Zoeken
5 tips voor het inrichten van je slaapkamer
2 april 2024

5 tips voor het inrichten van je slaapkamer

De slaapkamer, de plek waar je na een lange dag tot rust komt. Extra belangrijk dus dat dit een plek is waar je je prettig voelt. Door de jaren heen hebben wij al veel stijlvolle slaapkamers van shutters mogen voorzien. Daarom delen we graag onze tips voor het inrichten van je slaapkamer en hoe shutters binnen het plaatje passen.

1. Shutters in de slaapkamer

shutters-in-beitskleur-op-de-slaapkamer-2.jpgWanneer de shutters volledig zijn dichtgeklapt, zijn ze grotendeels verduisterend. Daarom zijn shutters ook geschikt als raamdecoratie in de slaapkamer. Geheel verduisterend zijn ze niet, omdat er nog een kleine hoeveelheid licht door de kiertjes heen kan komen.

Word je graag wakker van natuurlijk daglicht? Door de shutters licht te kantelen blijf je genieten van privacy, maar word je rustig wakker van de eerste zonnestralen.

2. De juiste kleur voor de slaapkamer

Kleuren hebben effect op onze stemming. Het is daarom heel belangrijk om gebruik te maken van een kleurenpalet waar jij rustig van wordt. Natuurtinten of een kleurenpalet met donkere kleuren zoals donkergroen en donkerblauw, zorgen ervoor dat jouw slaapkamer rust uitstraalt. Door de muren een donkere kleur te geven, blijft de slaapkamer zelfs iets langer donker. Ideaal!

Shutters stem je eenvoudig af op jouw gekozen kleurenpalet in de slaapkamer. Gaat jouw voorkeur uit naar een natuurlijk kleurenpalet? Dan zijn onze shutters in een beitskleur met een grove houtnerf de perfecte match. Ze zorgen voor een natuurlijke eyecatcher in de slaapkamer, zonder dat dit te druk gaat ogen. Ben je liefhebber van een slaapkamer in een donkere kleur of met donkere details? Donkere, gladde shutters stralen luxe en elegantie uit zoals in een Hotel Chic interieur.

 

shutters-in-een-puntraam-in-de-slaapkamer.jpg natuurlijke-shutters-met-diepe-houtnerf-in-een-lichte-slaapkamer.jpg slaapkamer-met-zwarte-shutters-Van-Eyck-shutters.jpg 

3. Kinderkamer inrichten

Het inrichten van een leuke kinderkamer of babykamer is soms uitdagend. Het mag een speelse en kleurrijke ruimte zijn, maar het moet niet te druk worden. Om ervoor te zorgen dat de kinderkamer één geheel wordt, is het slim om eerst het (kleuren)thema van de kamer te bepalen. Zo maakte actrice Hanna Verboom een echte junglekamer voor haar kleintje, maar zien we ook veel kinderkamers met een duidelijk kleurenthema. Neutrale kleuren en elementen, aarde- en pasteltinten zijn momenteel populair voor de babykamer.

Shutters zijn zeer geschikt als raamdecoratie in de baby- en kinderkamer. Bepaal zelf hoeveel licht je wilt laten binnenvallen om je kindje rustig wakker te laten worden, of sluit de shutters volledig om de kamer zoveel mogelijk te verduisteren. Daarnaast zijn shutters mogelijk in een kleur naar jouw wens. Je kunt dus helemaal losgaan!

 

kinderkamer-met-felroze-shutters.jpg shutters-als-raamdecoratie-in-kinderkamer.jpg shutters-in-schattige-babykamer.jpg

4. Zolderkamer als slaapkamer

shutters-in-een-dakraam.jpgGa je jouw zolderkamer verbouwen tot slaapkamer? Op de zolder hebben we vaak te maken met dakramen of een dakkapel. Shutters zijn voor beide opties prachtige raamdecoratie dat perfect in het raam past. Bepaal zelf de hoeveelheid daglicht door de shutters simpelweg te kantelen naar wens. Je hoeft dus niet te kiezen tussen licht en donker!

5. Shutters in een schuin raam

Heb je een schuin- of puntraam op zolder? Ook daar zijn shutters zeer geschikt voor. De shutters accentueren de speciale vorm van het raam doordat ze hier naadloos in passen. Met shutters in een schuin raam zorg je naast een praktische oplossing dus ook voor een stijlvolle eyecatcher op de zolderkamer! 

Shutters in jouw slaapkamer

Benieuwd hoe shutters in jouw slaapkamer passen? Onze adviseur komt graag bij je langs om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren. Klik op onderstaande button om een afspraak te maken met één van onze adviseurs. 

MAAK EEN AFSPRAAK

 

chique-slaapkamer-met-witte-shutters-als-raamdecoratie.jpg shutters-clearview-in-speciale-raamvorm-schuin-dak-slaapkamer.jpg shutters-als-raamdecoratie-in-slaapkamer-met-ramen-tot-de-vloer.jpg 

Shutters-in-beitskleur-in-de-slaapkamer.jpg zwarte-shutters-clearview-in-de-slaapkamer-half-gesloten.jpg shutters-als-raamdecoratie-in-rond-raam-in-de-slaapkamer.jpg 

 

Terug