Zoeken

Isolerende raambekleding: shutters zijn de perfecte oplossing

Ben je op zoek naar isolerende raambekleding? We leggen je graag uit waarom shutters volgens ons de perfecte oplossing zijn. Je houdt hiermee de warmte in de zomer buiten en houdt dat juist binnen in de winter.


Shutters brengen sfeer in huis, maar zijn zeker ook een praktische toevoeging aan je woning. Deze raamdecoratie zorgt in de zomer en winter voor het verlagen van de energiekosten.

Hoe shutters je helpen met energie besparen

Je kunt shutters zien als een soort dubbele beglazing, wordt gezegd in een nieuwsartikel van de BBC. Daaruit blijkt dat warmte en kou minder kunnen ontsnappen en binnendringen in woningen met shutters. Dat houdt dus in dat je de temperatuur in huis kunt reguleren met deze isolerende raambekleding.


Waardoor komt het dat shutters zo’n goede isolerende raambekleding is? Dat heeft onder meer te maken met de unieke celstructuur in het hout. Dit zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Van Eyck shutters maakt houten shutters van hoogwaardig Paulownia hout of Lindehout. Het gehele frame met shuttersluiken wordt voor het raam geplaatst en vormt zo een extra isoaltielaag. Door de lamellen gesloten te houden, weerkaats je de zonnestralen en weer je de tochtstroom. Je kunt door het open- en dichtklappen van de shutters zelf regelen of je de warmte en kou binnen of buiten houdt!

Isolerende raambekleding van de buitenkant

Kleur is key: witte shutters weerkaatsen zonlicht

Met witte shutters kun je de raambekleding extra zonwerend maken. De lichte kleur weerkaatst namelijk de zonnestralen en houdt daardoor de warmte buiten. Bovendien behoudt de woning een frisse, lichte uitstraling als de lamellen gesloten zijn.


Daartegenover staan onze zwarte shutters. Donkere kleuren houden warmte beter vast. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in de winter binnenshuis beter behouden blijft. Zwarte isolerende raambekleding, zoals shutters, zorgen daarnaast voor een ‘warme’ uitstraling en een modern interieur.

Ja, ik wil weten hoe shutters er bij mij thuis uitzien!

>> Wij gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om. Privacyverklaring.

Isolerende raambekleding bespaart op energiekosten

In de zomermaanden houden shutters de warmte van de zon buiten, wat kan helpen met het besparen van kosten bij gebruik van airconditioning. In de wintermaanden is het echter zaak om de warmte juist binnen te houden.


We zetten dan al snel de verwarming aan om onze woning warm te krijgen. Dat kan bij veelvuldig gebruik sterk in de kosten lopen. Logischerwijs gaan mensen dus op zoek naar oplossingen om de energiekosten te drukken. Isolerende raambekleding is hierbij een populaire keuze om dat voor elkaar te krijgen. Nog specifieker: shutters. De koude tocht krijgt veel minder kans om je huis binnen te dringen met shutters voor de ramen. Win-win, want je bespaart zo op de energiekosten én hebt een echte eyecatcher in huis.

Meer informatie over isolerende raambekleding

De warmte en kou kan via alle ramen binnendringen, hoe groot, klein, rond of driehoekig ze ook zijn. Het voordeel van shutters als isolerende raambekleding is dat deze op elk raam te monteren zijn. Neem bijvoorbeeld ook een kijkje bij onze shutters voor speciale raamvormen. Wij maken de shutters perfect passend op al uw ramen.


Wil je meer informatie krijgen over de isolerende werking van shutters? Onze adviseur komt vrijblijvend bij je thuis langs en legt je dat graag uit. Vul bovenstaand contactformulier in en we zien je snel!

Creëer met onze  
3D-configurator!

 

Creëer met onze 3D-configurator. Kies je woonstijl, pas de muur- en vloerkleur aan en speel met de talrijke mogelijkheden, zoals kleuren, lamelmaten, raamvormen en bedieningsvormen.

 

Probeer het direct uit!

3D-configurator