Zoeken
Houten of kunststof shutters: hoe maak je de juiste keuze?
23 februari 2024

Houten of kunststof shutters: hoe maak je de juiste keuze?

Bij het kiezen van raamdecoratie voor je huis, zijn houten shutters en kunststof shutters beide uitstekende opties om te overwegen. Elk van deze materialen heeft unieke kenmerken en voordelen. In deze blog vergelijken we beide typen shutters, zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen.

Vergelijkingstabel: houten shutters of kunststof shutters

Hieronder vind je een handige tabel waarmee je houten shutters en kunststof shutters kunt vergelijken.

 

houten-of-kunststof-shutters-raambekleding-vergelijking-PNG.jpg

 

grote-houten-witte-shutters-1.jpg zwarte-houten-shutters.jpg echte-houten-shutters-1.jpg

Houten shutters: warmte en duurzaamheid

Houten shutters zijn geliefd vanwege de warme en luxe uitstraling die ze aan een ruimte geven. Ze brengen een natuurlijk element in je interieur en creëren een gezellige sfeer.


De houten shutters van Van Eyck shutters worden vervaardigd uit hoogwaardig Paulownia hout of Lindehout. Deze lichte houtsoorten zijn uitermate geschikt voor maatwerk raamdecoratie. Doordat we gebruikmaken van kwartiersgezaagd hout, technische zijstijlen en sterke pen-gatverbindingen wordt de duurzaamheid van de shutters gewaarborgd. Zo wordt kromtrekken voorkomen. Je kunt dus jarenlang genieten van de warmte en schoonheid van houten shutters in je interieur.


Ze zijn verkrijgbaar in verschillende collecties: Premium, Cottage of Special. Ook de lamelmaten en kleuren zijn aan te passen. Hierdoor sluiten de houten shutters altijd perfect aan op de uitstraling van je interieur! Of je nu kiest voor een strakke, gladgelakte afwerking of je juist voor de charme van een zichtbare houtnerf gaat, er is altijd een optie die aansluit bij jouw stijl en voorkeur.


badkamer-met-hout-look-kunststof-shutters.jpg badkamer-met-witte-kunststof-shutters-JPG.jpg zwarte-shutters-endurance-collectie-kunststof.jpg

Kunststof shutters: modern en onderhoudsvriendelijk

Als je op zoek bent naar een strakke en vochtbestendige optie, dan zijn kunststof shutters een uitstekende keuze. Ze combineren functionaliteit met een eigentijdse uitstraling en zijn speciaal ontworpen voor vochtige ruimtes zoals badkamers.


Van Eyck shutters biedt de Endurance collectie aan, die bestaat uit hoogwaardige kunststof shutters. Deze shutters zijn bijna niet te onderscheiden van gladgelakte houten shutters, maar hebben specifieke eigenschappen die ze geschikt maken voor vochtige omgevingen. Ze zijn bestand tegen temperatuurverschillen en hoge luchtvochtigheid, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in de badkamer.


De kunststof shutters van Van Eyck shutters worden volledig passend gemaakt en passen op elk type (badkamer)raam. Ze zijn duurzaam en bieden uitstekende ventilatiemogelijkheden. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, wat ideaal is voor ruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt.


Of je nu een lichte en frisse uitstraling wilt creëren in je badkamer of juist een stoer contrast wilt realiseren, kunststof shutters zijn verkrijgbaar in diverse kleuren om aan je wensen te voldoen. Je kunt zelfs kiezen voor een specifieke accentkleur om je persoonlijke stijl te benadrukken.


kunststof-of-houten-shutters-badkamer.jpg houten-shutters-in-grote-ruimte.jpg

Kiezen tussen houten of kunststof shutters: een persoonlijke keuze

Bij het maken van je keuze tussen houten shutters en kunststof shutters is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeur  en de ruimte waar de shutters geplaatst zullen worden. Houten shutters geven een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl kunststof shutters een strakke afwerking hebben en bestand zijn tegen vocht. Beide opties kunnen door Van Eyck shutters perfect passend worden gemaakt voor je ramen, waardoor ze naadloos passen bij je interieur.


We helpen je in ieder geval graag bij het maken van de juiste keuze. Daarvoor komt een adviseur van ons vrijblijvend bij je langs. Maak een afspraak via onderstaande button en we zien je snel!
AFSPRAAK MAKEN

Terug