Zoeken
Waarom kiezen voor shutters als raamdecoratie in woonkamer?
7 april 2023

Waarom kiezen voor shutters als raamdecoratie in woonkamer?

Shutters zijn de ideale raambekleding voor in de woonkamer. Twijfel je nog? We geven je vijf redenen om voor shutters te gaan als raamdecoratie.

1. Combineer shutters met jouw interieurstijl

Wist je dat je shutters helemaal kunt aanpassen naar jouw smaak en woonstijl? Je kunt kiezen uit verschillende collecties en kleuren, waardoor er altijd wel een perfecte match is met jouw interieur. Kies bijvoorbeeld voor een gladgelakte zwarte of witte lamel uit de Van Eyck Special collectie voor een strak en minimalistisch resultaat. Een goede keuze voor onder meer een moderne of industriële stijl.


Houd je toch van een wat minder strakke interieurstijl? Shutters in beitskleur met een zichtbare houtnerf uit de Van Eyck Cottage collectie passen perfect in een urban jungle interieur of een landelijke woonstijl.


Een derde optie die wij bieden is de Van Eyck Premium collectie. Bij deze houten shutters is een licht zichtbare houtnerf optioneel. Ook kunnen ze volledig glad gelakt worden. Bovendien is deze collectie perfect voor ramen met een speciale vorm. Van Eyck premium is simpelweg geschikt voor iedere situatie.

 

shutters-bij-een-moderne-woonstijl.jpg shutters-met-zichtbare-houtnerf-in-beitskleur-met-landelijke-woonstijl.jpg zwarte-shutters-met-lichte-houtnerf-in-de-woonkamer.jpg

2. Zet je interieur in een nieuw daglicht 

Met shutters bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval in de woonkamer. De verschillende standen zorgen voor een andere sfeer in huis. Zet de shutters bijvoorbeeld helemaal open om optimaal te genieten van de zonnestralen die de woonkamer binnenvallen. 

Kantel de lamellen een beetje en geniet zo van privacy en zacht daglicht. Sluit de shutters bijna volledig voor een zachte, knusse verduistering. 

3. Isoleer je woonkamer met shutterswitte-shutters-in-de-woonkamer.jpg

Shutters in de woonkamer zijn niet alleen stijlvol, maar ook nog eens heel functioneel! Ze hebben namelijk een isolerende functie.  

De shutters zijn dicht op het raam gemonteerd waardoor ze dienen als dubbele beglazing. Het hout heeft een hoge isolatiewaarde en de shutters sluiten mooi aan op het raam, waardoor er geen tocht kan binnendringen. Sluit de lamellen om het huis koel te houden in de zomer en de warmte binnen te houden in de winter. Lees hier meer over de isolerende werking van shutters. 

4. Accentueer je speciale raamvormen

Omdat Van Eyck shutters volledig passend worden gemaakt en exact worden ingemeten, passen ze in iedere raamvorm en -grootte. Zo accentueer je bijvoorbeeld je grote toogramen, schuine ramen of juist kleine raampjes. Een echte eyecatcher in de woonkamer dus!

 

Daarnaast blijft het raam altijd toegankelijk. Shutters op een railsysteem zijn gemakkelijk naar de zijkant te schuiven, shutters in een frame zijn gemakkelijk open te klappen. Daarom lenen shutters zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld een schuifpui en draaikiepramen.

 

shutters-in-schuin-raam-in-de-woonkamer.jpg toogramen-in-de-woonkamer-met-shutters.jpg shutters-met-speciale-raamvormen-in-de-woonkamer.jpg

5. Shutters sluiten perfect aan op een lichte woonstijl

Na de donkere wintermaanden willen we natuurlijk allemaal graag de voorjaarszon in huis halen. De Scandinavische interieurstijl leent zich hier uitstekend voor. Omdat er in het Noorden veel donkere dagen zijn, wordt er veel gebruik gemaakt van lichte tinten die perfect met elkaar harmoniëren. 

 

Met Van Eyck shutters als raamdecoratie zorg je voor natuurlijk licht in je woonkamer. Kies voor een lichte kleur om je shutters helemaal te laten matchen met de Scandinavische woonstijl. Zet de lamellen helemaal open om optimaal van de voorjaarszon te genieten.

 

witte-shutters-in-erker-met-licht-interieur.jpg woonkamer-in-scandinavische-stijl-met-shutters-in-toograam.jpg shutters-in-kamer-met-lichte-woonstijl.jpg 

Meer informatie over Van Eyck shutters?

Benieuwd naar shutters in jouw woonkamer? Onze adviseur komt graag vrijblijvend bij je thuis om jouw persoonlijke wensen te bespreken en een advies te geven. Ook kan er meteen een vrijblijvende offerte opgemaakt worden. 

Afspraak maken

Terug