Eyck cottage collectie). Het vormt samen een prachtig en stijlvol eclectisch geheel. Geef je interieur een persoonlijke twist door het toevoegen van mooie foto’s, kunstobjecten en groepeer leuke accessoires.

En wat dacht je van gedurfd kleurgebruik? Dat kan door een leuke kleur op de muur, maar het kan ook anders. Onze shutters zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. Mocht jouw gewenste kleur niet in onze collectie zitten? Dan zijn zelfs wenskleuren mogelijk. Zo passen shutters altijd perfect binnen je interieur.

Wist je dat je ook van je trap een eyecatcher kunt maken? Zeker nu er steeds vaker een glazen deur naar de hal geplaatst wordt en de trap er echt toe doet binnen een interieur. Mix en match je trapdecor en neem je trap mee in je eclectische woonstijl.

Persoonlijk advies aan huis en een prijs op maat ontvangen?

Onze adviseurs komen graag aan huis om je te voorzien van persoonlijk advies. Zij nemen de volledige collectie mee, zodat je thuis kunt zien wat mooi past binnen jouw interieur. Heb je je keuze gemaakt? Dan kan onze adviseur direct een prijs op maat voor je maken.

Wens jij een persoonlijk adviesgesprek aan huis? Laat het ons weten en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.

Ja, ik wil graag een adviesafspraak aan huis

Van Eyck shutters adviseert voor een Eclectische woonstijl:

 Kleur: zowel neutrale als gedurfde kleuren
 Uitvoering: in iedere stijl
 Materiaal: hout
 Bediening: tilt rod (met bediendingsstokje) of clearview (zonder bedieningsstokje)
 Lamelmaat: 63, 76, 89, 114 mm lamellen
Ja, ik wil persoonlijk advies aan huis