Zoeken
Met deze tips ga je voor een Natuurlijk Licht interieur!
20 oktober 2021

Met deze tips ga je voor een Natuurlijk Licht interieur!

’s Ochtends breng je eerst de kinderen naar de opvang. Daarna rij je door naar de zaak waar twee meetings op de planning staan, terwijl je tussendoor al bedenkt wat het avondeten zal worden. Na een lange dag met veel dingen aan je hoofd is er één ding waar je naar verlangt: rust. En hoewel de tijd je misschien geen rust gunt, is er toch een eenvoudige manier om thuis even ‘zen’ te worden: een Natuurlijk Licht interieur!

Een Natuurlijk Licht interieur kenmerkt zich door de rust die het uitstraalt, maar tegelijkertijd leeft het ook. Is een Urban Jungle of eclectische stijl te levendig voor jou, maar Scandinavisch te kil? Dan is Natuurlijk Licht een geschikte middenweg.

Lichte kleuren

De kleuren die je het vaakst ziet terugkeren zijn wit, grijs, beige en groen. Hoe je deze kleuren combineert, daar mag je best creatief mee zijn. Het makkelijkste is om de vloer als basis te nemen. Heb je een lichte laminaatvloer, kies dan voor een groen- of grijs getinte muurkleur. Is de vloer juist donker, houd de muren dan vooral licht of kies voor een licht plooiend tapijt om het donker te doorbreken. In dat geval kun je ook kiezen voor lichtkleurige shutters als raamdecoratie.

witte-shutters-raamdecoratie-stijlvol-wonen.jpg  witte-shutters-op-een-donkere-vloer.jpg  VanEyck-shutters-natuurlijk-licht-erker.jpg

Plantjes!

Het rustieke gevoel van deze natuurlijke stijl zit hem in het groen. In tegenstelling tot een botanisch interieur, vraagt een Natuurlijke Lichte woonstijl wel om groen, maar hoeven planten niet de boventoon te voeren. Maak daarom gebruik van enkele hoeken in de ruimte en vul deze op met een middelgrote kamerplant.

De finishing touch

Maak je interieur helemaal af met meubels gemaakt van natuurlijke materialen. Onze favoriet: hout! Een lichte houttint roept direct een natuurlijk gevoel op. In combinatie met bijvoorbeeld touw, zwarte accessoires, groentinten en kamerplanten maak je de ruimte extra warm en gezellig. Voor de ultieme natuurlijke touch maken houten shutters of blinds je woning écht af.

Licht van buitenaf

Houd ook rekening met het zonlicht. Met grote ramen en een zuiderzon is de lichtinval groter dan bij kleinere ramen gericht op een andere richting. Dat heeft gevolgen voor de sfeer in huis. Komt er erg veel licht binnen in huis, doordat je bijvoorbeeld een erker hebt? Dan zijn houtkleurige shutters de manier om het licht te verdelen en om contrast te maken. De Van Eyck Cottage Collectie is dan een goede uitkomst.

Ook bij minder lichtinval kun je shutters of blinds gebruiken om een natuurlijke lichte woonstijl te creëren. Zeker als de rest van de ruimte al gekleurde elementen bevat, denk dan eens aan witte shutters! Daarmee behoud je de natuurlijke uitstraling, maar creëer je ook rust en ruimte. Shutters uit de Van Eyck Special Collectie kunnen volledig glad gelakt worden en behouden toch hun massief lindenhouten look.


houten-shutters-in-een-licht-natuurlijke-woonstijl.jpg natuurlijk-licht-interieur-met-shutters-raamdecoratie.jpg NEWstairs-lichthouten-vintage-trap-natuurlijk-licht.jpg

Wat kun je nog meer doen? 

Naast het aanpakken van de vloeren, muren, raamdecoratie en meubilair kun je door het gebruik van woonaccessoires het verschil maken met bijvoorbeeld hippe bloempotten of vazen in strakke kleuren. Heb je een trap met een centrale plek in huis, denk er dan eens over na om die te laten renoveren! Bij NEWstairs hebben ze verschillende trapdecors die bij een natuurlijke stijl passen en vaak is een trap al binnen één dag volledig gerenoveerd.


Wil jij heerlijk tot rust komen in een Natuurlijk Lichte woonkamer en denk je dat shutters of blinds je daarin kunnen helpen? Laat je dan vrijblijvend informeren door één van onze adviseurs. Zij geven persoonlijk advies en nemen bovendien de gehele Van Eyck shutters collectie mee, zodat je zelf kan zien welke kleur goed bij de kamer past. 

Wil jij meer informatie, persoonlijk advies en een prijsopgave voor shutters en blinds als raamdecoratie? Klik op onderstaande button.

ADVIES AAN HUIS

Terug