Zoeken

Van Eyck shutters
in Den Bosch

Van Eyck shutters in Den Bosch 

Dit is er eentje voor in het plakboek hoor! Wij mochten een woning in de voormalige Heilige Hartenkerk in Den Bosch voorzien van Van Eyck shutters. Deze prachtige, bijzondere kerkramen lenen zich perfect voor shutters als raamdecoratie. Bewoners Yvonne en Dirk zijn enorm blij met het resultaat: “Het is elke keer een genot om in deze kamers te zijn.” Kijk met ons mee in deze prachtige, unieke woning. 

Van kerk naar luxe stadsvilla’s

In 2018 stuiten Yvonne en Dirk op de verkoop van woningen in een voormalige kerk. Het gaat om een bijzonder project. Het monument wordt in anderhalf jaar tijd op indrukwekkende wijze getransformeerd. “Het was nog de originele kerk toen we het kochten”, vertelt Yvonne. “In januari 2019 zijn ze gestart met de herbestemming van de Heilige Hartenkerk.” In mei 2020 is de bouw afgerond. Nu staat er een complex met twaalf luxe stadsvilla’s. Veel authentieke elementen zijn behouden, zoals de kerkdeuren. Die zorgen nu voor een stijlvolle entree, net zoals de zwarte houten deuren en wijwaterbakjes. Daardoor behoudt het de karakteristieke stijl van een kerk, maar zie je in de woning de moderne klasse. Een prachtige combinatie!

Ja, ik wil meer informatie
& vrijblijvend advies op maat!

>> Wij gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Lees meer: Privacyverklaring.

Shutters in de slaapkamers en badkamer

Yvonne en Dirk zijn helemaal in hun nopjes met de karakteristieke woning. Ze kozen voor shutters als echte eyecatcher. Via hun binnenhuisarchitecte kwamen ze bij Van Eyck shutters uit. In meerdere ruimtes komt deze prachtige raamdecoratie terug, dat perfect aansluit op de stijl van de kerk uit 1952. “Voor de gotische ramen in twee slaapkamers en een badkamer was het heel moeilijk om passende raambekleding uit te zoeken.” Voor de perfecte oplossing kwamen ze bij Van Eyck shutters uit. Van Eyck shutters maakt shutters exact op maat, voor elk type raam en elke raamvorm. Door de robuuste beitskleur, ‘Van Eyck Nordic’, uit de Van Eyck Premium collectie, én door shutters in de exacte vorm van het raam te maken, behoudt het raam de prachtige, authentieke stijl. Die sfeer straalt door in de volledige ruimte. Met shutters regel je zelf in een handomdraai de lichtinval, mate van privacy en perfecte sfeer op elk moment.

Bijzondere herinneringen

Onder meer de shutters maken de woning tot een indrukwekkend pand, dat ook nog eens een belangrijke betekenis heeft voor Yvonne en Dirk. Ze vertelt: “In deze kerk zijn mijn ouders in 1955 getrouwd. Bovendien woonde mijn moeders familie vanaf de jaren ‘30 tot op heden recht tegenover de Heilige Hartenkerk. Vanaf mijn jongste herinneringen ken ik deze kerk zonder dat ik in Den Bosch heb gewoond. Voor mij is de cirkel rond. Mijn ouders zijn in 2016 en 2017 overleden, maar ik ben in 2020 hier komen wonen en wil nooit meer weg uit Den Bosch.”

Shutters uit de Van Eyck Premium collectie

Om de juiste sfeer te creëren zijn ze voor de Van Eyck Premium collectie gegaan. Deze zijn opgemaakt uit massief Paulownia hout, een lichte houtsoort, dat gemakkelijk te bewerken is en daarmee geschikt is voor bijna elke situatie. “Met hulp van een adviseur van Van Eyck shutters hebben we voor deze collectie, en de kleur ‘Van Eyck Nordic’, gekozen.” De robuuste kleur Nordic matcht feilloos met de stijl van de kerk. “Wij wilden geen zwarte of witte shutters en vonden de eikenkleur het mooiste passen bij de bakstenen muren.”

