Zoeken
De woontrends van 2019 | Van Eyck shutters
13 september 2018

De woontrends van 2019 | Van Eyck shutters

De zomer loopt ten einde, we genieten nog van de laatste warme zomerstralen en de natuur maakt zich langzaam klaar voor de herfst. De herfst betekent voor Van Eyck shutters tijd voor de woonmaand oktober, en daarmee tijd voor de nieuwste woon- en interieurtrends. In deze blog vertellen we u over de woontrends van 2019!

De natuur naar binnen

De laatste jaren zag u het al: we halen de natuur naar binnen met veel planten en groen in huis. Die trend zet zich het komende jaar voort. Natuur betekent rust en ontspanning, en dat is precies wat we in huis kunnen gebruiken om te ontsnappen uit onze drukke, dagelijkse levens.

De trend voor meer natuur in huis uit zich in het gebruik van warme kleuren uit de natuur en natuurlijke materialen. De houten shutters van Van Eyck shutters passen precies in deze trend. Deze houten raamdecoratie maakt uw interieur helemaal af. Wie shutters zoekt die duidelijk van hout zijn, kiest voor shutters uit onze Van Eyck Cottage collectie met zichtbare én sterk voelbare houtnerf in de lamellen. De shutters uit de Van Eyck Premium collectie hebben ook een zichtbare houtnerf, en kunnen we beitsen in verschillende kleuren of lakken in bijvoorbeeld zandkleur of terracotta.

Naast de shutters sluiten ook de Van Eyck houten blinds collecties (ook wel jaloezieën genoemd) aan bij deze trend. De blinds zijn verkrijgbaar in verschillende houttinten, met of zonder zicht- en voelbare houtnerf. Shutters en blinds van Van Eyck shutters zijn perfect op elkaar afgestemd en passen daarom prachtig samen in één interieur.

Dé kleuren voor 2019: warme tinten

De natuurtrend brengt flink wat kleuren met zich mee. Aarderood, waterblauw en plantgroen waren in 2018 al hip. Komend jaar komen daar de warme bruintinten bij. Spiced Honey is door Flexa uitgeroepen tot kleur van het jaar 2019: Stijlvol, Warm en Elegant. Houten shutters van Van Eyck shutters passen perfect in dit plaatje. ''Letting The Light In'', daar draait het om in 2019. Van Eyck shutters omarmt dit uitgangspunt en laat u spelen met licht. Geniet van prachtige lichteffecten en laat het licht binnen met shutters als raamdecoratie. 
kleurtrends-2019.jpg
Al deze warme, natuurlijke kleuren zijn gemakkelijk te combineren met de andere kleurtrend van 2019: zachte pasteltinten, zoals poederroze en vergrijsd blauw. Zoekt u naar wat meer contrast en durft u een verrassende combi te maken? Speel dan eens met fellere kleuren of zelfs goud. De gouden blinds uit de Van Eyck Aluminium blinds collectie vormen een prachtige combinatie met de warme natuurtinten. Houdt u het liever wat subtieler? Ga dan voor een kleuraccent, zoals terracotta of donkerblauw, in de ladderband van de blinds.
 

Multifunctioneel

In 2019 verwachten we dat we onze woonruimtes snel en eenvoudig aan kunnen passen. Ruimtes en interieur moeten multifunctioneel zijn. Creëer een aparte kleedruimte in de slaapkamer of tover uw woonkamer om tot thuiswerkplek.

Maak uw woonruimte multifunctioneel met een shutter als roomdivider of kamerscherm. Het is een stijlvolle oplossing om een nieuwe ruimte te creëren of een subtiele doorkijk te geven. Doordat je tussen de lamellen door kunt kijken, blijven de ruimtes open en licht. En niet te vergeten, het is natuurlijk ook een prachtige eyecatcher!
zwarte-shutters-als-roomdivider.jpg roomdivider-houten-shutters.jpg

Duurzaam in producten en materiaal

Anno 2019 is duurzaamheid een ‘hot item’ voor veel mensen. We maken duurzame keuzes over onze energie en hechten steeds meer waarde aan milieuvriendelijk gemaakte producten. Niet gek dus, dat Van Eyck shutters hier ook mee bezig is. Al onze shutters zijn ecologisch verantwoord geproduceerd en maken we bovendien alleen van hout met het FSC keurmerk.

 

Bent u benieuwd geworden naar shutters en/of blinds? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

advies aan huis  stel uw vraag

Terug