Zoeken
Gordijnen voor ronde ramen: een goede keuze?
6 december 2023

Gordijnen voor ronde ramen: een goede keuze?

Ronde ramen geven de ruimte in één klap sfeer en een unieke, karakteristieke uitstraling. Toch kan het moeilijk  zijn om de geschikte raamdecoratie te vinden voor ronde ramen. Heb je er wel eens aan gedacht om af te wijken van de standaard gordijnen en te gaan voor maatwerk raamdecoratie, zoals shutters? Maak van jouw bijzondere raam een ware blikvanger in huis!

Ronde ramen met gordijnen

De enige manier om gordijnen voor een rond raam te hangen, is door een gordijn over de gehele breedte van het raam te hangen. Hierdoor overlapt het gordijn het hele raam, waardoor de mooie ronde vorm niet meer zichtbaar is.

Wanneer de gordijnen geopend zijn is het ronde raam vanzelfsprekend weer zichtbaar. Helaas nemen de gordijnen wel flink wat ruimte in beslag aan de zijkant van het raam. Omdat de gordijnen minimaal net zo groot moeten zijn als de diameter van het ronde raam, lijken ze een stuk groter dan het raam zelf. Daarnaast moeten de gordijnen op een redelijke afstand van het raam hangen om het hele raam te kunnen tonen.

De perfecte raamdecoratie voor ronde ramen

Ronde ramen vragen om raamdecoratie die perfect in of op het raam past,witte-shutters-voor-ronde-ramen.jpg een oplossing die met gordijnen helaas niet mogelijk is. 

Wij maken shutters volledig passend, die naadloos passen op de vorm van het raam. De ronde ramen worden nauwkeurig opgemeten, waardoor de raamdecoratie perfect voor of op het raam past. Een ideale oplossing voor toogramen, ronde en ovale ramen! 

Lichtinval en functionaliteit van gordijnen voor ronde ramen

Gordijnen voor ronde ramen hebben slechts een beperkte mogelijkheid tot het reguleren van het daglicht. Je kunt slechts kiezen tussen veel lichtinval of helemaal niets.

Door te kiezen voor shutters als raamdecoratie voor je ronde raam of toograam, bepaal je zelf de hoeveelheid natuurlijke lichtinval en bedien je deze in een handomdraai. Geniet daardoor van de ideale combinatie van privacy en daglicht.

Sfeervolle raambekleding

Voor gordijnen is er een breed aanbod aan stoffen, kleuren en patronen, maar niet alleen bij gordijnen is de keuze groot. Ook shutters zijn een uitstekende keuze voor ronde ramen, wanneer het gaat om het brengen van de juiste sfeer in huis én het matchen van jouw persoonlijke woonwensen. 

 

rond-raam-met-shutters-als-raamdecoratie.jpg raamdecoratie-voor-rond-raam.jpg

Kies tussen tilt rod en clearview

Stijl je shutters af met een tilt rod of houd ze strak met een clearview bediening. Een tilt rod is een bedieningsstokje dat aan de voorzijde of zijkant van de lamellen bevestigd zit en een extra klassiek karakter aan de ruimte geeft.

Ga je liever voor een moderne look? Met een clearview bediening, zonder kantelstokje, heb je vrij zicht door de shutters heen, wat resulteert in een strakke, moderne uitstraling. Je bedient de shutters met de lamellen. Deze zijn aan de achterzijde met elkaar verbonden, zodat je in één handomdraai meerdere lamellen kunt kantelen.

Verschillende collecties

Net als bij gordijnen, hebben shutters verschillende mogelijkheden aan materiaal. We bieden verschillende collecties aan, waarbij je jouw raamdecoratie karakter kunt geven. Maak een keuze tussen volledig glad, een lichte houtnerf of een karakteristieke en sterk zichtbare houtnerf.

De badkamer is vaak een vochtige plek en is vaak een uitdaging als het om de juiste raamdecoratie gaat. Gordijnen en rolgordijnen worden snel klam of kunnen gaan schimmelen. Ten opzichte van gordijnen kunnen onze kunststof shutters goed tegen vocht. Daarnaast zijn deze shutters nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

 

witte-shutters-met-tilt-rod-bediening.jpg   shutters-met-clearview-bediening-1.jpg

Gordijnen en raamdecoratie vol kleur

Groene-shutters-Van-Eyck-Cottage-grove-houtnerf.jpgBij gordijnen zijn er ontzettend veel kleuren om uit te kiezen en te matchen met je interieur. Ook dit kan met Van Eyck shutters! Wij bieden onze raamdecoratie namelijk aan in tal van kleuren. Naast onze standaard kleuren is het ook mogelijk om je shutters in een kleur naar wens te laten maken. Zo vind je altijd de perfecte raamdecoratie voor jouw ronde raam, die past bij jouw woonstijl en -wensen.

Wij helpen je graag verder

Wij denken graag met je mee over jouw perfecte raamdecoratie. Daarom komen we graag vrijblijvend bij je aan huis voor een adviesgesprek. Maak een afspraak en we zien elkaar snel!
Maak een vrijblijvende afspraak

Terug