Zoeken
Geef je interieur een zomers tintje
13 juni 2023

Geef je interieur een zomers tintje

De zomer is eindelijk weer begonnen: we worden buiten omringd door kleur en licht. Wil je het zomergevoel doortrekken naar binnen? We geven je graag een aantal tips om jouw interieur te transformeren in een echt zomerinterieur!

Natuurlijke materialenwitte-shutters-zomers-interieur-clearview-hoog-en-laag-raam-gesloten.jpg

Door het doen van een aantal simpele, kleine aanpassingen krijgt jouw interieur al snel een zomerse uitstraling.

Vervang bijvoorbeeld de dikke, donkere materialen en stoffen zoals kussens en dekens voor lichtere, natuurlijke alternatieven. Denk hierbij aan materialen zoals linnen, rotan, hout en zeegras.

Haal kleur in huis

Je kunt eenvoudig meer kleur in huis halen door kleurrijke kussens op de bank te leggen of te kiezen voor kleurrijke decoratie zoals vazen en kaarsen.

Door te decoreren met bloemen en planten haal je meer kleur en een zomerse sfeer in huis. Denk aan een grote felgroene kamerplant of aan een vaas (zelf geplukte) bloemen. Dit breekt mooi met de lichte tinten en kleuren die we graag in huis halen in de zomer. Zo creëer je een echte zomersfeer binnenshuis.

zomers-interieur-met-shutters.jpg      shutters-zomer-schuifpui.jpg      slaapkamer-zomers-met-shutters.jpg 

Shutters als raamdecoratie 

In de zomer willen we natuurlijk optimaal genieten van het daglicht. Door zware gordijnen te vervangen voor shutters, zorg je ervoor dat de ruimte weer een stuk lichter en frisser oogt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf de natuurlijke lichtinval te bepalen. Kantel de lamellen in een handomdraai en speel met de zomerse zonnestralen. 

De shutters uit onze Van Eyck Cottage hebben een zichtbare houtnerf. Dit past perfect bij een zomers interieur en brengt een natuurlijke, zomerse sfeer met zich mee. Deze collectie is mooi in combinatie met planten, zoals in de Urban Jungle woonstijl.

Tijdens de zomer zijn we natuurlijk ook veel in de tuin te vinden. Heb je dubbele tuindeuren of een schuifpui? Dat is natuurlijk helemaal geweldig tijdens de zomermaanden! Shutters zijn de ideale raamdecoratie voor een schuifpui of openslaande deuren. De shutters kunnen worden opengeklapt middels scharnieren, of ze worden op een railsysteem geplaatst waardoor ze als een harmonica in elkaar gevouwen kunnen worden. Zo kun je eenvoudig blijven genieten van openslaande tuindeuren in de zomer.

shutters-met-zichtbare-houtnerf-in-beitskleur.jpg    openslaande-tuindeuren-met-shutters-als-raamdecoratie.jpg

Laat je adviseren

Wil je binnenkort ook genieten van een zomers interieur met shutters? Onze adviseur komt graag bij je thuis voor een vrijblijvend advies.


Ik laat me graag adviseren

Terug