Specificaties van de shutters:
 Collectie: Van Eyck Premium
Kleur: Van Eyck Nordic
Lamelmaat: 63 mm.
Bediening: Clearview (zonder bedieningsstokje)

Clearview of tilt rod bediening

In de kerk in Den Bosch is gekozen voor de Clearview-bediening. Dat houdt in dat de shutters op subtiele wijze aan de achterkant met elkaar verbonden zijn. Door één lamel te bewegen, kantelen alle lamellen in het luik. Indien gewenst kan er ook een extra split toegevoegd worden, zodat de gekoppelde lamellen in twee of meerdere groepen bediend kunnen worden. Je regelt zo in een handomdraai hoeveel licht er je woning binnenvalt.

Maar er zijn verschillende mogelijkheden om je shutters te bedienen. Je kunt namelijk ook kiezen voor bediening met een tilt rod, waarbij een bedieningsstokje zichtbaar aan de voorkant van de lamellen is geplaatst. Met de tilt rod kun je alle lamellen eenvoudig in één keer kantelen. Het bedieningsstokje kan in het midden maar ook aan de zijkant van de lamellen bevestigd worden.

Enorme rust in de kerk

Yvonne en Dirk hebben hun woning vormgegeven zoals ze dat zelf willen. Van de buitenkant lijkt het op een doodgewone kerk. Aan de binnenkant is het een prachtige moderne woning maar zijn de contouren van de kerk nog heel mooi zichtbaar. “De woning heeft de uitstraling van een deel van de kerk maar er zijn nieuwe ramen ingekomen, isolatie tussen de muren is toegepast en er zijn moderne elementen toegevoegd. Onze woning bestaat uit drie verdiepingen die allemaal functioneel zijn afgewerkt. Vooral de bakstenen muren, de koepel die te zien is op de bovenste verdieping en de gotische ramen geven een kerkgevoel. Het straalt een enorme rust uit.” De bijzondere raamvormen worden perfect geaccentueerd door de maatwerk shutters van Van Eyck shutters.

 

“Ik zou Van Eyck shutters graag een 10 willen geven! We hopen er nog heel veel jaren plezier van te hebben.”

Fijne samenwerking met Van Eyck shutters

Het is een eer om als Van Eyck shutters te mogen bijdragen aan zo’n bijzonder project. Het is extra mooi om dan van de bewoners te horen dat ze er een fijne ervaring aan hebben overgehouden. “De adviseur van Van Eyck shutters kwam heel spoedig na het eerste telefonische contact onze woning bezoeken. De opmeting is ook heel snel ingepland, waarvoor onze dank. Het zijn ook zeer vriendelijke en deskundige monteurs. We hebben een fijne samenwerking met hen gehad en ze hebben een uitstekend resultaat achtergelaten”, concludeert Yvonne. “Ik zou Van Eyck shutters graag een 10 willen geven! We hopen er nog heel veel jaren plezier van te hebben.”

Trots

De woning in de voormalige kerk is echt een pronkstuk geworden. Door Van Eyck shutters heeft het nóg meer karakter gekregen. “Iedereen die de woning komt bekijken, spreekt met grote bewondering over de shutters. We zijn enorm trots op onze keuze”, sluit Yvonne af.

Vrijblijvend adviesgesprek en prijs op maat

Dit bijzondere project laat maar weer eens zien dat er met shutters heel veel mogelijk is. Ook in jouw woning passen ze perfect, ongeacht de sfeer die je wilt uitstralen. Onze adviseurs helpen je graag op weg, zoals ze bij Yvonne en Dirk hebben gedaan. We bespreken graag jullie wensen en geven direct advies op maat in een vrijblijvend gesprek aan huis. Wil jij meer weten over shutters en de vele mogelijkheden? Neem direct contact met ons op.

prijs op maat

Klik hier voor meer binnenkijkers