Zoeken
Kies de beste kleur shutters voor de woontrends van 2023
5 oktober 2022

Kies de beste kleur shutters voor de woontrends van 2023

Welke kleur shutters of blinds past het beste bij jouw interieur? Dit is soms lastig te bepalen. Daarom delen we 3 interieurtips voor het kiezen van de beste kleur shutters!
 

1. Kies voor het ton-sur-ton effect!

Ton-sur-ton is een populaire interieurtrend en houdt in dat je gebruik maakt van één kleur in verschillende tinten. Combineer bijvoorbeeld een bepaalde kleur shutters of houten jaloezieën (blinds) met een muur in dezelfde kleur maar dan in een donkerdere of lichtere tint. Zo passen houten, donkerblauwe shutters prachtig in een elegant Art-Deco interieur. Blauwe, fluwelen stoelen en een diepblauwe muur maken het ton-sur-ton effect compleet.  

 

Ga je liever voor een wat lichter en rustiger interieur zoals de Scandinavische woonstijl en wil je daar ton-sur-ton toepassen? Dan zijn witte of grijze shutters óf shutters in een lichte beitskleur, perfect als raamdecoratie. Vul aan met meubels en accessoires in diezelfde tinten en vergeet niet wit als basiskleur te behouden. Of ga voor een rustige, natuurlijke uitstraling waarbij je werkt met beige, bruin en koper tinten in combinatie met natuurlijke materialen. Dit zorgt voor een oase van rust in huis.

offwhite_shutters_eetkamer.jpg Ton-sur-ton-shutters-1.jpg

 

2. Kies shutters of blinds in houtkleur

Een natuurlijk interieur is een tijdloos en duurzaam interieur. Van Eyck shutters biedt drie verschillende collecties houten shutters, bestaande uit Paulowniahout of Lindehout. Onze hoogwaardige, houten shutters zijn in tal van hout- en beitskleuren verkrijgbaar.

 

Laat shutters en andere natuurlijke materialen terugkomen in je interieur en durf te combineren met verschillende houtsoorten. Denk aan een bamboe bijzettafel, mangohouten tafel of een rieten hanglamp. Ook glas, beton en linnen zijn erg mooie materialen om te combineren met houtkleurige shutters. Bij Coppola Pizzeria Napoletana heeft de eigenaar gekozen voor houtkleurige shutters in combinatie met andere natuurlijke materialen zoals mangohouten tafels in combinatie met lampen en wandplanken van massief sloophout.


Shutters_restaurant.jpg Houten_shutters.jpg Shutters_speciale_raamvorm.jpg

3. Kies voor shutters in een accentkleur
Kies een hoofdkleur in je interieur én een nuancekleur. De hoofdkleur mag best een frisse of sprekende kleur zijn, of juist een rustige kleur als dit beter bij je past. Als je een opvallende hoofdkleur hebt gekozen, kun je voor de juiste balans het beste een lichte tint kiezen als nuancekleur. Gebruik deze nuancekleur ongeveer 30% in je interieur. Hou je van wat meer pit? Kies dan voor stoere zwarte shutters of shutters in een kleurrijke knalkleur! Of kies voor een basiskleur voor de shutters en speel met een accentkleur zoals turquoise als keukenkastjes of behang.

Zwarte-shutters.jpg Shutters_keuken.jpg Van_Eyck_shutters_houten_blinds-1.jpg


Tegenwoordig zijn ook de tofste baby- en kinderkamers niet meer weg te denken in een compleet interieur. Is jouw kroost al een stukje ouder? Laat ze zelf de kleur shutters uitkiezen! Zoals roze of oranje! Durf jij dat aan? Goed om te weten dat we bij Van Eyck shutters naast de uitgebreide kleurencollectie ook de mogelijkheid bieden voor shutters in een wenskleur.

Roze_raamdecoratie_Shutters.jpg Oranje_shutters_gekleurde.jpg

Advies en prijs ontvangen voor joúw shutters?

Benieuwd hoe shutters in jouw interieur staan? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk advies aan huis. Een van onze adviseurs neemt een koffer vol kleurstalen mee en helpt jou bij het kiezen van de perfecte kleur shutters. We tonen alle mogelijkheden, bespreken je wensen en maken direct een offerte. Interesse een vrijblijvende afspraak? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Meer weten over shutters of blinds in diverse woonstijlen en interieurtrends? Check onze blogs of volg ons op facebook en instagram!
Afspraak maken

Terug