Zoeken
Woontrends van 2024: deze trends zullen terug te zien zijn in ons interieur
11 december 2023

Woontrends van 2024: deze trends zullen terug te zien zijn in ons interieur

Een duurzaam interieur, organische vormen, veel kleur en de jaren zeventig. We zien het allemaal terug in de woontrends van de komende tijd. We nemen je mee door de huidige interieurtrends en vertellen je hoe shutters hier een rol in spelen. 

Verduurzaam je interieur met shutters als raamdecoratie

Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt, ook binnen ons interieur. Een duurzaam interieur kan op verschillende manieren vormgegeven worden.

Isolerende maatregelen worden steeds belangrijker voor een duurzaam interieur. Met isolerende raambekleding zoals shutters houd je de meeste kou buiten in de winter en geniet je van koelte in de zomer. Daarnaast zijn shutters tijdloos, waardoor ze zich perfect lenen voor een duurzaam interieur.

shutters als isolerende raambekleding
Een andere vorm van een duurzaam interieur is upcycling. Bij het upcyclen van meubels, steek je ze in een modern jasje door middel van kleine aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan een likje verf op een kast, een nieuwe stoffering van een stoel of het vernieuwen van de knopjes van een ladekastje.

 

buitenaanzicht-erker-met-witte-shutters-clearview.jpg shutters-houden-de-warmte-vast.jpg

Shutters accentueren bijzondere en organische vormen

zwarte-shutters-in-de-woonkamer.jpgRonde en organische, natuurlijke vormen komen, net zoals in 2023, weer veel terug in 2024. Eerder zagen we al veel ronde kleden, ovale tafels en decoratie met onregelmatige vormen. Deze trend komt de komende tijd nog sterker terug in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een behang met organische vormen of, wanneer je het geluk hebt met een raam in een bijzondere vorm, raamdecoratie die de vorm van het raam accentueert. Shutters zijn hier de beste raamdecoratie voor. De shutters worden volledig passend gemaakt en volgen exact de lijnen van het kozijn en raam. Hierdoor ontstaan er zachte vormen in het interieur.

Shutters in bijzondere raamvormen 

Combineer een kleurrijk interieur met shutters

Vrolijke en diepe, rijke kleuren staan centraal in het jaar 2024. 

vrolijke-kleuren-op-de-muur-met-shutters-woontrend.jpg Kleuren zoals geel, roze en blauw worden gecombineerd met zachte pasteltinten. Door de kleuren terug te laten komen in het meubilair en decoratie zoals kussens, plaids en schilderijtjes zorg je voor een subtiele kleurrijke touch in huis. Ook kleurrijke behangetjes met organische print passen mooi binnen dit geheel.

Heb je een voorkeur voor een wat rustiger, klassiek interieur? Ga dan voor een diepe, rijke kleur zoals nachtblauw of wijnrood op de muur met bijpassende raamdecoratie. Door het kleurenthema door te trekken in het gehele interieur zorg je voor rust in het interieur en een harmonieus geheel. Wist je dat onze shutters mogelijk zijn in allerlei soorten wenskleuren? Zo kun je jouw shutters eenvoudig afstemmen op de kleur van je muren of je meubilair.

Shutters als raamdecoratie in een Urban Jungle stijl

De woontrend Urban Jungle zal ook een comeback maken. Natuurlijke stoffen, kleuren en materialen staan hier centraal. Door deze materialen te combineren met grote en kleine planten, creëer je een kleine jungle in huis. Plaats de planten in aardewerk potten of rieten mandjes om het Urban Jungle gevoel te versterken.

 
Shutters passen perfect binnen dit plaatje! Shutters met een diepe houtnerf zorgen voor een natuurlijk effect dat een ideale match is met de Urban Jungle woonstijl. Om de natuurlijke kleuren van deze stijl terug te laten komen, zijn shutters in een beitskleur een mooie toevoeging aan het interieur.

 

shutters-in-beitskleur-met-tilt-rod.jpg     shutters-in-beitskleur-Van-Eyck-shutters.jpg

Houten shutters in jaren ‘70 stijl

De jaren ‘70 komen weer terug in ons interieur in 2024. Waar we eerst afstand namen van houten meubels en elementen in walnootkleur, combineren we het nu met moderne tinten. Oranje, terra en bruin maken een comeback en zullen weer vaker in ons interieur terug te zien zijn. Ook behang met patronen in verschillende kleuren komt weer helemaal terug in deze stijl. In combinatie met onze shutters creëer je een speels contrast. Een woonstijl die zich perfect leent voor houten shutters!

Ook shutters in 2024?

Staan shutters ook op jouw verlanglijstje in 2024? Onze adviseur denkt graag met je mee over de verschillende mogelijkheden. We komen graag vrijblijvend bij je langs voor een advies en een vrijblijvende offerte.

Ik wil advies aan huis

Terug